J&D custom lp kullanıyorum şu anda , daha önce epiphone standart, goth studio ve ibanez double cut ar300 tecrübelerim oldu. İbanez hepsi içerisinde en iyisi. Bunun dışında epiler tamamen şansa kalmış. Goth Lp ton olarak çok iyiydi ama sap olarak hiç hoşuma gitmemişti.
esp-Ltd Ec400 archtop çaldım hayran kaldım şiddetle tavsiye ederim. Bunun dışında sınıflandırma yapmak gerekirse
Ucuz olarak: J&D,epiphone,Sx,Stagg ve bilimum çin kore lpler şansınıza kalmış olarak iyi çıkabiliyor, sustain özürlü, akort kaçırma ihtimali de yüksek (1000 dolara kadar)
Orta hal: , ibanez(vintage), üst model epiphone, burny, tokai, edwards, esp-ltd ec1000, yamaha(vintage), greco , Bunlardan harika gibson lplere kafa tutacak şahane gitarlar çıkabiliyor (1000-1500usd)
Baba gitarlar Bilimum gibson standart,classic,custom, esp Eclipse 1 Full thickness, Heritage (2000 Usd ve üzeri)
ton olayına gelince ben de les paul tonunun kendine has olduğunu ve çok yönlü olmadığını her yola gelmeyeceğini düşünüyorum. Herşeyi elbet çalarsınız ama bir single manyetikle fenderin ince çınlayan tonunu vermez, kalın ve dolgun tonları vardır.