İkisinin arasında dağlar var. Sound olarak özellikle.
Ibanez Rg1527 kullandım kısa bir süre. Amacına ve tarzına göre çok başarılı bir alet olduğu kesin. Ama bu gitardan (basswood gövdeden) öyle gümbür gümbür new metal tonları beklemek hata olur. Ha üzerine manyetik alırsan o zaman bir nebze istediğin sounda uydurabilirsin.
Schecter c7 hellraiser bulman nerdeyse imkansız şu an. Muhtemelen güzel bir gitardır. Bende Schecter S1 var. Fiyat performans açısından bakarsak gerçekten güzel bir gitar. C7 de öyledir sanırım. Çok iyi yorumlar yapıyorlar bu gitar hakkında.
Sonuçta tarz ve alışkanlık meselesi. Üniversite sınavından 300 aldım nereye gireyim der gibi olmuş 🙂
Şu tarz müzik yapıyorum bu tarz soundlar hoşuma gidiyor, alma amacım şudur gibi birşey söylersen net bir fikir verilebilir.
Son olarak, floydrose özellikle 7 tel gitarlarda bir beladır. Bana kalırsa eğer floyd rose kolunu çok kullanmıyorsan, sürekli diving yapmıyorsan tavsiye etmem. Sabit köprü, hem ayar açısından, hem entonasyon açısından hem de sustain açısından gitara çok artı katıyor. Kullanmayacaksan floyd rose fazla bence bulaşma 🙂