Kucağına al,çal gitarı.Klavyesine,ağırlığına,rahatlığına,tonuna bak,öyle karar ver.Ucuz aletler değil ki bunlar.Denemeden gitar alınmaz derim.
abi çok farklı gitarlar be 😀muttalip demiş ki:peki gibson 50's neck mi? yoksa Fender deluxe stratmı? aslında ikisinide almak lazım ama.
SPOON demiş ki:Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Gitar almak istiyorum fakat bazı önerilere ihtiyacım var.Öncelikle kesinlikle elektro olucak, sol elimi kullandığım için SOLAK gitar alıcam o yüzden fazla alternatifim yok..
Beğendiğim gitar Ibanez RG1570L fiyatı da 1267ytl civarı.[tam fiyat bilmiyorum 1500diyenlerde oldu ama mydukkanda 1267yazıyor]
İngilizce aksanım iyidir, şarkı söylemek konusunda problemim yok yani.Hem çalıp hem söylemek istiyorum
Bu gitarı alırsam üzerine amfi pedal için 600-700 ytl daha masraf yapabilirim.
Fakat dediğim gibi uzun ömürlü bir gitar istiyorum.Gitar tecrübem yok gibi birşey,arkadaşlarım bana öğretecekler..Kurs alma imkanım yok.
Bu gitarı alırsam nasıl olur, iyi veya kötü yönleri varsa bilgilendirir misiniz?
Şimdiden teşekkürler 😀 😀
vokal gitar yapacak fazla gitarla oynamayacak (bol tremolo kullanmak) biri için sabit köprü daha iyi olacağı kanısındayım.SPOON demiş ki:Rock ve metal(çok ağır olmamak şartıyla) çalmak istiyorum.Fakat yeri geldiği zaman daha break parçaları da çalabilmeliyim.Örnek veremeceğim ama anlatmak istediğimi anladınız sanırım.
Akordu bozulduğu zaman kendim yapabilme şansım varmı,veya bu gitarı aldığım zaman ileride değiştirme problemim olurmu..10.sınıf öğrencisiyim bu yaz almayı planlıyorum.Biliyorum fiyatı biraz fazla,zengin de değilim ama bu gitarı gerçekten beğendim ve solak olduğum için en iyi seçeneklerden biri gibi geldi.Birçok kişi bunu alma öğrenene kadar paralarsın dediler..Buna ne diyebilirsiniz başlamak için uygunmu? Dediğim gibi gitar bilgim 0, amfi ve pedala 600-700masraf yapabilirim daha sonra..
Shizoko demiş ki:Herkese Selamlar... Ben bir Ibanez Grg170 almayı düşünüyorum. Gitar'a daha yeni başladım henüz akorlara yeni geçmiş durumdayım ve Ibanez'in elime çok iyi oturduğunu gördüm ve ayrıca hoşuma da gitti. Fakat 300 ytl gibi bir bütcem var (pedal ve amfim var hediye geldi 🙂 ) ve bununla bir Ibanez Grg170 alabildiğime şaşırdım. Grg170 dx ler ile baya bir fiyat farkı var aralarında... 300 ytl sizce uygun mu?
AllexStone demiş ki:Grg170dx kullanmıştım hoş gitardı yanlız bend yaptıkça bile normal bir sabit köprülü gitardan çok daha anormal akord kaçırıyordu. Belki bana öylesi denk geldi diyeceğim ama bir başka arkadaştan da benzer birşey duymuştum. Bütçeyi biraz daha artırıp ikinci el araştırırsan alternatifin çok daha artacaktır ibanezlerde.