Hangi Gibson'ı almalıyım

• Konuyu açan Konuyu açan rhye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

do re müziğe gidip ikisini deneme ve anlama fırsatı yaratacağım
İzmir Dore'ye son 3 ayda 2 kere gittim. Gibsonlara el dokundurtmuyorlar. Müzedeki sanat eseri gibi uzaktan bakıyorsun en fazla. En ufak çizikte büyük sorun yaşadıklarını dile getirdiler. Bence bir yerde haksız da değiller. Zira sıfır ürün fiyatları istediğiniz modellerde 80 bin TL civarından kapı açıyor. Danışmanlar tahammüd altında kalıyor. Hele bir de buradan debeyip yurt dışından getireceğini söylersen, 'hafi canım yurt dışında dene o zaman' bile diyebilirler. Ama denemekten zarar gelmez.

İzmir Dore'ye son 3 ayda 2 kere gittim. Gibsonlara el dokundurtmuyorlar. Müzedeki sanat eseri gibi uzaktan bakıyorsun en fazla. En ufak çizikte büyük sorun yaşadıklarını dile getirdiler. Bence bir yerde haksız da değiller. Zira sıfır ürün fiyatları istediğiniz modellerde 80 bin TL civarından kapı açıyor. Danışmanlar tahammüd altında kalıyor. Hele bir de buradan debeyip yurt dışından getireceğini söylersen, 'hafi canım yurt dışında dene o zaman' bile diyebilirler. Ama denemekten zarar gelmez.
2 ay önce gidip denemiştim. Ciddi alıcı gibi davranırsan biraz daha denetiyorlar. Zengin duruşlu da olunca biraz kişiye göre muamele yapıyorlar.

ciddi alıcı ya da zengin duruşlu muyum bilmiyorum ama genelde devamlı müşteri olunca az çok tanışıyorsun ya da sima olarak biliyorlar... o zaman her şeyi deneyebiliyorsun ama tabi kapıdan geçip merak gidermek için girene ben de olsam denetmem 80 binlik gitarı... gençken ben de tepki verirdim bu nasıl iş ya diye ama öyleymiş meğer 🙂 ... yine de iş iletişimde biter, sonuçta ciddi alıcı ne demek, tamam almaya niyetliyim ama denedim ve ısınamadım mesela... satıcı da artık biraz insan sarrafı olup anlasın bir zahmet..

bir keresinde Dore'ye ben de acaip kıl olup 2 sene filan kapısından geçmemiştim... alt tarafı bir USA PRS denemek istedim demediği kalmadı lavuğun... müdürü filan çağırdım kardeşim alacam diyorum ya ne demek deneyemezsin, para öde al kapının dışında mı dene diyorsun bana filan diye arıza yaptım... sonra biraz alttan aldı ama tadım kaçtı çıktım gittim ... bu arada hakkaten alacaktım, bir tane şuursuz tip yüzünden bıraktım çıktım.

yahu slash modeli slash için iyi,
o kadar kalın saplı gitarı sen çalabilecek misin?

60s bir model al, başına dert açma.
Alışılsa bile çalması zor mudur hocam? Bir de Gibson'ın sitesine bakarken gördüm Standard 50's Faded ve 60's Faded var. Bu modellerin görünüş dışında Standard modelden bir farkı var mıdır?

Faded farkı üstteki cilanın aşınmış olması, yıllara göre manyetik farkı olabilir fakat normal modeli alıp çalarak faded hale getirebilirsin.
50's neck için de genelde "baseball bat" derler , beyzbol sopası gibi kalındır yani gerisini sen düşün artık, 2 metrelik basketbolcu gibi ellerin varsa rahat çalarsın tabi onu da 🙂

Faded farkı üstteki cilanın aşınmış olması, yıllara göre manyetik farkı olabilir fakat normal modeli alıp çalarak faded hale getirebilirsin.
50's neck için de genelde "baseball bat" derler , beyzbol sopası gibi kalındır yani gerisini sen düşün artık, 2 metrelik basketbolcu gibi ellerin varsa rahat çalarsın tabi onu da 🙂
Teşekkür ederim hocam. Ben en iyisi gidip deneyeyim. Rahat edebilirsem 50's Heritage Cherry Sunburst ya da Slash Victoria Goldtop arasında tercih yaparım. Rahat edemezsem de 60's Standard Unburst alırım.

2 yıldır gitar çalıyormuşsun, ne çaldığını biliyorsan ve çaldığın gitar sapı sana rahat geliyorsa benzerini al.
o kadar yazıp, çaldığın gitarı belirtmemen de ayrıca bir saçmalık. kürek sapı mı cetvel mi belli değil.
bir sürü millet yazmış. yazılanları okumayacaksan dikkate almayacaksan zaten burada ne işin var?
İlk mesajımı okuduysan görürsün ki yazmışım orada elimde Fender Player hss strat var diye. Keşke benim okumadığımı belirtmek yerine kendinizin okumadığının farkında olsanız. Yazılanların hepsini de okuyorum merak etmeyin, cevap yazdıklarımın da yazmadıklarımın da fikirlerini düşünüp tartıyorum. Ayrıca bu nasıl bir üslup? Bilgi almak için açtım bu başlığı. Bir an dalgınlığıma gelip yazmayı unutmuş da olabilirim insanım sonuçta.

İlk mesajımı okuduysan görürsün ki yazmışım orada elimde Fender Player hss strat var diye. Keşke benim okumadığımı belirtmek yerine kendinizin okumadığının farkında olsanız. Yazılanların hepsini de okuyorum merak etmeyin, cevap yazdıklarımın da yazmadıklarımın da fikirlerini düşünüp tartıyorum. Ayrıca bu nasıl bir üslup? Bilgi almak için açtım bu başlığı. Bir an dalgınlığıma gelip yazmayı unutmuş da olabilirim insanım sonuçta.
zaten okudum gördüm, sildim. yine de millet olan aklını vermiş sana hala slash de slash. git al o zaman. yorma kimseyi.

arkadaşım, eğer google a sorup öğreneceğin bilgiyi buraya yazıp insanların senin adına birşeyler araştırmalarını sana bilgi vermelerini istiyor isen böyle bir lüksün yok.
daha dün foruma üye olup millete sekreterlik yaptırdığın yetmiyor bir de yorum yapma gibi kelimeler kullanıyorsun.

konu açma,
sorma o zaman!

ben sadece bu forumdaki insanların bilgisinin fazlalığına güvenip kafamdaki modelleri yazdım ve tavsiye istedim. amacım sekreterlik yaptırmak değildi öyle anlaşıldıysa da özür dilerim. konu sap olayına gelince de hangisi daha iyi olur diye falan sordum. amacım tavsiye almaktı ve çoğu kişi de gayet güzel cevap verdi. alakalı alakasız herkesin cevabını da değerlendirdim ben. böyle bir üslup kullanacaksan da başlığımda yorumda bulunma dedim.

ben sadece bu forumdaki insanların bilgisinin fazlalığına güvenip kafamdaki modelleri yazdım ve tavsiye istedim. amacım sekreterlik yaptırmak değildi öyle anlaşıldıysa da özür dilerim. konu sap olayına gelince de hangisi daha iyi olur diye falan sordum. amacım tavsiye almaktı ve çoğu kişi de gayet güzel cevap verdi. alakalı alakasız herkesin cevabını da değerlendirdim ben. böyle bir üslup kullanacaksan da başlığımda yorumda bulunma dedim.
neyse yine cevap yazacaktım ama boşver. değmez.

edit.

Gitar bana göre çok kişisel bir enstrümandır, büyüzden signuture gitar olayı benlik değil. He alır eline denersin sevdiğin gitar birinin signutureidir alınır ama sırf bir sanatci hayranlığı için signuture gitar alınmaz. Bir de ESP Eclipse modellerini dene bence madem 3k USD bütçe ayıracaksın. Eclipse Les Paul'ün hatalarının giderilmiş ve daha konforlu versiyonu. Full tickness ve pasif olanları baya klasik Les Paul soundunu daha ergonomik ve daha sağlam bir yapıda sunuyor.

Geri