Hangi Gibson'ı almalıyım

• Konuyu açan Konuyu açan rhye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bir insanın, hayranı olduğu gitaristin signature modelini almak istemesi çok doğal bir şey. Mesela Petrucci'nin majesty'si veya schecter'in synster serisi gerçekten de signature gitarlar. Adamların isteği doğrultusunda üretilmiş olan spesifik modeller. Zakk Wylde Les Paul desen yine anlarım. Lakin slash les paul bana pek de signature gitar gibi gelmiyor. Truss rod kapağındaki yazı haricinde bildiğin les paul işte. Hangi kendine has özelliğiyle bu kadar cezbedici oluyor açıkçası anlamadım. Sap konusundan zaten yeterince bahsedilmiş. Sap profili eline uygun değilse o gitara kesinlikle ısınamazsın. O nedenle, böyle bir fiyat aralığında gitar alırken denemeden ezbere almak bana çok manasız geliyor.

bu fiyat civarında herhangi bir LP'dan iyidir bence.. hatta Alex olmayıp düz EC olanları da öyle

Zaten ltd ec1000, Gibson standarda kadar olan tüm Gibson modellerinden gayet tabi daha iyi ve daha sağlam yapıda bir gitar. Bir sürü ec1000 ve birkaç Gibson tribute, studio, studio faded gibi serileri uzun yıllar kullandım. Hardware olsun çalım konforu olsun ltd deluxe her türlü daha iyi hissetiriyordu. Japon ESP ler zaten kusursuzlar...

elimde esp eclipse da var, Lp studio da.
kısaca donanım ve işçilik kalitesi olarak esp nin çok çok üstün olduğunu söyleyebilirim.
bununla beraber eclipse daha çok LP modern serilere daha yakın bir gitar.
ESP de bazen LP ile karşılaştırdığımda jumbo fretler rahatsız ediyor.
ama yine jumbo fret başka bir gitarla kıyasladığımda ise ESP çok iyi iş çıkarmış diyorum.

Capture.webp

Değerli büyüklerim yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Alacağım modele karar verdim. 50's Standard HCS ya da Victoria Goldtop alacağım. Denedim ve pek rahatsız etmeyeceğini düşündüm. Scale çalıştım ve iniş ile hızım eğer Slash gibi kasıkta tutmazsam sorun yaratmıyor. Tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler birinizi de kırdıysam özür dilerim.

Geri