HeadRush Flex Prime

Bu zımbırtı(!) 🙂 hakkında bildikleriniz, düşünceleriniz nelerdir? Hiç konu açılmamış bu forumda, zaten yeni çıkan bir icat..
Bayağı güzel görünüyor şahsi fikrimce ufaktan bir bakındım nette de; sahip olan, kullanan, sahip olmak isteyen ... arkadaşlar varsa bu konu altında toplanabiliriz
 
Headrush flex prime ile ilgili sanırım headrush prosesör bilgi paylaşımı başlığında yorumlar mevcut. Ben kişisel deneyimlerimi detaylıca paylaşacağım için biraz daha özelleşmiş bir başlıkta konuşmam gerektiğini düşünüyorum.

Öncelikle cihazın I/O bilgisi, modelleme sayısı gibi aslında cihazın kullanım amacına daha fazla hizmet eden detayları ele almayacağım. Bunlar internetten bulunabilir. Bundan ziyade genellikle ürünü ele alıp incelemeden, bir süre kullanmadan ya da kıyaslamadan kontrol edilemeyecek fiziksel deneyimlerden bahsedeceğim.

Ben cihazı 2 aydır kullanıyorum. Yaklaşık 6-7 aydır sistemime bir prosesör eklemek istiyordum en güçlü 3 adayım birbirlerinden çok farklı seçenekler olmalarıyla birlikte GT1000, FM9 ve Quad cortex idi.

Flex prime gözlemlerim, deneyimlerim ve çıkarımlarım şu şekilde;

Donanım kalitesi ve form hissiyatı

Çok dayanıklı ve kaliteli hissettiren bir yapısı var. Quad Cortex'ten bunu alamamam beni QC'den iten şeylerden birisiydi. Parametrik footswitch yapısı daha kutudan çıkan üründe bile sağa sola sallanıyor ve ayak kullanımı için uzun vadede sorun çıkartacak gibiydi. Bu cihazda onu kesinlikle hissetmedim. Hatta en az 3 gömlek daha kaliteli hissettirdiğini söyleyebilirim.

Isınma

Isınmanın nedenlerini bu konu için kabaca havalandırma ve verimlilik ile değerlendirilebiliriz. Cihazın bir önde bir arkada havalandırma çıkışı var ve içerisinde cihazı açılayarak gördüğüm kadarıyla elektriksel bileşenlerin hava almasını bloklayacak bir plastik ya da ribbon kablo mevcut değil.

CPU kullanımının artması demek daha fazla elektrik kullanmak demek. Daha fazla elektrik geçen sistem de daha fazla anlık ısı yayar.

Cihazın boştaki CPU kullanımı %4 falan iken, detaylı bir 14 efektli sistemde benim gördüğüm kadarıyla maksimum 75 civarı CPU kullanımını gördüm. Onda da anormal bir ısınma ile karşılaşmadım. Zaten Prime flex compact boyutuyla amiral gemisi prime'ın DSP gücüne sahip olacak şeklinde reklam edilmişti. CPU'nun cimri davranması bu yüzden olabilir.

Quad cortex'in ısı çıkışlarından birisi alt tarafta diye hatırlıyorum. Hatta bundan dolayı cihazı biraz açılı kullanmayı ya da yerden yükseltili bir sistemde kullanmayı önerenler olduğunu biliyorum. Cihaz boştayken %20-30 civarı harcıyor ve Flex Prime'da deneyimlediğim maksimum sıcaklıktan fazla bir sıcaklıktaydı kasası.

Dokunmatik/Ekran

Dokunmatik kalitesi çok iyi. Quad cortex ile bir fark hissetmedim ancak işim gereği günüm kötü dokunmatik kalitesi olan mobil cihazlara kullanıcı deneyimi sunmayı da kapsıyor. Dolayısıyla aradaki ufak bir hassasiyet farkı benim için çok anlamlı olmamış olabilir. Ancak 90 bin tl verip Quad Cortex alsaydım ve bu dokunmatikle karşılaşsaydım asla mutsuz olmazdım.

Kontrol için bu modelde bazı kolaylıklar da eklenmiş. (Bu modele özel mi yoksa 4.0 yazılımıyla mı geldi emin değilim) örneğin bir parametreye ekranda basılı tutunca ekran tamamen o parametrenin slider'ına dönüyor ve sağa sola herhangi bir yerden kaydırma hareketi yaparak ilgili parametrenin değerini kolayca ayarlayabiliyorsunuz. Çok hassas ayar için de üzerindeki kontrol düğmesi kullanılabiliyor.

Ancak deneysel olarak sıfırdan bir preset yapmak için ekran küçük. Yerdeki bir birim üzerinden böyle bir ayarlama yapmak sıkıntılı olacaktır. Masada kullanım ya da online editörle kullanım daha rahat oluyor.


Arayüz

Arayüzü oldukça kullanışlı. Aldığım ürünlerin kullanım kılavuzunu mutlaka baştan sona okurum. Bu cihazda donanımsal olarak bazı özel kombinasyonlar hariç geri kalan özelliklerin neredeyse hepsini 20-30 dakikalık bir kullanımda kılavuzu okumadan önce çözmüştüm. Ancak cihazın huyunu suyunu öğrenmek, iyi bir sonuç çıkartmak için gerçekten kafa yormak ve deneyip yanılmak gerekiyor. Fazlaca mesai harcadım ancak hala bu cihazdan alınabilecek iyi sonucu aldığımı düşünmüyorum.

Buna rağmen, GT1000 in mavi üzerine beyaz yazılı ekranında ayarlama yapmadığım, tuşlarla parametre geçe geçe ayarlama yapmakla uğraşmamak için bilgisayar editörüne mahkum kalmadığım için memnunum.

Looper

Looperı ortalama bir looperın verdiği birçok şeyi veriyor ancak benim hoşuma gitmeyen bir durum var. Looperı bir pedal olarak zincire eklenen ve arayüzüne girdiğiniz bir efekt yerine bir mod, seçili rig üzerinde looper menüsü açıyor ve footswitchleri looper kontrollerine dönüştürüyor. Dolayısıyla bir layer için kayıt aldıktan sonra rigde değişiklik benim anladığım kadarıyla söz konusu değil.

Örneğin: Clean tonda akor geçişleri yaparak bir layer kaydettikten sonra canlı çalım sırasında tek hareketle overdrive pedalını aktifleştirme ya da scene değiştirme gibi bir durum söz konusu değil. En azından yolunu ben bulamadım.

İlk defa bir prosesörde looper kullandım ancak böyle olmaması gerektiğine eminim.



Midi Kontrol

Midi kontrol fonksiyonları çok kısıtlı değil ama ben midi girişi olan bir prosesörde mutlaka bank up ve down için ayırılmış bir MIDI sinyali beklerim. Kılavuzundaki midi tablosunda böyle bir komut olmamakla birlikte normalde cihazın FS1-FS2 switchlerine aynı anda basınca bir yönde, FS2-FS3 e aynı anda basınca diğer yönde bank değişimi özelliği var. Midi ile iki sinyali eş zamanda yollarsam bunu yapabileceğime inanıyorum ancak elimdeki MIDI Footswitch ile bu sistemi henüz kuramadım. Daha doğrusu elimdeki MIDI Footswitch ile herhangi bir şekilde iletişim kurdurtamadım. Bunun sebebi elimdeki cihazın her bir switchinin latching olması olduğu ve flex prime ile uyumluluk sıkıntısı yaşıyor olabileceğim söylendi Headrush destek ekibi tarafından. Yine de bir çözümle ilgili görüşmelere devam ediyoruz.

Aynı ürün NeuralDSP pluginleriyle ve Quad Cortex ile direkt çalışıyor hiçbir uğraş olmadan. (Darkglass MIDI Footswitch)


Bunlar haricinde

Cihaz üzerinde ulaşmak istediğim tonları ayarlamayı denedim ve bazı paralı presetleri satın alıp denedim.

Beni sağlamlık ve ton olarak en az gt1000 kadar memnun etti.
Modern, compact, kullanışlılık olarak en az Quad Cortex olarak memnun etti.
FM9'ün 5'te biri fiyatında olmasından dolayı benim için kazanan Headrush oldu.


FM9 versiyon 3 çıksa ya da Quad Cortex tasarım hatalarını düzelten yeni bir versiyon üretse bile bu ürünlerden birini satın almaya karar verdiğimde Flex Prime'ın elden çıkaracağım bir cihaz olacağını düşünmüyorum. Ortalama bir looper + volume pedalı fiyatına böyle bir cihaz almak şu anda çok avantajlı. Teknolojik olarak güncelleme almayı bıraktığı noktada bile looper ya da volume pedalı olarak elde tutarım gibi geliyor.

Cihazda kullandığım 7-8 preset ayarladım. Bu presetlerden 1 tanesi 4Cable adı altında amfiye bağlamak için oluşturduğum bir preset.

Amfinin dibinde yerde bırakıyorum cihazı, bilgisayarda online editörden gerektiği zaman hassas ayarlamaları yapıp kullanıyorum. Amfi üzerindeki ayarlar da zaten oturduğum yerden ulaşılabilir durumda oluyor.


Superclone, Revalver, Online editor ve daha fazlası gibi headrush bilgi paylaşımı başlığına daha uygun olacak konular da mevcut. Aynı zamanda benden çok daha uzun süredir farklı modelleri kullanan ve faydalı bilgiler veren kullanıcılar da mevcut. @Hakan Baysal bunlardan bir tanesi.
 
Son düzenleme:
örneğin bir parametreye ekranda basılı tutunca ekran tamamen o parametrenin slider'ına dönüyor ve sağa sola herhangi bir yerden kaydırma hareketi yaparak ilgili parametrenin değerini kolayca ayarlayabiliyorsunuz.
Şurayı tam anlayamadım. Bir ekran kesiti ya da kısa küçük bir video tam anlamamızı sağlayacaktır. Normalde 4.0 ile flex prime'ın piyasaya sürümü çok yakındı. Sanırım flexe özel bir ayarlamadan bahsediyor gibisiniz.

Quad Cortex'ten bunu alamamam beni QC'den iten şeylerden birisiydi.
Benim meşhur kuzene bi QC getirteyim mi diye düşünüyordum. Aletten soğutup beni masraftan kurtardığınız için teşekkür ederim 😊

bir layer için kayıt aldıktan sonra rigde değişiklik benim anladığım kadarıyla söz konusu değil.

Burada flexin looper ara yüzünüzdeki seçenekleri görmek lazım. Bende Core olduğu için 5 butonla seçenekleri yönetebiliyorum. Ama ben kullanırken şöyle kullanıyorum : ilgili parçama ait rigin içinden sağdan 2.butona basılı tutup loopera giriyorum. Record ile kaydetmek istediğim döngüyü kaydediyorum. Sonra exit butonuna basıp rige geri dönüyorum ve gerekli değişikliği rig üzerinde yapıp tekrar loopera dönüp overdub ile biraz önce kaydettiğim döngünün üzerine diğer kaydı çalıyorum. Sizin beklentiniz daha analog bir yaklaşım olması yönünde olduğunu anladım yazdığınızdan.

Bi arkadaşımda flex prime var ama hiç görüşüp inceleme olanağım olmadı. O nedenle flexteki kullanım deneyimi için ek birşey diyemiyorum.

Bana göre flex'in en büyük eskilerinden birisi Bank A/B seçeneğinin olmaması. Zira ben Core'u 5 butonlu olmasına rağmen 10 butonlu gibi kullanabilirken flex kullanıcıları 3 buton dışına çıkamıyor. O nedenle 2.elde temiz, garantisi devam eden Core'u Flexe tercih ederim. Hele ki vokal processorü cabası olur o zaman.
zamanda benden çok daha uzun süredir farklı modelleri kullanan ve faydalı bilgiler veren kullanıcılar da mevcut. @Hakan Baysal bunlardan bir tanesi.
Teşekkür ederim hocam, ben kullandığım aletin şeyini çıkarmadan bırakmıyorum diyeyim. Yoksa çok güzel birikimi olan forumdaşlarımız var bu mecrada. Ben de bu sayede bir çok arkadaşımızdan çok değerli bilgiler edindim. Elbette bunu kullanabilmek önemli. Sayenizde yeni şeyler öğrendim yukarıda yazdıklarınızdan.
 
Son düzenleme:
Benim meşhur kuzene bi QC getirteyim mi diye düşünüyordum. Aletten soğutup beni masraftan kurtardığınız için teşekkür ederim 😊
Ben 5 adet Archetype plugini kullanıyorum. Amacına bağlı olarak her birini kendi kullanımım için yeterli buluyorum ve aldığım prosesörde bunları kullanabilme fikri beni cezbediyordu.

Aldığım ürünün donanım ve bazı konularda içime sinmesi benim için çok önemli. Uçsa da kaçsa da tonları ben kısa ömürlü bir cihaz almak istemedim. Üstelik ben de yurtdışına gitmişken alacaktım 3 farklı müzik markette açık kapalı kutu farketmez toplamda 6-7 tane inceledim hepsi böyleydi. Bu kadar para verip donanımı böyle bir cihaz almaya içim elvermedi.

Şurayı tam anlayamadım. Bir ekran kesiti ya da kısa küçük bir video tam anlamamızı sağlayacaktır. Normalde 4.0 ile flex prime'ın piyasaya sürümü çok yakındı. Sanırım flexe özel bir ayarlamadan bahsediyor gibisiniz.

Buradaki olaydan bahsediyorum. Ekran odaklandıktan sonra tam o çizginin üzerinde değil çizginin dışından kaydırma yapsan da ayarı yapmayı bırakmıyor, parmağını kaldırdığında moddan çıkıyor. Bildiğim kadarıyla bunun olmadığı modeller var.

Sizin beklentiniz daha analog bir yaklaşım olması yönünde olduğunu anladım yazdığınızdan.
Aynen öyle hocam, yukarıda söylediğiniz gibi kullanım bunda da mümkün diye biliyorum. Ancak1 tuşa basılı tut exit at sonra
rig üzerinden bir şey yap ve geri 2. footswitche basılı tutup loopera dön çok sağlıklı değil benim için. Muhtemelen sizin prosesörünüzde fazla footswitch olduğu için ayrı ayrı basılı tutmadan halledilip geri dönülebiliyor gibi anlıyorum ben.

Bana göre flex'in en büyük eskilerinden birisi Bank A/B seçeneğinin olmaması. Zira ben Core'u 5 butonlu olmasına rağmen 10 butonlu gibi kullanabilirken flex kullanıcıları 3 buton dışına çıkamıyor. O nedenle 2.elde temiz, garantisi devam eden Core'u Flexe tercih ederim. Hele ki vokal processorü cabası olur o zaman.
Bank A/B seçeneği var hocam, sadece 3 switch olduğu için 6 switch gibi kullanmış oluyorsunuz aslında.
Bunun üzerine elimde hali hazırda 5'li bir MIDI footswitch olduğundan iletişimi kurabilirsem hemen hemen aynı sistem olmuş olacak.
 
Ekranı, kasası, switchleri, looper'ı, practice toolları, bluetooth'u, metronom'u, dropbox'u harika olan bir başka Headrush ürünü. Ama tonal olarak Mx5'ten farklı değil.

Ben de zamanında Quad Cortex ne ki kardeşim abartmayın Headrush istediğini veriyor diyenlerdendim. Sonra aydınlandım. Neural ve Fractal Audio başka bir segment. Belki her özelliği kıyaslanabilir ama tonal olarak Neural ve Fractal'a yaklaşma ihtimali yok ne yazık ki. Deneyince anlıyorsun.

Ne aldığını bilerek alırsan alanı üzmez tabi ki. Flex 600 euro iken Quad Cortex 1500 euro. Bana ton lazım param çok kardeşim diyen adama Flex işini görür diyemem. Benim 600 eurom var all in one bir alet lazım diyene önerilir. Ha bir de Tonex gerçeği var. Onu da atlamamak lazım.
 
Nano Cortex ile Prime farklı kategoride aletler. Prime'in Nano'yu döneceği bir çok özelliği var. Hatta özelliklerini sıralasan %80 Prime önde gelir. Ama Nano Cortex öyle bir tonun fotoğrafını çeker ki size sadece kullanmak kalır. O noktaya da Prime gelemez. Nano'nun tonal anlamda yapabileceğinin daha iyisi yok. Çünkü alet en iyi tonu kopyalıyor. Axe Fx iii piyasadaki en güçlü prosesor. Siz Axe Fx iii'ten ton yazıp Nano ile birebir kopyalayabilirsiniz. Plug-in ile ton yazıp Nano ile birebir kopyalayabilirsiniz. Piyasadaki en iyi amfinin tonunu birebir kopyalayabilirsiniz. Ama kopyaladığınız ton ile çok fazla oynayamazsınız.
 
Ne aldığını bilerek alırsan alanı üzmez tabi ki. Flex 600 euro iken Quad Cortex 1500 euro. Bana ton lazım param çok kardeşim diyen adama Flex işini görür diyemem. Benim 600 eurom var all in one bir alet lazım diyene önerilir. Ha bir de Tonex gerçeği var. Onu da atlamamak lazım.
Bana en iyisi lazım diyen ve bütçesi olan birisi bence yine Fractal'dan devam etmeli. En iyi tonun fotoğrafını çekmesi yerine en iyi tonu oluşturup daha güvenilir bir donanımla gelmesi daha doğru geliyor.

Redditte ve diğer forumlarda hatrı sayılır sayıda QC arızaları mevcut. Gig sırasında bozulup tamamen sahne dışı kalan bir gitaristin deneyimini okumuştum. Destek ekibi çözümcü yaklaşmış bunda bir sıkıntı yok ama daha yılını tamamlamamış cihazın düzgün elektriksel beslemeye rağmen back-up rige muhtaç bırakmasını ben kabul edemedim. (En amatör müzisyenin bile 1 compact back-up'ı olması gerektiğini düşünmeme rağmen)

Yine de Quad Cortex almayı kesinlikle planlıyorum, en azından güncellenmiş ve stabilize edilmiş halini. Gerçi orta vadede böyle bir planları yok gibi görünüyor.

Siz Axe Fx iii'ten ton yazıp Nano ile birebir kopyalayabilirsiniz. Plug-in ile ton yazıp Nano ile birebir kopyalayabilirsiniz. Piyasadaki en iyi amfinin tonunu birebir kopyalayabilirsiniz.

Ürünle gelen yazılımla Neural pluginlerini de birebir kopyalayıp yükleyebiliyorsunuz ancak kullandığım pluginlerden memnun olmama rağmen cihaza hakimiyetimi arttırmak adına elle yakın tonları ayarlamaya gayret ediyorum bu yüzden ton kopyalama konusuyla pek ilgilenmedim. Deneyip yakın sonuç alanı gördüm. (Dijital setup/plugin kopyalamadan bahsediyorum çünkü bunu Neural'ın şu zamana kadar çoktan daha iyi bir arayüzle kolayca yapıyor olması gerekiyordu.)

Şu anda fiziksel ton kopyalama konusunda bu cihazların performanslarını kıyaslayacak kadar incelemem ve gerçek hayat deneyimim olmadı. Hatta FM9'un ton kopyalama özelliği olup olmadığını bilmiyorum. Ancak dinlediğim kadarıyla böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.

Axe FX III demişsiniz ancak ben floor unit olarak kıyasladım, onun için bu mesajda FM9 üzerinden örneklendirdim.
 
yukarıda söylediğiniz gibi kullanım bunda da mümkün diye biliyorum. Ancak1 tuşa basılı tut exit at sonra
rig üzerinden bir şey yap ve geri 2. footswitche basılı tutup loopera dön çok sağlıklı değil benim için.
Sanki onu da buldum 😊 alttaki gibi önce hardware assign alanında boş bir stompa looper altındaki Record/Overdub ile atama yapılması lazım. Böylece ilk kayıt için record, üzerine kayıt için Overdub kullanılabilir. Sahne almadığım ve loopera sadece solo çalışması için girdiğimden kısa yoluna ihtiyacım olmamıştı. Deneyin bakalım, istediğiniz 'analog'lukta olacak mı merak ettim.

IMG_20250224_100903.webp
IMG_20250224_100848.webp


Bank A/B seçeneği var hocam,
Evet şimdi fark ettim. Sol+orta butona basınca bir alt banka sağ+orta butona beraber basınca bir üst bankaya gidiyor diye anlıyorum.
Ben de zamanında Quad Cortex ne ki kardeşim abartmayın Headrush istediğini veriyor diyenlerdendim. Sonra aydınlandım
Bozmayın benim ayarlarımı, sonra gidip alıyorum (derin bir nefes al Hakan, buna şimdilik ihtiyacın yok) 🤣 Şaka bir yana, QC'de de vokal processorü ve daha çeşitli efekt ve amfi seeneklerinin olması çokça cezbediyor beni. Nasip kısmet artık.
 
Son düzenleme:
Axe FX III demişsiniz ancak ben floor unit olarak kıyasladım, onun için bu mesajda FM9 üzerinden örneklendirdim.

Fm3, Fm9 ve Axe Fx iii arasında tonal olarak bir farklılık yok. Sadece işlemci farkı var ve donanımsal farklar var. Benim bu örnekte bahsetmek istediğim Nano Cortex vs Prime karşılaştırması için tonal olarak bir örnek vermekti. Yoksa elma ile armut karşılaştırması gibi oluyor zaten. Nano Cortex ile en iyi tona sahip olmanın olayı fotoğraf. Axe Fx iii ile yazacağınız en iyi tonu Nano'da da kullanabilirsiniz demek istedim. Yoksa Fm9 zaten en iyi modeller tonuna sahip.

 
Evet şimdi fark ettim. Sol+orta butona basınca bir alt banka sağ+orta butona beraber basınca bir üst bankaya gidiyor diye anlıyorum.
Buradaki aşağı yukarı hareketi Bank A/B şeklinde değil de bir sonraki rig şeklinde yapıyor şu an. Onun hangi durumda A/B şeklinde switch ettiğini bilmiyorum ancak onu öyle kullanmak ne kadar mantıklı emin değilim. A/B yaptığı senaryoda bir sonraki rig'e geçiş nasıl yapılacak?

Hardware assign kısmında 1 footswitche A/B geçişi ekleyebiliyorsunuz. Ancak o zaman 6 opsiyonluk yer 4 opsiyona iniyor bir tanesi shift için sabit kaldığından dolayı. Tek bankte zaten 3 tane seçenek vardı.

Burada compact olmasından dolayı footswitch sayısı gerçekten sıkıntı yaratıyor.

Looper kısmına gitarı elime alınca bakıp döneceğim. Ancak MIDI tablosunda Looper parametreleri mevcut. Eğer elimdeki MIDI footswitchi bağlayıp bu değerlerle cihaz üzerindeki 3 yeniden atanabilir footswitch'i konuya dahil etmeden ulaşabilirsem looper konusu benim için kapanmış olacak gibi.
 
Hardware assign kısmında 1 footswitche A/B geçişi ekleyebiliyorsunuz. Ancak o zaman 6 opsiyonluk yer 4 opsiyona iniyor bir tanesi shift için sabit kaldığından dolayı. Tek bankte zaten 3 tane seçenek vardı.
En sağdaki FS için ayarlarda basılı tutulduğunda tuner mı A/B geçişi mi olsun diye bir seçenek var. Bu alıntıda yazdığım problemi çözüyor ancak bu sefer tuner güme gitmiş oluyor 🙂

Bu durumda Bank B'deki 3. slota tuner fonksiyonunu koyduğumda 4 opsiyondan tekrar 5 opsiyona çıkmış oluyorum.

Belki başka bir yolu vardır.
 
En sağdaki FS için ayarlarda basılı tutulduğunda tuner mı A/B geçişi mi olsun diye bir seçenek var. Bu alıntıda yazdığım problemi çözüyor ancak bu sefer tuner güme gitmiş oluyor 🙂

Bu durumda Bank B'deki 3. slota tuner fonksiyonunu koyduğumda 4 opsiyondan tekrar 5 opsiyona çıkmış oluyorum.

Belki başka bir yolu vardır.
O zaman tüm riglere Bi tane tuner ihtiyaca göre atamak makul eğer tek rigde max 5 stomp kafi ise.

Burada compact olmasından dolayı footswitch sayısı gerçekten sıkıntı yaratıyor.
Core boyutunda A/B bank geçişi olan ve Vokal processorü özelliği olan ve Flex'teki gibi dahili pedalı olan modeli çıkardıklarında tüm sorun çözülecek gibi (4 butonlu olsun kafi gelir) 😁 Biz core kullananlarda da dahili pedal olmaması sorun.

Looper kısmına gitarı elime alınca bakıp döneceğim.
Mesai sonrası bende bakacam merak ettim.
 
Hemen alışamadım. Zor alet kullanmaya alışmak lazım. Bu gece kulaklıkla denedim. Güzel tonlar yakalarım herhalde ama uğraşmak gerek. Birde cloud’ a üye olmak için mail konfirgasypnu istiyor. Gelmiyor bir türlü mail. Yarın kabine bağlayıp deneyeceğim. Ton yazmak lazım belli ama. Ona da zamanla alışırız herhalde.
 
Looper kısmına gitarı elime alınca bakıp döneceğim. Ancak MIDI tablosunda Looper parametreleri mevcut. Eğer elimdeki MIDI footswitchi bağlayıp bu değerlerle cihaz üzerindeki 3 yeniden atanabilir footswitch'i konuya dahil etmeden ulaşabilirsem looper konusu benim için kapanmış olacak gibi.
Yukarıda ekran kesitini paylaştığım gibi denedim. İstediğin analoglukta iş görüyor dediğim yöntem @firatondr 👍

Sanki onu da buldum 😊 alttaki gibi önce hardware assign alanında boş bir stompa looper altındaki Record/Overdub ile atama yapılması lazım. Böylece ilk kayıt için record, üzerine kayıt için Overdub kullanılabilir. Sahne almadığım ve loopera sadece solo çalışması için girdiğimden kısa yoluna ihtiyacım olmamıştı. Deneyin bakalım, istediğiniz 'analog'lukta olacak mı merak ettim.

176888 eklentisini görüntüle176889 eklentisini görüntüle
 
Yukarıda ekran kesitini paylaştığım gibi denedim. İstediğin analoglukta iş görüyor dediğim yöntem @firatondr 👍
Abi yanıt veremedim, evet o şekilde çalıştı.

Ancak yazılımsal bir hata buldum sanırım. Hatta konuyla ilgili video çekecektim bir tane.

Eğer start/stop fonksiyonu eklemeden sadece record opsiyonu eklersen o footswitche basınca cihaz önbelleği sıkıntıya giriyor ve en son kaydedilmiş stabil duruma geri load ediyor ve yapılan değişiklikler kayboluyor bende 🙂 Ancak 2.bir footswitche start/stop koyduğumda olması gerektiği gibi çalışıyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Üst