Hiç konu açılmamış bu forumda
Şurayı tam anlayamadım. Bir ekran kesiti ya da kısa küçük bir video tam anlamamızı sağlayacaktır. Normalde 4.0 ile flex prime'ın piyasaya sürümü çok yakındı. Sanırım flexe özel bir ayarlamadan bahsediyor gibisiniz.örneğin bir parametreye ekranda basılı tutunca ekran tamamen o parametrenin slider'ına dönüyor ve sağa sola herhangi bir yerden kaydırma hareketi yaparak ilgili parametrenin değerini kolayca ayarlayabiliyorsunuz.
Benim meşhur kuzene bi QC getirteyim mi diye düşünüyordum. Aletten soğutup beni masraftan kurtardığınız için teşekkür ederim 😊Quad Cortex'ten bunu alamamam beni QC'den iten şeylerden birisiydi.
bir layer için kayıt aldıktan sonra rigde değişiklik benim anladığım kadarıyla söz konusu değil.
Teşekkür ederim hocam, ben kullandığım aletin şeyini çıkarmadan bırakmıyorum diyeyim. Yoksa çok güzel birikimi olan forumdaşlarımız var bu mecrada. Ben de bu sayede bir çok arkadaşımızdan çok değerli bilgiler edindim. Elbette bunu kullanabilmek önemli. Sayenizde yeni şeyler öğrendim yukarıda yazdıklarınızdan.zamanda benden çok daha uzun süredir farklı modelleri kullanan ve faydalı bilgiler veren kullanıcılar da mevcut. @Hakan Baysal bunlardan bir tanesi.
Ben 5 adet Archetype plugini kullanıyorum. Amacına bağlı olarak her birini kendi kullanımım için yeterli buluyorum ve aldığım prosesörde bunları kullanabilme fikri beni cezbediyordu.Benim meşhur kuzene bi QC getirteyim mi diye düşünüyordum. Aletten soğutup beni masraftan kurtardığınız için teşekkür ederim 😊
Şurayı tam anlayamadım. Bir ekran kesiti ya da kısa küçük bir video tam anlamamızı sağlayacaktır. Normalde 4.0 ile flex prime'ın piyasaya sürümü çok yakındı. Sanırım flexe özel bir ayarlamadan bahsediyor gibisiniz.
Aynen öyle hocam, yukarıda söylediğiniz gibi kullanım bunda da mümkün diye biliyorum. Ancak1 tuşa basılı tut exit at sonraSizin beklentiniz daha analog bir yaklaşım olması yönünde olduğunu anladım yazdığınızdan.
Bank A/B seçeneği var hocam, sadece 3 switch olduğu için 6 switch gibi kullanmış oluyorsunuz aslında.Bana göre flex'in en büyük eskilerinden birisi Bank A/B seçeneğinin olmaması. Zira ben Core'u 5 butonlu olmasına rağmen 10 butonlu gibi kullanabilirken flex kullanıcıları 3 buton dışına çıkamıyor. O nedenle 2.elde temiz, garantisi devam eden Core'u Flexe tercih ederim. Hele ki vokal processorü cabası olur o zaman.
Bana en iyisi lazım diyen ve bütçesi olan birisi bence yine Fractal'dan devam etmeli. En iyi tonun fotoğrafını çekmesi yerine en iyi tonu oluşturup daha güvenilir bir donanımla gelmesi daha doğru geliyor.Ne aldığını bilerek alırsan alanı üzmez tabi ki. Flex 600 euro iken Quad Cortex 1500 euro. Bana ton lazım param çok kardeşim diyen adama Flex işini görür diyemem. Benim 600 eurom var all in one bir alet lazım diyene önerilir. Ha bir de Tonex gerçeği var. Onu da atlamamak lazım.
Siz Axe Fx iii'ten ton yazıp Nano ile birebir kopyalayabilirsiniz. Plug-in ile ton yazıp Nano ile birebir kopyalayabilirsiniz. Piyasadaki en iyi amfinin tonunu birebir kopyalayabilirsiniz.
Sanki onu da buldum 😊 alttaki gibi önce hardware assign alanında boş bir stompa looper altındaki Record/Overdub ile atama yapılması lazım. Böylece ilk kayıt için record, üzerine kayıt için Overdub kullanılabilir. Sahne almadığım ve loopera sadece solo çalışması için girdiğimden kısa yoluna ihtiyacım olmamıştı. Deneyin bakalım, istediğiniz 'analog'lukta olacak mı merak ettim.yukarıda söylediğiniz gibi kullanım bunda da mümkün diye biliyorum. Ancak1 tuşa basılı tut exit at sonra
rig üzerinden bir şey yap ve geri 2. footswitche basılı tutup loopera dön çok sağlıklı değil benim için.
Evet şimdi fark ettim. Sol+orta butona basınca bir alt banka sağ+orta butona beraber basınca bir üst bankaya gidiyor diye anlıyorum.Bank A/B seçeneği var hocam,
Bozmayın benim ayarlarımı, sonra gidip alıyorum (derin bir nefes al Hakan, buna şimdilik ihtiyacın yok) 🤣 Şaka bir yana, QC'de de vokal processorü ve daha çeşitli efekt ve amfi seeneklerinin olması çokça cezbediyor beni. Nasip kısmet artık.Ben de zamanında Quad Cortex ne ki kardeşim abartmayın Headrush istediğini veriyor diyenlerdendim. Sonra aydınlandım
Axe FX III demişsiniz ancak ben floor unit olarak kıyasladım, onun için bu mesajda FM9 üzerinden örneklendirdim.
Buradaki aşağı yukarı hareketi Bank A/B şeklinde değil de bir sonraki rig şeklinde yapıyor şu an. Onun hangi durumda A/B şeklinde switch ettiğini bilmiyorum ancak onu öyle kullanmak ne kadar mantıklı emin değilim. A/B yaptığı senaryoda bir sonraki rig'e geçiş nasıl yapılacak?Evet şimdi fark ettim. Sol+orta butona basınca bir alt banka sağ+orta butona beraber basınca bir üst bankaya gidiyor diye anlıyorum.
En sağdaki FS için ayarlarda basılı tutulduğunda tuner mı A/B geçişi mi olsun diye bir seçenek var. Bu alıntıda yazdığım problemi çözüyor ancak bu sefer tuner güme gitmiş oluyor 🙂Hardware assign kısmında 1 footswitche A/B geçişi ekleyebiliyorsunuz. Ancak o zaman 6 opsiyonluk yer 4 opsiyona iniyor bir tanesi shift için sabit kaldığından dolayı. Tek bankte zaten 3 tane seçenek vardı.
O zaman tüm riglere Bi tane tuner ihtiyaca göre atamak makul eğer tek rigde max 5 stomp kafi ise.En sağdaki FS için ayarlarda basılı tutulduğunda tuner mı A/B geçişi mi olsun diye bir seçenek var. Bu alıntıda yazdığım problemi çözüyor ancak bu sefer tuner güme gitmiş oluyor 🙂
Bu durumda Bank B'deki 3. slota tuner fonksiyonunu koyduğumda 4 opsiyondan tekrar 5 opsiyona çıkmış oluyorum.
Belki başka bir yolu vardır.
Core boyutunda A/B bank geçişi olan ve Vokal processorü özelliği olan ve Flex'teki gibi dahili pedalı olan modeli çıkardıklarında tüm sorun çözülecek gibi (4 butonlu olsun kafi gelir) 😁 Biz core kullananlarda da dahili pedal olmaması sorun.Burada compact olmasından dolayı footswitch sayısı gerçekten sıkıntı yaratıyor.
Mesai sonrası bende bakacam merak ettim.Looper kısmına gitarı elime alınca bakıp döneceğim.
Yazıcı kablosu diye geçerMerhaba biraz önce elime geçti alet. Usb için nasıl bir kablo almalıyım alete takılan kısım ile ilgili. Bende öyle bir kablo yok.
Yukarıda ekran kesitini paylaştığım gibi denedim. İstediğin analoglukta iş görüyor dediğim yöntem @firatondr 👍Looper kısmına gitarı elime alınca bakıp döneceğim. Ancak MIDI tablosunda Looper parametreleri mevcut. Eğer elimdeki MIDI footswitchi bağlayıp bu değerlerle cihaz üzerindeki 3 yeniden atanabilir footswitch'i konuya dahil etmeden ulaşabilirsem looper konusu benim için kapanmış olacak gibi.
Sanki onu da buldum 😊 alttaki gibi önce hardware assign alanında boş bir stompa looper altındaki Record/Overdub ile atama yapılması lazım. Böylece ilk kayıt için record, üzerine kayıt için Overdub kullanılabilir. Sahne almadığım ve loopera sadece solo çalışması için girdiğimden kısa yoluna ihtiyacım olmamıştı. Deneyin bakalım, istediğiniz 'analog'lukta olacak mı merak ettim.
176888 eklentisini görüntüle176889 eklentisini görüntüle
Abi yanıt veremedim, evet o şekilde çalıştı.Yukarıda ekran kesitini paylaştığım gibi denedim. İstediğin analoglukta iş görüyor dediğim yöntem @firatondr 👍