alpergrk demiş ki:Merhaba arkadaşlar gitarına tremsetter taktıran var mı?
Nasıl takılır? Nelere dikkat etmek gerekir?
Ya da daha önce takan birisi yardımcı olabilir mi?
on_air demiş ki:alpergrk demiş ki:Merhaba arkadaşlar gitarına tremsetter taktıran var mı?
Nasıl takılır? Nelere dikkat etmek gerekir?
Ya da daha önce takan birisi yardımcı olabilir mi?
Bu linkte pdf olarak dökümanlar mevcut.
http://www.hipshotproducts.com/faq_pdfs/faq44108b515302d.pdf
Bu linkte ise nasıl takılcağı videoda ayrıntılı bir şekilde anlatılmış.
http://www.youtube.com/watch?v=Jvl0fLOzwi8
bu arada nerden temin ettin onu yazarsan çok sevinirim ben de çok istiyorum ama türkiyede yok sanırım.....
Clickboy demiş ki:Floyd rose hakkında herşey başlığındaki resimlere bakarak yapabilirsin.
alpergrk demiş ki:. Dezavantajlarında bırakıldığında bir çarpma hissi falan demişler. Ne hikmetse benim gitarda hiçbir sorun yok kesinlikle. Çok güzel oldu eskisi gibi rahat kullanıyorum tremoloyu.
DaveMustaine_64 demiş ki:alpergrk demiş ki:. Dezavantajlarında bırakıldığında bir çarpma hissi falan demişler. Ne hikmetse benim gitarda hiçbir sorun yok kesinlikle. Çok güzel oldu eskisi gibi rahat kullanıyorum tremoloyu.
Alpergk öncelikle başlık ve resimler için teşekkürler, eline sağlık..
Tremsetter aslında çook kuvvetli bir yay gibi işliyor, tremolonun bend yaparken sabit kalmasının sebebi de o, floyd rose ile oynarken floyd'u bastırıp aniden bıraktığında çok hızlı bi şekilde geri çekiliyor ve o zaman çarpma sesini duyabiliyorsun, tabii olacak diye bir şart yok 🙂 Güle güle kullan gitarını, kolay gelsin..
_DreamofStyks_ demiş ki:Hatta Bu çarpma sesinden daha doğrusu yayın sertliğinden dolayı ortaya çıkmış bi tremolo efekti bile var sanırım çalarken tremolo kolunun ucuna parmağının ucunun yarısını ittirdikçe kolun ucundan parmağınız kayacak şekilde yerleştirip sonrada bu işlemi gerçekleştirince ilginç bir ses çıkıyor ortaya.
mersinden_ersin demiş ki:o şekilde düz mantıkla bakmamak gerek. bu alet anladığım kadarıyla kolu ön tarafa doğru sertleştiriyor, arka tarafa doğru değişiklik yapmıyor. nedeni ise şu, kol öne gelirken aletteki yaylar da devreye giriyor ve daha bi zor öne geliyor, ancak kol normal yerindeyken alet sıfır noktasına ulaşıyor ve daha gerisinde üstündeki yaylar floydu geri çekmiyor. temel mantık daha fazla sıkışması sınırlandırılmış bir yay gibi bir şey bu alet, anladığım kadarıyla...