Push pull ozelligi hem manyetikle hemde elektronik donanimla alakalidir. Her manyetikte olmaz, modlayanlar var ama ihtiyacim olmadigindan arastirmadim.
Ters faz baglantiyi kapatir humbucker single gibi calisir, olay bundan ibaret.
Gitarinin thomann fiyati 250 euro.
Modlamana bir sey demeyecegim, gitarinida bilmiyorum. Ekonomik olarak 10000 tl gibi bir fiyat yazmissin.
Treble bleeding ile ilgili makaleyi suraya birakiyorum,
Selam arkadaslar , Hepinizin bildigi üzre , ibanez harici cogu gitarda ( özellikle stratlarda ) volume kisarken ton bogulur tizler kaybolur , bunun sebebi direncin filtre edilmeyisidir , cok basit 3 kurusluk bir cözümü bulunmaktadir. Bu modifikasyonun ismin treble bleed deniliyor , gecen hafta...
turkrock.com
Seymourlar ve emg aktif manyetikleri 3000 tl den basliyor, alti da vardir ustude...
Modlamaya degecek turden demissin ama ne gitarini ne amfini ne caldigin ortami ne yaptigin muzigi bilmiyorum.
Benim sana verecegim tavsiye ilk basta manyetik firmalarini ve urettikleri manyetikleri arastirman olacaktir.
Youtube uzerinden tonlarca karsilastirma videosu bulabilirsin.
Modlamada kisisel tercihler soz konusudur. Her modlama gitarinin kapasitesine baglidir.
Kendimden ornek vereyim, evlk4 um oldugunda emg hz manyetikleri vardi. Guzeldi iyiyi ama bi tatminsizlik bir kasinma derken gittim aldim emg 8185leri taktim. Yalan yok gurul gurul gurledi. O hazzi unutamiyorum.
Sonrasinda zkkwylde custom plus aldim, ayni 8185 var, o zaman da 'gercek 8185' buymus dedim. O saskinligim ve hazzim bambaska bir boyuttu mesela...
Senin kararin tabi deneye deneye ogreneceksin, ama almak istedigin tonu sana duyuracak temel(gitar vb) ve cati(amfi kafa kabin) olmadan hep eksik kaldigini hissedeceksin.
Muzikal kulturunu, sanatcilarini ve ekipmanlarini hatmetmeden bu ise girme derim.
Birde bu ton mevzusu oyle 10000 tl ile falan olmuyor emin ol.
Gitarinin agaci saglam degilse takacagin manyetik yeterli performansi vermeyecektir.
Bir de manyetiklerin iyi anlastigi ve kotu anlastigi agaclar vardir, govde stilleri vardir, kopruler vardir. Uzun mevzu ama burda hepsi zamaninda yazildi.
Ha dersen ki misal 'hacilar karar verdim aha elimdeki malzeme bu emg mi seymour mu' o zaman daha isabetli tecrube paylasimi yapilabilir.