Bir dr olarak yazıyorum; önermelerinin tamamı yanlış. 1 yumurtada 373 mg kolesterol var ve çok yendiğinde karaciğerinin kolesterol metabolizması bozuk kişilerde elbetteki kolesterol artar. Ayrıca günde 4 dk yürümek filan sağlık için hiiiiçç birşey ifade etmez.3-5 yıl öncesine kadar da yumurtanın kolestrol yaptığını kolestrolü yükselttiğini hatta kolestrol hastalarının asla yumurta yememeleri gerektiği hem YENİ hem de eski drler tarafından yıllarca savunuldu. Hatta gün de 10 bin adım 4 bin adım saglik için şart dendi.
Ama ilerleyen tıp ve bilim dedi ki hayır yumurta kolestrol yapmıyormuş aksine engelliyormuş kolestrol hastaları da günde 2 defa tüketsin zararı yok dediler. Şimdi eski yeni drler yumurta ye diyor.
Meğerse gün de 4 dakika yürüsen dahi sağlık açısından yeterliymiş ama yıllarca yok 10 bin adım yok 4 bin adım yürüyün dendi.
Demem o ki ağaç ton meselesi de bu olmuş bence
Biz yıllarca ağacın tona etkisini savunmuşuz ama bir çalışma bunun aslında yanlış olduğunu gösteriyor
Eski kafalarda eski bilgilerini doğru diye dayatmanın gayretinde.
Belki de gerçekten ağacın tona etkisi yoktur.
Demem o ki hayatta doğru bildiğimiz bazı şeylerin gerçekte yanlış olma ve satış politakası yüzünden dayatma olabileceği çok gerçek bir durum. Ha buna kendini alıştıramıyorsanız o da sizin gelişiminiz
Şarlatanlık veya para peşinde koşan dr veya dr dışı kişilerin her dediğine inanırsan sanarsın ki tıp 3 -4 yılda bir değişiyor. Yok öyle birşey.
Neredeyse 30 yıldır gitar çalan biri olarak yazıyorum; gitar ağaçlarının tona etki etmediğini deklare eden sosyal medya ürünlerinin tamamı da benzer olarak para/tıklanma peşindeki kişiler. Bunları doğru kabul etmeyi sen seçiyorsun aslında çünkü buna inanmak istiyorsun. Aynı sosyal medyada ağaç farklarının tonu nasıl değiştirdiğine dair binlerce ürün var ama hiçbiri sana cazip gelmiyor bu nedenle.
Yıllardır bilinen gerçeklerin sıkıcılığındansa sansasyonel ve sözümona devrim yaratan palavralar sadece ama sadece o palavrayı üreten kişilerin şöhret/para amaçlarından başka birşey değil. Çünkü biliyorlar ki buna inanmaya hazır bolca insan da var (bu da ayrı bir psikolojik / sosyolojik konu).