Valla satılık ilanıma rağmen (zaten neden sattığımı anlattım) çok güzel gitar. Uzun süre sırf Ibanez markasına para vermeye değer mi diye uzak durdum bu markadan ama 2550'ye hakikaten laf yok. Zaten fiyat da makul bu özellikler için aslında.
Manyetikler Dimarzio/Ibz olmasından dolayı kıllananlar oluyor ama sonuçta Dimarzio. Adam fason iş olsa adını koyar mı? Bence her sound da alınır, clean olsun heavy olsun. Zakk Wylde filan çalacaksanız tabi FR'lu ve 9'luk telli gitar zayıf kalır ama onun dışında her yola gelecek bir gitardır. Zakk bu arada kalın E'de 0.060 kullanıyor, ancak Les Paul taşır o teli herhalde, bass teli mübarek.
Köprü neredeyse kasanın içine gömük gibi o yüzden low action çalmak (isteyen için) çok rahat. Oldukça hafif ve rahat bir gitar. Tek yadırgadığım -ona da 2 günde alışılıyor - düz fretboard oldu. Düz derken çap olarak standart gitarlardan çok daha yüksek çapa sahip sapın kesiti o yüzden fretboard adeta tabak gibi. Shred için ideal ama ben o kadar hızlı çalamadığımdan ... hakkını veremiyorum Mike 😀
Köprü Edge Pro. Aslen Ibanez'ci ve FR'cu olmadığımdan Edge Pro, II, III, LoPro vs vs aralarındaki +/-'leri anlatamayacağım. Benim gördüğüm fark bunda teller direkt takılıyor, yani uçlarındaki halkalar kesilmeden direkt sabit köprüye takar gibi takıyorsunuz, çoğu FR'da uçlar kesilerek takılıyor bildiğim kadarıyla.