Burak kendi cevaplarını kendin vermişsin zaten. Bence de uzatmanın manası yok. "son kullanıcıyı alakadar etmez" dediğin başlığı da muhabbeti de ben başlatmadım ancak bilir bilmez atılan yanıltıcı mesajlara da cevap veririm.
Senin ortaya attıklarına da gereken cevapları verdim ki senin ortamı ortasından deşen mesajına kadar da ortam durgunlaştırmayı başarmıştım zaten
🙂 . Yoksa ben bu tür karşılaştırmalara nasıl baktığımı, sen ortaya o tür bir mesaj atmadan evvel defalarca belirttim, bu başlıkta olsun (biraz incelerseniz), geçmişte olsun. Yani dikkatli okursan senin son mesajında söylediklerini, sen ilk mesajını atmadan evvel benim söylediğimi göreceksin. Bu yüzden senin bu saçma tartışmaya girmen bende hayal kırıklığı yarattı zaten.
Cort onu üretiyor bunu üretiyor vs. bence de bunlar gereksiz ancak bu başlıkta atılan mesajlara biraz bakarsan milletin marka olayına nasıl bir ilkellikle baktığını göreceksin. Bu anektotlar onların at gözlüklerini çıkarmaları için gerekli çünkü bir Ibanez ile bir Cort'un aynı fabrikada aynı işçi ve luthierin elinden çıktığını bilmeleri, bu dar bakışlarını değiştirmelerine yardımcı olacaktır. Bu muhabbet onlara yönelik, sana ve senin gibilere değil.
Yoksa 100000000000 defa dediğim gibi, gitar vardır, alırsın özelliklerine bakarsın, kalitesine balkarsın, fiyatına bakarsın ona göre karşılaştırırsın, sana uyarsa-kendine yakın hissedersen alırsın. Olay budur. Ve aynı zamanda teknik tarafının yanında biraz da göreceli bir olaydır.
Mesela kişisel olarak Jackson'dan nefret edebilirsin ancak orada burada Jackson kakadır öcüdür Ibanez döver demen saçma olur, en azından buradaki %99 çoğunluğu oluşturan henüz ergen olmamış çoğunluğun dışındaki sen ben gibilere bunları söylemek yakışmaz. (yapıyorsun demiyorum)
Bu yönden bu başlığın 2. sayfasındaki
AllexStone'nun mesajını okursan(ki bence bu forumdaki en profesyonel ve tecrübeli insanların başında gelmektedir) ne demek istediğimi ve gerçek profesyonel bakış açısının ne demek olduğunu anlayacaksın. Adam marka vs. den kurtulmuş artık, onları ergenlik çağında bırakmış ve bir enstrumana, profesyonel bir müzisyenin bakması gerektiği şekilde bakıyor.
Bana göre marka tartışması çoluk çocuk tartışmasıdır ve bu yüzden de kurduğum forumda bunu yapmak yasak zaten.
😀
Dolayısıyla bunlar gereksiz saçma sapan şeyler ancak bu forumda kesinlikle haftada bir olacaktır
🙂 Tek ricam Cort olsun başka bir marka olsun veya başka herhangi bir konu olsun, iyice bilgi ve tecrübe sahibi olmadan atılıp tutulmasın.
Selamlarımla.