yok kardeş zaten notayı daha çok klasik açısından söyledim 🙂MetalikA demiş ki:plaROCK demiş ki::arrow: Gerçek anlamda iyi bir gitarist olmak istiyorsanız:
1)Öncelikle bastıgınız her notanın ne oldugunu bilmeniz gerek ve aynı zamanda bunu önünüze bir kağıt konduğunda gerek nota gerekse tab olarak rahatça yansıtmanız gerekir.
2)Bir şarkıyı tabdan ezberleyip çalsanız bile o şarkıda hangi akorlar kullanılmıs ve birşey olursa hangi gamlarda imprövize yapabileceğinizi bilmelisiniz.
3)Gamlar,kulakla çalsanız bile bir yere kadar gamları bilmezseniz müzik diini kekeleyerek konuşursunuz
4)En önemlisi:Birçok kişi gamı ezberliyor ve anlamsız bir şekilde çalıyor bu tamamen yanlış,müziğin kavramını ele alalım duygu ve düşünceleri seslerle... burda duygu ve düşünce deniyor.
5)Hız:Hızlı çalmak çok büyük bir marifet değildir önemli olan temiz,anlamlı
ve ne caldıgımızı bilerek çalmamızdır.
6)Teknik:Temiz çalmak istiyorsanız teknikleri bilmelisiniz,tappingden
sweep e kadar metronomu en yavaştan başlatıp çalışmak en dogrusudur.
NOT:Bende tabiiki bu dediklerimin hepsine sahip değilim fakat bunlar bana göre iyi gitaristin tanımı ve kuralları olması gerekli.(Bir hatamız olduysa kusura bakmayın🙂)
saygılarımla plaROCK
tam aklımdan geçenleri yazmışsın 🙂 fakat nota okuma konusuna katılmıyorum.yani tabiki nota okuyarak çalmak bir artıdır ama bunu yapmadanda diğer söylediklerine sahip olmak iyi bir gitarist olmaya yeter diye düşünüyorum =)