İyi gitaristmi bilmem ama hedefe giden gitarist aşağıdaki sorulara yine aşağıdaki yanıtları verebilendir :
Arkadaşı : "Ya çok sağlam bir film gelmiş sinemaya hadi atla filme gidelim."
Gitarist : " Ne filmi acaip gitar çalışmam lazım bugün benim zaten geçen hafta gitmedik daha filme.?" (Çok çalışma isteği)
Arkadaşı :" Ya oğlum sen kafayı yiyeceksin bak böyle. Kalk dışarda mis gibi hayat var çıkalım gezelim"
Gitarist : "Gitar çalmam lazım yahu ne dışarısı deli gibi çalışacağım bugün" (Sabır yeteneği)
Arkadaşı :" Bizim bir arkadaş çok sağlam kayıt yapmış acaip kayıt işinden anlıyor herif. Sende biraz yönelsen bu kayıt işlerine diyorum"
Gitarist : " Ne kayıt işi oğlum? Ben gitaristim bana ait tüm boş anlarımı gitar çalarak değerlendirmeye çalışıyorum. Öyle gitar çalabileceğim vakti kayıt vs işlerini öğrenmeye harcayacak kadar zaman zengini bir gitarist değilim. Hem ben ses mühendisimiyim? Ona harcayayacağım zaman gitar çalma zamanımdan çalınan zamandır. Kıyamam. İleride iyi bir gitarist olursam zaten çok iyi ses mühendisleri ile çalışacağım. Zaten evde küçükte olsa kayıt yapabilecek bilgim var o bana yeter." (Zeka ile doğru hedefe odaklanma)
Arkadaşı : " Dostum bak gözler kan çanağı olmuş gene gece gitar çaldın sabaha kadar değilmi.? Delisin sen deli. Senmi kurtaracaksın bizi. Boş işler bunlar. Sanki Satriani olacaksın başımıza. Hayal bunlar hayal.."
Gitarist : "Ben elimden geleni yapacağım en azından yıllar sonra geri dönüp keşke zamanında bütün zamanımı gitara verseydim şu an belki bu kadar mutsuz olmazdım demiyeceğim. Hem senin fikrin ve hevesimi kırma çabaların umurumda değil cihanı alem gelseniz isteğimi ve şevkimi kıramıyacaksınız" (İnançlı olma)
Arkadaşı : " Oğlum kap gitarı da bizim arkadaşlar parti veriyorlar biraz havamızı atalım."
Gitarist : " Sen hiç kafanda maun ağaç kırdırdınmı? Zira birazdan kırılacak ve yeni gitarımın parasını da sen vereceksin. Ben milletin mezesi olmak için gitar çalmıyorum bunu ileride göreceksin. (Müziği ile mağrur durma. Ufak heyecanların adamı olmama)
vs. vs. vs.. ve bir gün bizim gitarist çok büyük bir yetenek olur. Ve arkadaşı ile şu diyaloglar aralarında geçer.
Arkadaşı : "Ya var ya oğlum senin gibi gitarist görmedim ben var ya delisin sen. Süper çalıyorsun yahu.. Millet hasta sana. Nasıl böyle çalıyorsun hala anlamıyorum."
Gitarist : "Bunu senin daha iyi bilmen lazım ama zaten banada yeni bir gitar lazımdı. Uzat bakayım kafanı....."
😆 😆 😆
Yazı uzun olduğu için özür dilerim. Ben biliyorumda böyle yaptımda ondan bunları yazdım sanılmasın üzülürüm. Ama bu yolun tüm usta gitaristlerin geçtiği yol olduğundan adım gibi eminim. Mütevazilik, mağrur ruh, zeka, azim, sabır, çok çalışma ve inanç....