Arkadaşlar iyi gitaristin tanımını yaparken acaba biraz hataya düşmediniz mi? çünkü gitar ve gitar ile çalınan müzik türlerinin ne kadar geniş olduğunu herhalde hatırlarsınız ve hatta türlerin de kendi içinde bile yüzlerce farklı ekolleri vardır. Ben bir gitaristin çalışını değerlendirirken bana göre duyguyu, ritmi ve tekniği en iyi veren gitaristi en iyi olarak tanımlayabilirim ama bu bile göreceli değilmidir. mesela ben şunu diyebilirim "Andreas segovia en iyi gitaristtir" bundan acaba kim ne anlar, ya da jimi hendride diyebilirim. bunu söylerken ortaya koyduğum kriter görecelidir. Kısaca şunu söylemek istiyorum yeteneğe göre iyi kötü olabilir, kendi türü içinde teknik ve duygusallık olarak (rock,jazz, blues gibi) az iyi, çok iyi olabilir, ama en ön önemlisi iyilerin içinde en iyisi kişiye göre değişir diyorum.
Kendi fikrim olarak rock ve metal gitaristi olarak in iyisi yok, en iyileri var: satriani, vai, blackmore, vs. jazz da da çok ustalar var :meola, loughlin daha bir sürü çok iyiler var her biri farklı zirvedeler. bu arada türkiyede de tanınmış ve tanınmamış bir sürü en iyiler var.