Kailtesiz bir gitara iyi bir manyetik takılarak güzel bir tona ulaşabilir miyim?

meslek üzerinden insanları yaftalayarak ve genellemeler yaparak yürümüyor bu işler hocam. Burada sadece gitar çalan insanlarız.

Buyurun cevap verin, ne demişim, karsi çıkmışsınız ve tahammül edememisim? Cevap için uğraş bakalım çünkü aşağılayıcı ve alaycı tavırlarının kaynağı benim yazdıklarım degil, içinde artık her ne varsa onun sıkıntıları.

Ben ağaçtan (gövde ağacından bahsediyorum) kaynaklı farklı ayırt edemiyorum. Edebilene “helal olsun diyorum. Gitara yeni başlayan biri de değilim 25 yıldır gitar çalıyorum. Çokça da gitar aldım sattım bu sürede herhalde 50-60 gitar da geçmiştir elimden. Bu işe bir dönem kafayı çok da takmıştım. Şu “blind test”lerden falan yapmışlığım da var. Benim kulaklar o ton farkını “anlamlı” diyebilecek düzeyde bulmuyor. Belki işitme problemim vardır, o da muhtemel tabi.

Bazen okuduğum şeyler gözümü kanatıyor. Jackson markasının pro plus diye bir modeli var. Abanoz klavye, maple sap, Seymour Duncan orijinal manyetikler, Floydrose marka orijinal kopru, çelik fret, necktru vs vs kullanıyor. Aynı Jackson'ın normal soloist modelleri var. Bunlarla da da aynı malzemeleri kullanıyor. Pro plus 1000-1400 dolar arasında değişirken, soloistler 2500-4000 dolar arasında değişiyor. Neden? Çünkü pro plus çin, diğeri amerikan üretimi. Beyaz adam kaliteli gitardaki en önemli bileşenin işçilik olduğunu ne zaman anlar bilemiyorum.

Bazen okuduğum şeyler gözümü kanatıyor. Jackson markasının pro plus diye bir modeli var. Abanoz klavye, maple sap, Seymour Duncan orijinal manyetikler, Floydrose marka orijinal kopru, çelik fret, necktru vs vs kullanıyor. Aynı Jackson'ın normal soloist modelleri var. Bunlarla da da aynı malzemeleri kullanıyor. Pro plus 1000-1400 dolar arasında değişirken, soloistler 2500-4000 dolar arasında değişiyor. Neden? Çünkü pro plus çin, diğeri amerikan üretimi. Beyaz adam kaliteli gitardaki en önemli bileşenin işçilik olduğunu ne zaman anlar bilemiyorum.

Iki Jackson gitarım vardi sifir aldığım. Pro DK24 mu ne, Meksika üretimi. digeri soloist pro sl2 gibi birsey, Endonezya üretimi. İkisinde de işçilik kusursuzdu ve en küçük fret leveling ihtiyacı bile yoktu. O işçilik dediğiniz şey 1000 - 3000 dolar fark edebilir mi cidden? Amerikalilar ne yapiyorlar, laboratuvarda mikroskop altında mı gitar üretiyorlar?

Iki Jackson gitarım vardi sifir aldığım. Pro DK24 mu ne, Meksika üretimi. digeri soloist pro sl2 gibi birsey, Endonezya üretimi. İkisinde de işçilik kusursuzdu ve en küçük fret leveling ihtiyacı bile yoktu. O işçilik dediğiniz şey 1000 - 3000 dolar fark edebilir mi cidden? Amerikalilar ne yapiyorlar, laboratuvarda mikroskop altında mı gitar üretiyorlar?
Hocam zaten bu yüzden abd uzun zamandır Çin e ve uzakdoğuya kaptırdı pastayı. Made in usa o kadar abarttılar ki fiyat olarak her üründe, küresel vatandaş kazıklandığını anladı uzun zaman önce.

Şimdi ise vergi ve fabrika muhabbetiyle güya yine "made in usa" popüler hale getirmeye çalışıyorlar.

Hatta iddia ediyorum, aynı paraya satın alınacak farklı menşeli gitarlarda en kötü işçilik Amerika yapımı olanda olacaktır.

manyetikler resone olan sesi yakalar, resone ses ise gitarın gövde +sap +klavyesinin bir ürünüdür. o yüzden çok farklı amaçlar için farklı ağaç türleri, sandaviç kombinasyonları ve ara boşluklar mevcut. manyetiğin kaliteli olması tek başına çok anlam ifade etneyebilir.

Çin'de asgari ücret 360 dolar, Amerika'da asgari ücret 2000 dolar. 2000 dolara da işte çalışacak adam bulamazsın. Açık açık işçilik satıyorlar. Ağaçtı odundu diye sağlam reklamını yapıyorlar.

Eski Çin algısı değişti,kendi sektörümden de biliyorum,parasını verdiğiniz de inanılmaz kalitede işler çıkarıyorlar,araba piyasasında kartları yeniden dağıttılar.

Sağlık,bilişim sektöründe çok ilerideler.

Sadece çok ilgilenmediklerin ya da devlet desteği alamayan sektörler hala atılım yapamadı (Müzik sektörü gibi)

Ama yakın zamanda müzik sektöründe de destekleri olacak diye düşünüyorum,çünkü Çin hükümeti ülkeye PR sağlayacak bir çok sektörü destekliyor.

Yakın zamanda GTRS ,Mooer vs gibi markaları daha inovatif ve güçlü görebiliriz.

Lea marka gold top lp buldum üst manyetiği kaliteli bir manyetikle değiştirsem iyi bir ton elde edebilir miyim amfim kaliteli Marshall kullanıyorum önceden Guitar master ucuz bir lp kullanıyordum yeni alacağım gitarın manyetiğini değiştirirsem tonumu iyi etkiler mi yoksa klavyesi vs. Tonumu çok etkiler mi Daha kaliteli olan bir epiphone mu alsam iyi olur Kerem Özyeğin sağolsun gold top takıntım var Epiphone standart mı Lea+kaliteli manyetik mi?
sahsi dusuncem evet istedigin tonlara yakin tonlari alabilirsin belli ki asiri fazla para harcayabilecegin bir konu degil ancak klavye kalitesinin kotu olmasindan dolayi calmasi rahat ve keyifli olmaz her zaman akort problemi yasayabilirsin veya kopru burgu gibi aksamlarin metal kalitesinin dusuk olmasindan dolayi sikinti cikartip degistirmen gerekebilir cok para harcamadan bir sey yapmak istiyorsan mantikli bir hareket oldugunu dusunuyorum

Beyler ayıp olmazsa bir soru soracağım: Herkes aynı şeyi konuşuyor ve düşünüyor ama biz neden başlıklar 2 sayfayı geçince kavga ediyoruz? Ülkenin sosyal ve ekonomik durumu hepimizi boğduğu için agresyonu buraya mı yansıtıyoruz? Herkes kendi öz eleştirisini yapsın. Yani burada Ali kıran baş kesen gençlerden birisi olarak üstenci konuşan abilerimize de sormak istiyorum. Şu başlığın altı cidden tımarhane muhabbeti. Başka forum, topluluk vs de yok. Dışarıda her yerde kazık yiyip dolandırılıp sürekli götü kollama halinde yaşadığımız için mi acaba foruma yansıyor? Bak cidden forumu daha önce çokça trollemiş birisi olarak söylüyorum. Çoğu zaman kavga eden elemanlar birbirleriyle aynı şeyi söylüyor. Farkında mısınız bilmiyorum ama hepimiz şu an burada pandemi döneminde survivor tartışıp anonim hesaptan başka anonimlerle kavga ederek deşarj olan ekşiciler veya birbirine söverek gerçek hayattaki sıkıntılarını unutan tribüncüler gibi takılıyoruz. Sadece daha “niş” zevklerle. Ancak psikoloji aynı. 40 yılda bile giriyorum her defasında benzer şeyler… Gelip bana sövebilirsiniz sorun yok da bir öz eleştiri de yapmak lazım.

Çin'de asgari ücret 360 dolar, Amerika'da asgari ücret 2000 dolar. 2000 dolara da işte çalışacak adam bulamazsın. Açık açık işçilik satıyorlar. Ağaçtı odundu diye sağlam reklamını yapıyorlar.
Yani işçilik daha iyi değil, ama daha pahalı ve bu yüzden USA gitarlarda bu kadar fiyat farkı var. Öyleyse beyaz adama kaliteli gitardaki en önemli bileşenin işçilik olduğunu söylememelisin. Zira piyasada son derece iyi işçilikle üretilmiş veya hafif işçilik kusurları ile üretilip birkaç bin TL'ye luthierce kusursuz hale gelebilen tonla uzakdoğu gitar var.

Michael Angelo bationun çift taraflı gitarlarindan bazısında ağaç bile yok iki avuç karbonfiber ve metal gitar nerdeyse saptan ibaret. O yüzden ben yine de sap rahatligi yeterliyse her türlü manyetik takılıp çatır çatır çalınabilecegini düşünüyorum. Ama tabi her şeye rağmen dişbudak gövde abanoz klavye bi Ibanez insanı tavlar 😀

Geri