Katılıyorum. O yüzden envai çeşit pena alıp denememe rağmen piyasa malı 0.86 dunlop’ta karar kılmıştım. Bir yerde konfor da önemli.ah bir de çok kalın olmasalar
Katılıyorum. O yüzden envai çeşit pena alıp denememe rağmen piyasa malı 0.86 dunlop’ta karar kılmıştım. Bir yerde konfor da önemli.ah bir de çok kalın olmasalar
Bazen okuduğum şeyler gözümü kanatıyor. Jackson markasının pro plus diye bir modeli var. Abanoz klavye, maple sap, Seymour Duncan orijinal manyetikler, Floydrose marka orijinal kopru, çelik fret, necktru vs vs kullanıyor. Aynı Jackson'ın normal soloist modelleri var. Bunlarla da da aynı malzemeleri kullanıyor. Pro plus 1000-1400 dolar arasında değişirken, soloistler 2500-4000 dolar arasında değişiyor. Neden? Çünkü pro plus çin, diğeri amerikan üretimi. Beyaz adam kaliteli gitardaki en önemli bileşenin işçilik olduğunu ne zaman anlar bilemiyorum.
Hocam zaten bu yüzden abd uzun zamandır Çin e ve uzakdoğuya kaptırdı pastayı. Made in usa o kadar abarttılar ki fiyat olarak her üründe, küresel vatandaş kazıklandığını anladı uzun zaman önce.Iki Jackson gitarım vardi sifir aldığım. Pro DK24 mu ne, Meksika üretimi. digeri soloist pro sl2 gibi birsey, Endonezya üretimi. İkisinde de işçilik kusursuzdu ve en küçük fret leveling ihtiyacı bile yoktu. O işçilik dediğiniz şey 1000 - 3000 dolar fark edebilir mi cidden? Amerikalilar ne yapiyorlar, laboratuvarda mikroskop altında mı gitar üretiyorlar?
Iki Jackson gitarım vardi sifir aldığım. Pro DK24 mu ne, Meksika üretimi. digeri soloist pro sl2 gibi birsey, Endonezya üretimi. İkisinde de işçilik kusursuzdu ve en küçük fret leveling ihtiyacı bile yoktu. O işçilik dediğiniz şey 1000 - 3000 dolar fark edebilir mi cidden? Amerikalilar ne yapiyorlar, laboratuvarda mikroskop altında mı gitar üretiyorlar?
Çin'de asgari ücret 360 dolar, Amerika'da asgari ücret 2000 dolar. 2000 dolara da işte çalışacak adam bulamazsın. Açık açık işçilik satıyorlar. Ağaçtı odundu diye sağlam reklamını yapıyorlar.Iki Jackson gitarım vardi sifir aldığım. Pro DK24 mu ne, Meksika üretimi. digeri soloist pro sl2 gibi birsey, Endonezya üretimi. İkisinde de işçilik kusursuzdu ve en küçük fret leveling ihtiyacı bile yoktu. O işçilik dediğiniz şey 1000 - 3000 dolar fark edebilir mi cidden? Amerikalilar ne yapiyorlar, laboratuvarda mikroskop altında mı gitar üretiyorlar?
sahsi dusuncem evet istedigin tonlara yakin tonlari alabilirsin belli ki asiri fazla para harcayabilecegin bir konu degil ancak klavye kalitesinin kotu olmasindan dolayi calmasi rahat ve keyifli olmaz her zaman akort problemi yasayabilirsin veya kopru burgu gibi aksamlarin metal kalitesinin dusuk olmasindan dolayi sikinti cikartip degistirmen gerekebilir cok para harcamadan bir sey yapmak istiyorsan mantikli bir hareket oldugunu dusunuyorumLea marka gold top lp buldum üst manyetiği kaliteli bir manyetikle değiştirsem iyi bir ton elde edebilir miyim amfim kaliteli Marshall kullanıyorum önceden Guitar master ucuz bir lp kullanıyordum yeni alacağım gitarın manyetiğini değiştirirsem tonumu iyi etkiler mi yoksa klavyesi vs. Tonumu çok etkiler mi Daha kaliteli olan bir epiphone mu alsam iyi olur Kerem Özyeğin sağolsun gold top takıntım var Epiphone standart mı Lea+kaliteli manyetik mi?
Yani işçilik daha iyi değil, ama daha pahalı ve bu yüzden USA gitarlarda bu kadar fiyat farkı var. Öyleyse beyaz adama kaliteli gitardaki en önemli bileşenin işçilik olduğunu söylememelisin. Zira piyasada son derece iyi işçilikle üretilmiş veya hafif işçilik kusurları ile üretilip birkaç bin TL'ye luthierce kusursuz hale gelebilen tonla uzakdoğu gitar var.Çin'de asgari ücret 360 dolar, Amerika'da asgari ücret 2000 dolar. 2000 dolara da işte çalışacak adam bulamazsın. Açık açık işçilik satıyorlar. Ağaçtı odundu diye sağlam reklamını yapıyorlar.