Kelepir İlanlar

Çelik freti alana gitar yanında eşantiyon gibi olmuş.
Strinberg H300-MBK Siyah Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - 50 Yıldır Müzikle, Sanatla, 50 Yıldır Birlikte
Thomann da bile 300euro gibi bir fiyatta bu opsiyon başlıyor.
Keşke çelik fret gitarda en önemli komponent olsaydı. Burguları düzgün hizalayamamislar mesela.
186128-a53c15cf223091940347d30f9116ccb3.webp

Çelik freti alana gitar yanında eşantiyon gibi olmuş.
Strinberg H300-MBK Siyah Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - 50 Yıldır Müzikle, Sanatla, 50 Yıldır Birlikte
Elektrogitar pedalları
Elektrogitar fiyatları
Thomann da bile 300euro gibi bir fiyatta bu opsiyon başlıyor.
Geliştirici sanırım bizim gitarı alan nasılsa 20 sene çalar, fretler erimesin diye düşündü yada elinde ciddi çelik fret stoğu var. Yada bizim gitar pazarı artık hepten çingene pazarına dönmüş.

Piyasada fiyatı kelepir veya normal sayılabilecek capon ceksın var mı?
geçen bi bakındım ben ama normal fiyatlı japon yok gibiydi. hele şu performerlar falan saçma yerlere gelmiş. 30 yıllık eskimiş yıkık dökük gitara sırf japon diye o paraları vermek saçma. Bu japon jacksonların olayı zaten ucuz olmasıydı. Gövdeleri berbat kalitede ağaçlardan yapılma genelde. Tek parça compound radius ortalama kalitede akçaağaç sapı ve görüntüsü haricinde elde tutulur birşeyleri yok.
Her seriyi ayrı konuşmak lazım ama adam döküklü bolt on DKMGT'ye 60-70klar yazmış. Hayal mi görüyosun hacı ? Ortalama bir Endonezya Pro serisi Soloist o 2008 MG serisinden en az 2 kat daha güzel gitar. Bi kere erimiş bozuk fretlerle, gövdedeki döküntüyle, erimiş saddle bladeleriyle o para etmez arkadaş etmez! O bütçelere Pro alınır, daha da ucuzuna sıfıra yakın X serisi alınır. Hatta uyguna bulabilirsen şekilli şukullü çin pro plus bile alınır. 2. eli zayıf olur bunların çin diye. Çinleri denemedim ama eminim ki o japon 30 yıllık jacksonlardan daha iyidir.
Hepsini kullandım sahibi oldum, boy boy kendi çektiğim fotoları atarım buraya. Eskiler gidince meydan yeni japonculara kalmış.
Bu eski japon jacksonlar çok temiz olmalı ki değerli olsun, "eski japon, koleksiyon yapalım" diye alalım. temiz olmayanın ne koleksiyonunu yapacaksın ? Performerlar için maks 20k, MG serisi için 30k. SLSMG bence para etmez çünkü ikonik jackson headstock'u yok. Jacksonların olayı zaten o kelle ve compound radius aslında, ağaçlarda iş yok, manyetikler çoğunda çöp, bazıları emgli(O da seymour duncan koysalar gitardan ton çıkmayacak ondan emg koymuşlar).
2015-19'da nasıl japon jackson piyasasını yukarı taşıdıysak, akılalmaz noktalara gelince hak ettiği yere indirmesini de biliriz. 12 taksit sıfır X serisi bile daha iyi. ellenmemiş, kurcuklanmamış, kırıksız, döküksüz.

Ah be Ali daldan dala. 🙂 Ibanez sana yeter, amfi al.

Amfi yerine Quad cortex mini düşündüm aslında abi de bütün işimi ses kartıyla görüyorum ya, günlük hayatta da referans monitörleri + ses kartına bağlı mikrofonu kullandığım için ses kartı dışı aletler beni çok kısıtlıyor sürekli tak çıkar yaparak falan. Keyfi fantazi gitarı arıyorum ondan dolayı tercihen floyd roselu olcak, yeni şeyler denemek istiyorum gitar olarak spesifik bi model yok kafamda.

Japon Jacksonlar 1500- 2000$ civarlarında. Gerçekten şaka gibi. Yukarıda yazılmış zaten. Bu paraları hakedecek gitar değiller. Bana göre şu an ibanezler çok düşük fiyata gidiyor. Ben rg2550mz japon jacksonlardan daha düşük fiyata sarı sitede ilana koymuştum. Ciddi kimse ilgilenmedi. Sapıyla işçiliğiyle çoğu japon jacksonu döver ama kime ne anlatırsın..

Japon Jacksonlar 1500- 2000$ civarlarında. Gerçekten şaka gibi. Yukarıda yazılmış zaten. Bu paraları hakedecek gitar değiller. Bana göre şu an ibanezler çok düşük fiyata gidiyor. Ben rg2550mz japon jacksonlardan daha düşük fiyata sarı sitede ilana koymuştum. Ciddi kimse ilgilenmedi. Sapıyla işçiliğiyle çoğu japon jacksonu döver ama kime ne anlatırsın..

Harap durumda olan bi gitara 50k fiyat çekmişlerdi az önce bakarken gördüm, hani çalım olarak sıkıntı yaratmayabilir belki ama gitarı resmen yerden yere vurmuşlar gibi gözüküyodu. Türkiye ikinci el piyasası iyice kazığa oturtulmuş herkes malını çok değerli sanıyor maalesef.

Amfi yerine Quad cortex mini düşündüm aslında abi de bütün işimi ses kartıyla görüyorum ya, günlük hayatta da referans monitörleri + ses kartına bağlı mikrofonu kullandığım için ses kartı dışı aletler beni çok kısıtlıyor sürekli tak çıkar yaparak falan. Keyfi fantazi gitarı arıyorum ondan dolayı tercihen floyd roselu olcak, yeni şeyler denemek istiyorum gitar olarak spesifik bi model yok kafamda.
Quad ya da Nano hiç farketmez çok iyi cihaz ikisi de. Quad Cortex Mini var hatta forumdan @solitude71 Utku abi satıyor.

Bu japon jacksonların kimse yüzüne bakmazdı eskiden. Ltd serileri varken bunlara 1500 dolar falan abesle iştigal.
Ibanez prestigele bir tutuluyor halbuki alakası yok. Eski prestige modellerde quartersawn maple 5 parça sap, gotoh yapımı edge tremolo var. Japon jacksonlarda herhangi kesim scarf joint. Ki ibanezler daha ucuz. Ama piyasada gerçekten uygun ürün kalmadı millet uyanık, gerçi 3 yıl ilanda kalan gitarları kim alıyor onu sormak lazım. Ucuzlar çabuk tükeniyor herhalde kalanlar milleti şaşırtıyor. Bir de forumda 42500e gitar alıp 1 ay sonra 55e koyan arkadaşlar var

Geri