Rockcı Kıraç
premature_boy demiş ki:
bu herif rock yapıyorsa serdar ortaç da hardcore yapıyor 🙂
Rock nasıl yapılır arkadaşım teknik olarak anlatır mısın bana?
Ben bir türlü anlayamıyorum. Bir forumda okumuştum.Anadolu Rock yapanlar için"Bunlar rock ritimleriyle altada bir distortion
gitar koyuyorlar rock yaptıklarını zannediyorlar" diyordu bir arkadaş. Neye göre rock değilki bu
senin bir kıstasın mı var yada rock ölçer bir cihazın mı? İlla rock olması için ezgilerin batı formunda mı
olması gerekiyor yada başka bir şey mi gerekli. Müzik öyle bir derya ki kimse bunu kafasına
göre kısıtlayamaz.Pentagram, büyük sanatçı Aşık Veysel'in türküsünü rock tarzında yorumlamadı mı. O zaman
bu rock oluyorda Kıraç'ın, Kekilli'nin, Haluk Levent'in... yaptıkları neden rock olmuyor. Neden kültürünü
aşağılamanın ,eleştirmenin prim yaptığı bu dönemde sırf kendileride bu primden pay alma uğruna
yapmacık,sahte eleştirilerde bulunurlar. Ben desem ki Kıraç rock'ın en babasını yapıyor.
Yapmadığını bilimsel olarak kim ispatlayabilir?Bu sadece sevip sevmemeye bağlı bir olay.Belki bunu eğer bilgin varsa tabii
teknik açıdan kayıt kalitesini eleştirebilirsin, aranjesini eleştirebilirsin veya yorumunu eleştirebilirsin.
Ama tutupta bunlar rock mı yapıyor diyemezsin bunu kimse diyemez.Sonra bunu söyleyenler müzik adına
ne yapmışlar ki. Gerek icra edenler gerekse eleştiri bakımından.Anadolu rock yapanları sevmeyebilirler ama
sahte , yapmacık eleştirilerde bulunup kompleksli dinleyici tavrından uzaklaşsınlar bence.