Kıraç

yener demiş ki:
müzikal yönüne diyecek hiç bir sözüm yok fakat artık hemen hemen her gün farklı bir kanalda herkese laf atmasından ötürü çok soğudum.

Ya yener bazen bir bakıyorum düşündüklerim ve hissettiklerimi kelimesi kelimesine ifade etmişsin

Aynen katılıyorum sana kalitesine besteciliğine yaptıklarına saygım ve sevgim sonsuz ama çıkıpda son zamanlarda yaptığı bu açıklamalar şahsen hiç yakıştıramıyorum onun gibi üretken birinin bu tarz söylemlerde bulunmasına bu seneye kadar rastlamamıştım bu sene içindeki şeytanı dışarı saldı sanırsam :evil:

"Zerda", "Bir İstanbul Masalı" ve son olarak "Aliye". Bu üç diziye hazırladığı müziklerle, varolan hayran kitlesini ikiye katladı. 2002 yılına kadar yaptığı üç albüm'le de yeniler arasında kalıcı olacağını çoktan ispatlamıştı. İlk albümünü 1998 yılında piyasaya verdiğinde ses renginin Cem Karaca'ya benzerliği konusunda herkes hemfikirdi. Halen de öyle. İlk üç albümünde gitarları Yavuz Çetin çalmıştı. Çok sert değildi tarzı; biraz blues, biraz rock, az da türkü. 2004 yılında piyasaya çıkan "Kayıp Şehir" albümü ise Kıraç'ın sert müzik konusunda ulaşabileceği zirveyi simgeliyor kanımca. "Zaman" albümü ile gitarları devralan Barış Bölükbaşı ve Atakan Yörük, çok şey katmışlar albüme. Kıraç ise hiç olmadığı kadar sert bir söylemde. Hem vokal hem de sözler açısından. Geçmiş albümlerinde olduğu gibi bu albümde de cover parçalara yer vermiş. Besteleri ise dizi müzikleri gibi akılda kalıcı.

www.birzamanlar.net sitesindeki köşemde 5 ay önce yayınlanan yazımdan.

Adamin sesi bence gayet iyi...nesini beyenmiyorsunuz?...
mesela Bruce Dickinson nasil kari gibi bagriyo sarki söylerken...ona birsey demiyorsunuz ama : )....kirac da onun türkce versionu : )....bence daha iyi : ))
Ben yeni basladim dinlemeye ve sahsen begeniyorum kendisini...

Bu ses bir senede gider diyen arkadaşa sesleniyorum. Ben Deli düş albümünden beri Kıraç dinliyorum ve Kıraç sayesinde rock müzik dinlemeya başladım. Ayrıca birçok konser düzenliyor ve bu konserlerde tmc ile yaptığı anlaşma gereği playback yapmıyor. Canlı söylüyor. Ve binlerce insan ona hayran kalıyor. Bu gün Türkiye'de en çok satan kasetler Rock müzüik sanatçılarının kasetleridir. Ve bunların içinde de en çok satanlardan biridir Kıraç'ın kasetleri. Ayrıca sadece filmler için bestelediği Müziklerin Soundtrack albümleri bile birçok sanatçının albümlerinden daha çok satıyor. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki Erkin Koray, Barış Manço gibi sanatçılarla başlayıp günümüze kadar gelen bir Anadolu Rock ekolü oluştu. Bu müzik türü rock müzikten elbette sound olarak farklı. Bazı insanlar bunu anlamıyor. Kıraç gerek yaptığı müzikle gerekse sesiyle Türk halkının beğenisini kazanmış durumda. Sadece güfteleri yeter.

Ben bir garip aşk bestesiyim
Şu yüreğin güftesiyim
Hiç umulmaz nerelerde
Tek başıma sersefilim
Bir garip aşk bestesiyim
Öyle içten öyle serin
Aklın almaz, dayanılmaz
Tek başıma çok sefilim

Bilemezsin ne haldeyim
Çok uzakta bir şehirde
Bıraktığın serseriyim
Bir garip aşk bestesiyim
Yalnız senin tek seninim
Arama hiç bşka yerde
Bende gülüm aşk dediğin

hasan85 demiş ki:
ya bilmiyorum da trt deki canlı performansı gerçekten kötüydü...
evet trtdeki performansını ben de beğenmemiştim ama başka bi konserinde canlı olarak izlemiştim ve çok daha iyiydi ilk albümünde deli düş ve bozkırdaki ağaç güzel en sert albümü : sonuncusu
en sıkan albümü : zaman

wizard_king demiş ki:
Bu ses bir senede gider diyen arkadaşa sesleniyorum. Ben Deli düş albümünden beri Kıraç dinliyorum ve Kıraç sayesinde rock müzik dinlemeya başladım. Ayrıca birçok konser düzenliyor ve bu konserlerde tmc ile yaptığı anlaşma gereği playback yapmıyor. Canlı söylüyor. Ve binlerce insan ona hayran kalıyor. Bu gün Türkiye'de en çok satan kasetler Rock müzüik sanatçılarının kasetleridir. Ve bunların içinde de en çok satanlardan biridir Kıraç'ın kasetleri. Ayrıca sadece filmler için bestelediği Müziklerin Soundtrack albümleri bile birçok sanatçının albümlerinden daha çok satıyor. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki Erkin Koray, Barış Manço gibi sanatçılarla başlayıp günümüze kadar gelen bir Anadolu Rock ekolü oluştu. Bu müzik türü rock müzikten elbette sound olarak farklı. Bazı insanlar bunu anlamıyor. Kıraç gerek yaptığı müzikle gerekse sesiyle Türk halkının beğenisini kazanmış durumda. Sadece güfteleri yeter.

Şu yüreğin güftesiyim
Hiç umulmaz nerelerde
Tek başıma sersefilim
Bir garip aşk bestesiyim
Öyle içten öyle serin
Aklın almaz, dayanılmaz
Tek başıma çok sefilim

Bilemezsin ne haldeyim
Çok uzakta bir şehirde
Bıraktığın serseriyim
Bir garip aşk bestesiyim
Yalnız senin tek seninim
Arama hiç bşka yerde
Bende gülüm aşk dediğin

Yazdıklarının hepsine içten katılıyorum...

İlk albümü pek bilinmez,aslında hakkında,müziği hakkında hiçbirşey
bilinmez ama cak cak konuşulur nedense...

İlk albümünde,"Sevme" isimli bir şarkısı vardır ki ben bu şarkıya hastayım.O güçlü sesini iyi kullanmış.

Nitekim "Bir Garip Aşk Bestesi" de muhteşem bir şarkıdır..
Son albümü ilk albümlerinin kalitesinde olmasada,kendi zevkine uygun bir albüm yapmış,kendi istediği için yapmış bizede bok yemek düşer 😀 ...

Çankaya Üni. Bahar şenliklerinde ağırlayacaz bu sevgili sanatçımızı 😛 Kendisi 5 saatlik bir soundcheck isteminde bulunmuş okul yönetimimizden e bizimkilerde kabul etmişler.. Napıcak bu adam 5 saat sahnede anlamadım gitti.. Bizde gelin yumurta atma şenliği düzenleyelim kendisine 🙂 Hemde giriş bedava... 🙂

erciyers üniversitesi bahar şenliklerine geliyor ehee
geçen sene gelmişti yine ama yağmur yağmuştı ama bu sene inşallah yağmaz bekliyoruz 6 mayısta şenliklerde

magickfloyd demiş ki:
Çankaya Üni. Bahar şenliklerinde ağırlayacaz bu sevgili sanatçımızı 😛 Kendisi 5 saatlik bir soundcheck isteminde bulunmuş okul yönetimimizden e bizimkilerde kabul etmişler.. Napıcak bu adam 5 saat sahnede anlamadım gitti.. Bizde gelin yumurta atma şenliği düzenleyelim kendisine 🙂 Hemde giriş bedava... 🙂

evet dün gece bizim okuldaydı fakat ben dinlemeye gitmedim 😉

Kıraçı ilk albümünden beri dinlerim çok da severim hatta bilgisayarımda tüm aşrkıları yüklüdür her nekedar artık eski tonunda söylemesede adam tonunu değiştirmeye başladı çoğu zamanda sesi gidiyor hatta detone olduğunuda gördüm defalarca ki bunu kendiside söyleyip özür diledi.
Eski şarkıları daha güzeldi :evil:

yener demiş ki:
evet dün gece bizim okuldaydı fakat ben dinlemeye gitmedim 😉

Dün çok yağmur yağıyordu konser yapıldı mı ki?? Ben o yağmurda Kızılay'dan geri dönmek zorunda kaldım, sırılsıklam olmuştum çünkü. Lütfen yapılmamış olsun. Bilgisi olan buraya yazabir mi? Giden varsa konser izlenimi de güzel olur.🙂

Şarkı tavsiyesi: Kıraç- Sebebim Olur...

eskiden dinlediğim şimdi yaptığı işlerle nefret etmeye başladığım kişi.son albümü gerçekten iğrençti.sıradan bir pop kasetinden hiç bir farkı yoktu. nerde deli düş nerde zerda...ki artı ilgilendirmiyor beni.

Deli Düş Kıraç’ın yaptığı ilk albüm ve albümde sevmediğim şarkı yok gibi. İçinde Dağların Kadını var, Deli Düş var, Kara Yılan var, dinlemeye kıyamadığım, resmen içimi parçalayan Bozkırdaki Ağaç var. Ben bu albümü nasıl sevmem. Deli Düş’ü özel yapan bir diğer faktör sanıyorum Yavuz Çetin’in gitarları.

Son albüm dediğin “Kayıp Şehir” değil mi? Yani “iğrenç” diye nitelendirdiğin albüm “Kayıp Şehir” doğru mu anladım? Mutlaka ben de bir hata olmalı çünkü içinde Yalan ve Kayıp Şehir şarkılarını barındıran bir albüme “sıradan bir pop kaseti” denilebileceğini hiç sanmıyorum. Kayıp Şehir son derece üst düzey bir albümdür. Eğer aynı albümden bahsediyorsak kaseti başa sarıp tekrar dinlemeni önereceğim. Beğenmiyor olabilirsin, elbette her şarkı herkese hitap edecek değil ama “Kayıp Şehir”e iğrenç demek büyük haksızlık olur.

"Yalan fani dünya yalan
Cani dünya zaman
Bir güldürüp bin ağlatan
Gene sensin hep gene kahrolan
Olmadı güldüm dönmedi şansın
Olmadı yürek nasıl dayansın
Bırak her şey kendince kalsın
Altı üstü sende insansın."

beste yapıp başkalarına vermesi kulağa hoş geliyor. çünkü besteleri özellikle de dizi müzikleri gerçekten güzel. ama sesini yeterli bulmuyorum. çoğu şarkıcıda olabilir belki ama kıraç'ın konserlerinde sesi erken kesiliyor sanırım. ya da ilk şarkılarda kendini çok zorluyor sonlara doğru sesi kalmıyor

kendisini ilk çıkan albümünden ( deli düş) den bu yana takip etmekteyim hatta ilk albümü bayaa bayaa sevdiğim bir albümdür genel olarak çok güzel ve kaliteli buluyorum zaten yavuz çetin, ismail soyberk, volkan öktem gibi isimlerin çalması ayrı bi olay yanlızlığın kapıları,sevme,bozkırdaki ağaç çok güzel şarkılardır. bence bi dinleyin. ama gitgide kötüleşti tabi arada iyi şeylerde çıktı ama kötüler dahada gitgide fazlalaştı en son olayda mesela arabeskçileri eleştirdi fakat son albümündeki bi şarkı (razıysan gel benimle) tamamen arabesktir tam ümit besenlik bir şarkı ama tabi bu albümdeki kayıp şehir güzel bir şarkı gerçekten zormuda güzel ama tabi sadece bunlar yetmiyo dizi müziklerine gelince bana göre hepsi birbirine çok yakın müzikler ama işte ne diyebilirsinki adam para kazanıyo... şöyle düşünmek lazım burda birsürü müzisyen var şimdi siz hanginiz biraz daha fazla para kazanacağınızı bilseniz gidip şakşuka şerefsiz çalan bi pop grubunda gitar veya davul veya bass çalmazssınız olay tamamen duygusal yane ve bunun bir sürü örneği var. ama istediği zaman güzel şeyler yaptığını biliyoruz buda bir gerçek vokal olarakta bence gerçekten çok başarılı... ama keşke hep ilk albümündeki kaliteyle devam etseydi 🙁

Geri