Kıraç.
Türkü dinleyerek büyümüş olabileceğini düşünüyorum tarzına bakarak. O yüzden "uzatıyor", "Türkçe'yi yanlış kullanıyor(mesela yapyalnız demiş bi arkadaş)" diye eleştirmek biraz yersiz, bu özellikler halk müziğinde ozanlarca çok kullanılır, e adam da bunları yeni bir şekle sokuyor zaten. Bi şekilde bizim halk müziği kültürüyle, rock vs. gibi batı müziklerini kaynaştırıyor. Bu yüzden müziğini orjinal buluyorum. Bence bu sentezi en iyi yapanlardan.Türküler konusunda ve rock müzik konusunda da baya çok şey bildiğini düşünüyorum.
Tüm şarkıları birbirine benziyor diyenlere katılmıyorum. Hepsini dinliyorum şarkılarının, böyle bir sonuca varamadım. Cover olayını biraz abartıyor hakikaten. 10 şarkılık albümde en fazla 2 olmalı bence. Diğer 7 şarkı çok iyi olacaksa 3 belki. Burda önemli olan cover'ın iyi olması değil bence, albümün ve müzisyenin orjinalliğini bozuyor. Mesela çoğu kişi Karahisar Kalesi ile tanıdı Kıraç'ı. Şarkı iyi olsa da tamamen kendisine ait olmayan bir şarkıyla tanınmak iyi bişi değil. Duman'ın Herşeyi Yak olayının benzeri.
Sesi gerçekten de bazı insanlara işte bu dedirtecek, bazı insanları hayattan soğutacak bir ses, ton olarak. Ben seviyorum ama katlanamayan da çok var. Ama çok güçlü bir sesi var bu da su götürmez bir gerçek. İnce, kalın demeden istediği gibi oynuyor sesiyle.
Kendisini ilk albümü Deli Düş ile tanıdım. Halen dinlerim. Arkadaşlarım Kıraç'çı bilir beni. İyi bir müzisyendir. Müzisyen olarak severim, kişiliği beni alakadar etmiyor. Sanatçıdır diyemem, sanatçı olmak kolay değildir. Ayrıca Zaman'dan sonraki halini biraz kaygı verici buluyorum.
Kişilik olarak bakarsak her insanın sevilmeyen yönleri vardır. Ama müzik yapan birini kişiliği ile değerlendirmek pek mantıklı gelmiyor bana. Neyse baya uzadı. Tüm TürkRock.comculara saygılar...