- Konu Sahibi Konu Sahibi
ben doreyle konuşmadığımı da yazmıştım zaten main postta@Single_FACTOR Hala tavsiyen geçerli mi?
Ben %100 eminim sen do-re'den olumsuz yanıt aldın diye herkes bir şeyler yazdı...
ben doreyle konuşmadığımı da yazmıştım zaten main postta@Single_FACTOR Hala tavsiyen geçerli mi?
Ben %100 eminim sen do-re'den olumsuz yanıt aldın diye herkes bir şeyler yazdı...
teller 0.10 elixir ile zuhal müzik te değiştirildi.orjinal teller %99 değişti. %99 arkadaş kendisi değiştirdi
tebrik ederim sizi ne diyeyim yani yaptım bir hata acemilikten oldu artık. şuanda garanti dışı olsam bile elimde gibson custom'ın ömür boyu garanti belgesi var elimde en kötü onlarla hallederim ama burdaki postlarımı sildirmeye çalışmak gibi bir ikiyüzlülük yapmayacağım dore'nin garantisinden memnun kalırsam zaten konuların başlığını değiştiririm. öğrendim ama olayın işleyişini iyi oldu, gitarın başına bişey gelirse de artık kendim halledeceğim.Sen zaten komple garanti dışısın şuan...
Ne yazik ki durdugu yerde kirilan bir cok gibson ve ibanez mevcut. Benimde basima zamaninda geldi. Ibanezim ve bir tanede washburnum bu sekilde durdugu yerde hic bir darbeye maruz kalmadan kirildi. Ve etraftada cok gordum duydum bu tip saplarin hic bir darbeye maruz kalmadan kirildigini. Ondan dolayidir bu ibanez ve gibson nefretim 🙂Ben hala ve hala durduk yere bir kaç aylık hiç bir Gibson kırılmaz diyorum. Ama dünyanın en hassas gitarıda olabilir. Bir o kadar fanatiğide vardır bu kırılganlığı kabul eden.
Ha ama ben ölürümde Gibson almam.
Plek makinasindan cikmis bir gitara sahibim, headstock catlamasiyla bir baglantisi yok. Plek 0.9 telin uyguladigi gerilme altinda calisan sapa tel varmiscasina kuvvet uygulayarak fretlerin elle cakilmasina izin veriyor ve bu islem sonrasindaki levelling konusunda luthiere yardimci oluyor.bu gitarlar plek makinasından geçiyor ve bu makineye gibson custom shop çalışanları sokuyor.
Elbette durduk yere kırılma ihtimali ancak ilahi bir güçtür sonuçta insan yapısı birşey bu ortamın biraz soğuması tel gerginliğinin artması ile karşındaki gitar ellemeden kırılabilir stabil ortamda tutulan eşyalar binlerce yıl korunabilirken bu gitarın kırılmasında ortam etkenleri önemli bizi beklentimiz gibsonun böyle bir durumda neler yapabileceği harbiden custom shoplığını gösterecek mi?Aynı çalışanlar sana "Tel kalınlığı değiştirme ve sadece yetkili servise götür yoksa karışmam" da diyor...
Bu gitara durduk yere kırıldı diyebilen var mı? Ben internetteki 10 tane durduk yere kırıldının en az 7-8 tanesinin bu başlıktaki gibi olduğunu düşünüyorum. Kalan iki tane gerçekten durduk yere kırılanıda distribütörler anında değiştiriyordur...
yalnız şunu da söylemek istiyorum hocam ben 0.10 tel kullanan bir insanım ve bundan önceki les paulumda da 0.10 tel kullandım.bir gitar 0.10 tel kalınlığına dayanamayacaksan ben bir daha Gibson almam zaten.Aynı çalışanlar sana "Tel kalınlığı değiştirme ve sadece yetkili servise götür yoksa karışmam" da diyor...
Bu gitara durduk yere kırıldı diyebilen var mı? Ben internetteki 10 tane durduk yere kırıldının en az 7-8 tanesinin bu başlıktaki gibi olduğunu düşünüyorum. Kalan iki tane gerçekten durduk yere kırılanıda distribütörler anında değiştiriyordur...
hocam plek saptaki hataları düzeltmiyor mu ben mi yanlış biliyorum.Plek makinasindan cikmis bir gitara sahibim, headstock catlamasiyla bir baglantisi yok. Plek 0.9 telin uyguladigi gerilme altinda calisan sapa tel varmiscasina kuvvet uygulayarak fretlerin elle cakilmasina izin veriyor ve bu islem sonrasindaki levelling konusunda luthiere yardimci oluyor.
şu bakış açısını seviyorumBir diğer hususta arkadaş bi hayli genç hepimiz o yaşta böyle hatalar yapmışızdır bizim bir abi olarak yol gösterip üslup öğretmemiz lazım diye düşünüyorum. Kırılan saplar olsun gönüller değil 🙂
aldığım yer kapalı olduğu için önce forumdaki abilerimden ön bilgi almak istediğimi 20 kere falan söyledim heralde.Ben bu arkadaşın yerinde olsam şuan do-re'ye sövmek yerine salya sümük ağlıyor olurdum herhalde. İlk işte aldığım yere giderdim. Adamlar sanki geleni öldürüyorlar, hiç bir şey garantiden değişmiyor ve bu gitar garanti dışı demişler gibi takılmış bu arkadaşımız.
ben buraya ne yazsam siz gene aynı şeyleri yazacağınız için ben cevap vermeyi bırakıyorumKusura bakmada senin hiç üzgün bir genç gibi ön bilgi alma modun falan yoktu...