Şunu söylemeden edemeyeceğim ama, çok sağlam firmalarda çalışmış, doktora derecesinde elektrik elektronikte ihtisasını yapmış olan bir şahıs burada karşında olabilir, argümanlarını hakikaten çürüttüğünde ne diyeceksin onu çok merak ediyorum, ki bu başlığı muhtemelen eğlenmesi için okuldaki saygıdeğer Meriç hocamıza yollayacağım, kendisi KENDİ yaptığı alltube amplilerin dijital modellemesini yapıyor, ofisinde yaklaşık 10'dan fazla yaptığı kendi gitarları ve tube amplileri var (sayısız pedalı ve simülasyon araç gereçlerini saymıyorum bile), geçmişte de 10 sene NASA Ames araştırma merkezinde research scientist olarak çalışmışlığı var, bu başlığı kendisine en kısa zamanda linkleyeceğim ve tepkisini bekleyeceğim.
Ayriyetten konu dışına çıkmadan şuna da değinmek istiyorum ki, günümüz mühendisleri meslek lisesi mezunlarının tırnağı olamaz demişsin de, hakikaten komponentlerin üzerinde hiçbirşey yazmadan günaşırı tube ampli yapabilecek kapasitede, 3 senede elektrik elektroniği dereceyle bitirmiş, stajında microprocessor dizayn eden arkadaşım da var. Genellemelerden kaçınmakta fayda olacağını belirtirim.
Naçizane tavsiyem herkesin iyiliği için en kısa zamanda uygun bir ortamda, pedalın tonunu ya mikrofonlayarak ya da kolay kolay compression'a girmeyen, clipping yemeyen profesyonel bir kamera aracılığıyla kayıt ederek tanıtmanızdır. Gerekli gereksiz ortaya atılan bütün iftiraların da sonlanmasında çok büyük katkısı olacağına inanıyorum.
Ayriyetten;
http://www.fractalaudio.com/artists.php
Kariyerinde bu kadar üst seviyelere ulaşmış yüzlerce profesyonel gitarist racklerini, preamplarını power amplarını, kafa kabinlerini satıp bu cihazı PA'e girerek konser verip, stüdyolarda zebille lambalı amfi yerine kayıt alırken bu cihazı kullanıyorsa bir hikmet olacağına inanıyorum, zaten A/B testlerine bakarak bunu rahatlıkla anlayabileceğinizi de düşünüyorum, eğer dediğiniz kadar kalifiye bilgi birikimine sahip iseniz. Profesyonel kayıt stüdyolarında da zilyon dolarlık analog rack cihazlarını satıp VST plugin'lere geçiliyorsa, insanlar "dijital modelleme" diyince akıllarına Boss GT ve Digitech RP serisi cihazların geldiği dönemleri 10-15 sene öncesinde bırakmışsa, hakkaten birşeylerin farklı yönde ilerlediğine ve geliştiğine inanıp, kendimizi kandırmaktan vazgeçilmesi gerektiğini şidetle desteklemekteyim.