Kulaklık Önerisi

Yeni bir kulak üstü kulaklık arayışındayım. Amacım prosesöre bağladığım gitarı çalarken keyif vermesi. Mix master ile ilgilenmiyorum.

Audio technica ath m20 kapalı kulaklığım var. Müzik vs dinlerken net ve iyi geliyor ve kulak yorgunluğuda yapmıyor fakat gitar çaldığımda ses parlak geliyor. O gitar dolgunluğunu alamıyorum.
Akg k240 açık arkalı kulaklıkta kullanıyorum. Gitar sesim daha dolgun daha keyifli gelirken bir süre sonra kulak yorgunluğu yapıyor. Sesler ayrı ayrı ve net değilmiş gibi ama gitar sesim daha olması gerektiği gibi.. Uzun süre kullanamıyorum.

Aklımda bir kaç model var. Uzun süreli kullanımda kulak yormayan parlak tizleri ön planda olmayan, açık yada kapalı bir tercihim yok ama açık arkalı daha doğal geldiğini düşünüyorum.

Sony mdr 7506 (sevenide çok sevmiyenide çok)
Audio Technica Ath m50 (Ath m20 kullanıyorum bahsettiğim gibi parlak geliyor. Ama ath50 çok öneriliyor. m20 ile aralarında çok fark var mı bilmiyorum)
Beyerdynamic dt990
Beyerdynamic dt770 Beyerdynamicler için sevenide var nefret edenide. Tiz ağırlıklı ve parlak olduğu söyleniyor. Mix için belki idealdir ama gitar soundunu nasıl veriyor?
Sennhensier hd650 hep öneriliyor ama butçemin üzerinde..

Sony veya ath m50 arasındayım sizlerinde fikrini almak isterim.

beyerdynamic basslari epey yayan bir sounda ve keskin cogunlukla sibilansa kacan ses karakterine sahip, kendi adima ne muzik dinlerken ne enstruman calarken hic keyif alamayip iade ettim yuksek ohmlu modellerdi ozellikle, daha derli toplu ses veriyor diye. seveni var ama ben tercih etmem. gozlukle kullanimda da rahat olmuyor.

hd650 perdeli yapiya sahip ses olarak, tizler istediginiz gibi yumusak, midler oldukce detayli, yine de bazen sanki yan odadan geliyormus hissiyati uyandiriyor. rahat, uzun kullanimda da tercih edilebilir. hd660 s2 biraz daha o perdeden arinmis, butce icindeyse tercih edilebilir.

m50x wicked cushion pad modifiyesiyle yillardir severek kullandigim bir model. baslar beyerdynamic aksine keskin ve guclu, tizler oldukca kontrollu, bir parca mid curve var ancak detaydan bir sey kaybetmiyor kendi fiyat skalasindaki kulakliklar icin. konforu da iyi, uzun sure kullanabiliyorum (yaz aylari haric ama bu her kafaustu kulaklikta var zaten). 3 kabloyla geliyor olmasi avantaj, kablo ucunun ozel olmasi ise gelistirme seceneklerini kisitladigi icin dezavantaj ama kablo kalitesi yeterli denebilir. stok padleri epey alcak profilli, benim kulagimi acitti sahsen, alinirsa iyi bir pad masrafi da dusunulmeli benim gorusum.

kisa bir sure shure srh840 deneyimim olmustu, o da goz onunde bulundurabilir, ses karakteri olarak aradiginiz duzeyde ancak konforu icin aklimda hic detay kalmamis.

belirtmeyi unutmusum, belki biliyorsunuzdur ama hd650 surmesi zor bir kulaklik, ne kadar guc verirseniz o kadar kendini gosteriyor. prosesorlerin kulaklik cikislari nasildir bilmiyorum ancak amfiler gibiyse bu modeli pas gecebilirsiniz. iyi bir kulaklik amfisi olmadan pek memnun kalmayacaksiniz muhtemelen.

yeni bir başlık açmak yerine ven de sizlerden amfi ve prosesöre bağlamak ve sessizce pratik yapmak için kulak içi kulaklık önerisi istesem ? kulak üstü malesef pek işime gelmiyor. hem terletiyor hem de faset çerçeve gözlük kullanıyorum. semi in ear diye tabir ettiğimiz kulaklıklardan tabi ki kablolu olmak üzere en frfr olabilecek kulaklık gerekli bana da. tecrübelerinize açığım.

Geri