beni gayet güzel anlatmışsın şair filozof vs. olmadığım halde fakat bunlar tam tersine melankoliye hiç meyili olamayn insanlara uygun bir tanımdır bence.melankolide sebepsiz yere bile üzgün olur kişi,hiçbir şeyden tam memnun olmaz tat almaz,etrafına bile enerji halinde yayar resmen bu mutsuzluğu ayrıca bu tarz insanlar sürekli birşeylerin eksikliğini hissetiği için huzursuz da olurlar.kısacası söylediklerinin tam tersini düşünmekteyim 🙂 çünkü ortada bulunan bir sorunla yüzleşebiliyorsa ,o halde melankoli zaten mümkün değildir.nbvma5 demiş ki:İnsan sadece aşktan meşkten hüzünlenip melonkolik olmaz benim düşüncem. Melankoli istenmeyen şeylerin karşına çıktığı zaman seni sarması ile ilgilidir. Bu istenmeyen şeyler senin karşı koyamayacağın kadar büyükse ve sen de kendini o anda yalnız hissedersen o zaman bu duruma girersin. Ve bu durum illa bitecek diye bir olay da yoktur. Örneğin birçok filozof, şair, düşünür,müzisyen melankoliktir. Ama onların melankolisi hayatla ne kadar yüzleşebildiğindedir. Onlar her yüzleşme sonrası yeni bir kapı açarlar. Bir öncekiler artık onlar için bir sorun değildir. Çünkü bir sonrakiler vardır. Burada da melankoli onlara bu kapıları açmada bir araçtır. Bence melankoli bu yüzden sevilir.
. Saçma mı oldu bilmiyorum?