Baştan bir daha hatırlatayım. Ben JMP-1 i denemedim sadece duyduklarım üzerine yorum yapıyorum. Bu iki alet te kendi markasının kendine özgü tonuna sahip amp ler. Yani burda zevk devreye giriyor. Birini alırsan genel marshall tonunu ve fazlasını , birini alırsan genel Mesa tonunu -rectifier seri hariç- ve fazlasını elde edeceksin..
Yalnız Bijen in dediğine birdaha katılıyorum.. JMP-1 biraz daha basit bir tabanlı bir alettir yani ayar değişimleri sizi farklı tonlara görür ama asıl amaç tonu marshall sınırları içinde tutmak olduğu için biraz kısıtlı kalırsınız - en azından kullananlar öyle diyor - ama triaxis te tamamen serbestsiniz çünkü 8 ayrı mod da tamamen esnek 8 ve üzeri ayrı tona dönüşüyor. Ayarlar acayip hassas , her mod equalizer a farklı cvp veriyor. Dynamic voice adı altında 0-10 arası değerlerde tonu ayrıca equalise eden bir ayarı var. Yani parametrik eq yu tek bir ayar üzerinde dijitalleştirmişler . Yani kısaca kontrol birkaç elden tamamen sende ve bu ton denzinde boğulup kalmamak için aleti iyi öğrenmek gerekiyor.. Daha 2-3 modu çözebildim ama hepsinden ayrı ayrı hoş tonlar alabilmek mümkün ki bazıları favorim haline gelmeyue başladı..
Tabi bütün bunların bir bedeli var. JMP-1 i 600 $ a bulabilirken , triaxisi türkiyede 2.el bulmak bile mucize. Benimkiyle birlikte türkiye de 10 dan fazla olduğunu sanmıyorum ki satmalarını istesen iyi fiyat çekerler-2000$ den aşağı vereceklerinden şüpheliyim-. Ebay de 1000-1100 $ civarı gidiyor . En mantıklı olan ordan almak.
Ayrıca bir kere daha hatırlatıyorum. Eğer elinizde iyi bir power amp yoksa -ki triaxis bu konu da daha seçicidir bence- bu aletlerden tam performans alamazsınız. İyi düşün taşın bence.
Kısaca kişisel birşey söyliyeyim. Ben bu amfiyi alarak geleceğe yatırım yaptım. Şu an bunu ve diğer ekipmanlarımı hak edicek kadar iyi çaldığıma inanmıyorum ama ileride ekipman sorunu yaşayacağımı sanmıyorum. O yüzden fırsatım varken aldım ..
-oh be günah çıkarmak böyle birşey herhalde--
😛
Unutmadan - yine konuya döneyim
😀 - , bu iki preamp inde içinde birlikte gelen tüpler biraz dandik , jmp için çok kesin konuşamam ama Mesa son birkaç yıldır tüplerini rusya çin gibi yerlerde yaptırıyor.
www.eurotubes.com
Bu adresten yapılacak tüp değişiklikleri amfiye çok performans katabilir..
Başka soru varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.
@Bijen , Türkiye de kaliteli lamba bulabileceğim bir yer biliyormusun ? Bir arkadaş , Metin Türkcan ile tanıştıracak beni ; ona da sorucam ama belki senin de bir bilgin vardır bu lamba konusunda .. Online alışverişten çekiniyorum açıkçası..