Triaxis e sahibim. 2005 model Phat mode ile birlikte..
Aletten şimdilik gayet memnunum arkadaşlar ama size tavsiyem eğer bu aleti alıcaksanız yanında çok kaliteli bir poweramp alıcaksınız.. Benim kullandığım Power amp , Triaxis için özel üretilmiş Mesa Boogie 2:90 Simulclass .. Başka markaların poweramp leri ile deneyenler aletin güzelim tonlarını çöpe atmış olurlar benden tavsiye olsun.. Çok fuzz var denmiş bir yorumda.. Oda şöyle ki , Preamp yalın olarak kayda girdiğinde tamamen cızırtılı bir ses verir hatta yeteri kadar gain alamazsınız bu fuzz a hayat vericek olan şey poweramp inizin tüplerinden sağladığınız distortion dır.. Mesa yı -hatta 2:90 ı- önermemin nedeni budur.. Triaxis üzerinden kontrol edebilecek 3 voicing option u - ki deep modu , sese hayat veren ve amfinin karakterini tamamen değiştiren bir moddur- ve 8 tane (yazıyla sekiz ) 6L6 tübe sahip olmasıdır..
Bu anfinin içinde çok farklı tonlar var. Ben daha bikaç aydır sahip olmama rağmen birkaç ayar değişiminde karakteristiğin tamamen değiştiği bir sürü ton elde ettim.. Gain i başta biraz az gelebilir ama bu olay poweramp ten sesi biraz açınca değişiyor ki gainin süper derecede olmaması iyi hem notalar yutulmuyor hem de daha iyi çalmak zorunda kalıyorsunuz..
Bu alet, verdiği tonların ait olduğu amplileri (Mark IV mesela) simüle mi ediyor yoksa harbiden aynı sesleri mi veriyor? Mesa'nın sayfasında verdiği bilgilere göre popüler mesa amplilerinin devreleri kullanılmış ve 5 lambayla canlandırılmış. Var mı deneyen?
Bu aletin her 8 modundan biri farklı bir devre şeması izliyor bildiğim kadarıyla. Modların karakteristikleri şöyle :
Rhythm Green -- Vintage Fat Rhythm (Mark I, Black-face)
Rhythm Yellow -- Modern hyper-clean Rhythm (Mark IV)
Lead 1 Green -- Vintage Mark I Lead
Lead 1 Yellow -- Mark 1 Gain Boost
Lead 1 Red -- Classic Boogie Lead
Lead 2 Green -- Medium Gain Boogie Lead
Lead 2 Yellow -- Classic Boogie Lead (Mark IIC+/Mark IV)
Lead 2 Red -- Searing Boogie Lead
Bütün bu anfileri tek bir rack boyutuna sığdırmak imkansız ama ortak parçaları ortak kullanarak ve karakteristik parçaları ayrı tutarak o söylenen anfilerdeki tonları veriyor.. Ama kullanılan poweramp diğerlerinin power sectionundan farklı olacağı için tamamen aynı ton denemez.. Digital oyunlarla simule edilmek söz konusu değil.. Tamamen tüpler devrede..
Eğer bu preamp i sadece cayır cayır metal tonları için ve süper mega distortionlar için alıcaksanız bence yazık edersiniz , sadece o işe yarıyan bi ton anfi var piyasa da.. Bu alet içinde overdrive , low gain ve mid gain tonları da bulunduruyor o yüzden alanlar başta hayal kırıklığına uğrayabilir. Uyarıyorum yine , bu aletten istediğiniz tonlar hemen çıkmayacak.. Plug & play bir anfi deil.. Oturup aleti öğreniceksiniz.. Manuelinde çok ayrıntılı açıklama yapılmış. Mesela lead 1 bölümünde yapıcağınız eq ayarları , sinyal tüp distortionuna girmeden önce uygulanıyor. Lead 2 ise distortiondan sonra. Bu ikisine aynı şekilde yaklaşamazsınız. Her mod eq ya farklı şekilde tepki veriyor . Genelde ana ton kontrolü treble dir .Ama bazı modlar da mid çok daha önemli bir kontrol oluyor..
Ayrıca ayrı bir rack tipi stereo equalizer'i kessinlikle tavsiye ediyorum . Tamamen canlandırıyor aleti.. Rotuşlayıcı olarak düşünebilirsiniz..
Tonlarınız yavaş yavaş oluşmaya başladığında gerçekten tatmin oluyorsunuz.. Daha bir aydır doğru düzgün kurcalamama rağmen her çalışta ayrı bir hayranlıkla bakıyorum alete.
Soru varsa seve seve cevaplamaya çalışırım..