Oceanides demiş ki:
Yani o hadisten kutuplara ve kuzey yarim kureye nasil baglanti kurdun gercekten anlayamayacagim 😀 Daha once de dedigim gibi, soz konusu sey yoruma aciksa her tarafa cekilebilir. Siz deccal in insanlari delalete suruklemesini kutuplara bagladiniz madem ben baska bisey diyemem..
Arkadaşım önemli olan hadisteki son cümle..Yani peygambermizin cevabı..Hesaplamak yani... hadisin genelinden bahsetmiyorum..
Slaytanic ordaki gün kadar oruç..bu kadar uzun süre oruç tutulmayacağı zaten açık.
"Allah hiç bir kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemez"
ayetinden bunu çıkarabiliriz sanırım..
Ordaki müslümanlar bunu nasıl ayarlıyorlar o konuda çok bir bilgim yok..
Bu durumdaki insanlara oruç farz mı o konuda da pek bir bilgim yok..
Ancak güneş ve ay,saat öncesi dönemde zamanın ayarlanması için kullanılmıştı..Burdan eski güneşe tapanların diniyle bizim dinimiz arasında nasıl bir bağ kurdunuz pek anlayamadım..Çünkü onlar güneşi zamanı kullanmak için değil ilah olarak görüyorlardı..
Ancak yaratıcı buraya bakılarak inkar edilemez..
Bu arada bilimi kesinlikle küçümsemiyorum Oceanides..Bilimin ne kadar gerçek olduğunu görebiliyorum.. Ama dinin insan aklı ürünü olduğundan da sen emin değilsin..Eminmiş gibi bir ifade var yukarıda..Bunu ispatlayan herhangibir bilimsel veri de yok.. sadece inanç ve görüşler var..
Kur an ın hak kitabı olduğunu bazı ayetlerinden anlayabiliyoruz..
O dönemde bilimle hiçbir alakası olmayan bir toplumun içinden birisi Kur an daki bazı ayetleri aşağıda vereceğim yazması mümkün değildi..Hatta o dönemden öte 19.yy da bile ki o dönemden önceden kalmış Kur an larda da bu ayetler var..Eğer bir değişme olmuşsa bilgi ispatlandıktan sonra olmalıydı..
Zariyat Suresi 47. ayet: “Biz, göğü kuvvetle bina ettik. Muhakkak ki, Biz onu genişletmekteyiz.” Evrenin genişlediğine dair ayettir..Yorum yapmaya gerek bile yok ve başka hiçbir dinde böyle bir ayet yok..
Rahman süresi 19. İki denizi birbiriyle kavuşsun diye salıvermiştir.
20. Birbirine kavuşmasını önleyen aralarında bir engel vardır.
Bu ayetler de tamamen bilimsel içerikli ve doğrudur..Yoğunluk farkının yani bilinmeye başladığını biliyoruz..
... Ve kendisinde çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) yararlar bulunan demiri de indirdik... (Hadid Suresi, 25)
Dünya'da bu kadar fazla miktarda bulunmasına karşın, demirin oluşumu Dünya dışında gerçekleşmiştir. Modern astronomik bulgular, Dünya'daki demir madeninin dış uzaydaki dev yıldızlardan geldiğini ortaya koymuştur
Yer, o şiddetli sarsıntısıyla sarsıldığı, yer, ağırlıklarını dışa atıp-çıkardığı ve insan: "Buna ne oluyor?" dediği zaman; o gün (yer), haberlerini anlatacaktır. (Zilzal Suresi, 1-4)
Zilzal Suresi'nin 2. ayetinde, depremle ilgili olarak yerin ağırlıklarını atmasından bahsedilmektedir. Nitekim son yüzyıllarda yapılan araştırmalar sonucunda yerin merkezinde ağır metaller olduğu ve bunların yeryüzündeki hareketlenmeler sonucunda ortaya çıktığı anlaşılmıştır.
Bunların sayısı daha arttırılabilir..
Özellikle evrenin genişlediğini anlatan ayet ilginçtir..En eski Kur an lara da baksanız..yani bu teori ispatlanmadan öncekilere aynısını bulabilirsiniz ki yorum açıktır..
Başka hiçbir dinde olmayan gerçekler var..Bunlara gözlerimizi kapatamayız..Bu körlük olur..