luNa demiş ki:8 nisan cumartesi günü Ankara Saklıkent teler 😀 😀 😀
saxon demiş ki:sevgili bilek eyvallah msjına dair...cem karacanın safinaz adlı klasiği aşmıştır cidden :roll: ıron butterfly etkilerinin doruğa çıkmasıdır kanımca...
zaten o dönem cem karacanın ıron butterfly şarkılarına türkçe söz yazdığı falan bilinmekte...
yine mançonun 2023ü bir diğer aşmış klasiktir...senfoniktir ötesi yoktur...
cumhuriyetin 100.yılına armağandır!!!
moğol tayfasına gelirsek ülkemin en önemli grubudur...ben dağ ve çocuk diyeceğim ama bu grubun her eseri çok mühimdir...saygı duyulası-takdir edilesi gruptur...
jimi hendrixin pink floydun aldığı ödülü moğolların da aldığının altını çizelim...
pink floyd ummagummayla alıyor moğol tayfası da anadolu pop adıyla çıkan albümle(yanlış hatırlamıyorsam)
bu msjın üzerine bir ıssızlığın ortasında dinlemek gerek... :evil:
bilek demiş ki:öhö öhö 🙂
benim kitabımda moğollar pink floy'dan daha babadır 😉 (aha, bunu belirtmişim...)
saxon; Vakit olunca siyah gölgelerden girip kramp'tan çıktığın yazılara göz atarım... aslında Fuat Güner'in 70'lerde yaptığı işleri bulan varsa çok makbule geçer 🙂 diğer eski topraklar keza... Bi bunalımlar efsanesidir gidiyo; daha bi "Taş yok köpek var"dan öte bişi duyamadık 😛
(dağ ve çocuk'a da saygılarımı sunuyorum... o parçanın özellikle Barış Manço'nun programında söyledikleri ve klavye sololarında barışın araya girip Serhat Ersöz'le muhteşem bi düet yaptığı -Murat Ses'i bile gölgede bırakır!- versiyonuna hastayım!)
bu arada yanıtların için teşekkürlerimi sunup yerlere kadar eğilsem de; neden bi allaan kulu ilk sorduğum soruyu dikkate almaz?!?!?!?!? (tabi, o kadar lafın arasında arada kaynadı!)
tekrar soruyorum:
Moğolların (en azından 77 yılına kadar) prog-rock yaptığını düşünen beri gelsin 😉
saygılar!
veligator demiş ki:Cahit Berkay bestesi fakat Murat ses düzenlemesi Sunset In Golden Horn (Halic'te Gün Batisi), Murat Ses'in bir Anadolu-Pink Floyd sentezidir. Org solosunda sanki Syd Barret'tan Bin Ali Selman dinleriz. Iste Murat Ses budur. En son bu yil olmak üzere de alti solo albüm üretmistir.