ya zaten artık mvö kitlesi kabak gibi ortada bunu irdelemeye gerek bile yok.gördüklerimiz yetiyor.mesela dunyadan bi haber bi genç kızımız cambaz çalınırken "kahrolsun abd" diye bagırırken kolundan bastan asagı "Haarruun" yazarken sureklı "analar neler doguruyor" gibi cumleler sarfederken...
sonuç olarak:"hiçbir şey eskisi gibi değil".olacagınıda sanmam.
aslında haklısın ama bazı eksıkler var şoyle bir durum var mvö'nün albumlerinde politik görüşünü yansıtması sadece dys'a has bır durum değil.eski albumlerdede kendi ideolojilerini yansıtıyorlardı.fakat bunu bu kadar aleni değildi.dys ile "trend" e uydular gibi birşey oldu.goruşlerini her yerde dile getirdiler.ve onlarin asıl anlatmak istedığini kavrayamayan sadece olaya moda diye bakan,uzaktan yakından alakası olmayan insanlar türedi..buda mvö'nün aracı oldu..kendi görüşüm ise mvö nün siyasi goruslerini bi kenarda tutup onların muzıgıne bakmak.prominx demiş ki:Var mı ben eski MVÖ'yü seviyorum ve yeni şarkıları da bana piyasa geliyor...Zaten DYS çıktığında savaş karşıtı albümler modaydı onlar da yaptılar ve yeni fan çevreleri edindiler...Bana göre moda olan birşeyi yapmak yeni arayışlara girmemek özentiliktir,rant peşinde koşmak,pastadan pay kapmaya çalışmaktır...Bir Allahın kulu da değiştiremeze bu görüşümü...
sonuç olarak:"hiçbir şey eskisi gibi değil".olacagınıda sanmam.