Yumurtaya bozuk demek için tavuk olmak lazım yani?
"Tavuk olmaya gerek yok" efendim. Anlatmak istediğim bu idi. 😉
Ben yurt dışını yurt için bilmem de burada yazılanlar eleştiriden çok hakaret ağırlıklı. Eleştirirken eğer "saçma sapan, kötü esnaf, ya tutarsa, inatçı" bilmem ne gibi sıfatlar kullanırsa şayet bana birisi, ben de o eleştiriyi kaldırmazdım. Eleştirinin de bi adabı olduğunu düşünüyorum. Burada yazılanlar eleştirmeye değil yerden yere vurmaya odaklı bence.
Ben burda yazılanların sahiplerinin çıkıp da atıyorum yüxexes gibi bi müzik programında eleştiri oklarının hedefi olan insanlara karşı da aynı üslupla söyleyebileceklerini hiç mi hiç sanmıyorum.
Bence buradaki yazılanların çoğunda kendini beğenmişlik, karşıdakini aşağılama ve bir ego balonu var. O yüzden bence böyle eleştiri yapılmaz.
Öylelerine prim vere vere diğer insanlarda kendinde cesaret buluyor. Bu ülkeden iflah olmaz...
Yapmış olabilirler. Ama kimse gidip almamıştır tahminimce. En fazla benim gibi face'den ibretlik komik paylaşım sınıfında yer edinebilmiştir diye tahmin ediyorum haksız mıyım ? :joyful:@satan87Ancak noktayı tekrar kaçırıyorsunuz!! Bu adama albüm yaptılar!!! Birileri yaptı ve bu birileri başka insanlara da albüm yapma ve promo etme imkanı sunduğu gibi, sevmediklerine veyahut elindeki müzisyen profillerine rakip gördüklerine aynı imkanı sunmuyor aksine önlerini kapamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Üretmeden eleştiremezsiniz demek istemiyorum tam olarak. Eleştiri tarzına burada benim söylediklerim. Mesela 1. sayfadaki yazılanların size hitaben söylendiğini varsayalım. Siz onları eleştiri olarak kabul eder misiniz ? Tepkiniz ne olurdu ?Kusura bakma ama genel olarak kültürümüzde düşük standartlar hakim. Ben yapabildiğimi yaptım, bestelerimi yapıyorum, ama sadece bir hobici müzisyenim. Üretmeden eleştirdiğimiz varsayımını ve üretmeyen eleştiremez anlayışını kenara bırakın ve genel gidişattaki bu durumla yüzleşin. Kimse ülkedeki her müzisyen berbat ve hiç iyi iş çıkmıyor demiyor. Ancak iyi işin oranına bir bakın yahu.
Bana o tarzdan söylense idi "daha iyisini yapabiliyosan sen yap kardeşim" derdim.
Ya arkadaşlar eleştirmek çok kolay ama madem bu kadar isyan ediyorsunuz bu kadar siz üretin bir şeyler de görelim yani. Yok o kolayına kaçmış yok bu iyi analiz etmiyomuş. Kim bunlar ? Hangi gruplar merak ettim. Ya biriniz bi beste yapın yaratın da dinleyelim 😏
Konuya bi giriş yaptım işte bana hitap edermiş gibi 🤣Dediniz zaten: