Genel bir merhaba demek istiyorum öncelikle...
Bu başlık altında, sitemiz hakkında yapılan tüm beğeni ve eleştirilerinize teşekkür ediyorum.
Aşağıdaki alıntılı yazışmalar, bir başka konu başlığından buraya taşınmıştır. Herhangibir şekilde polemiklere yer vermeden, konunun buradan devam etmesinin daha uygun olacağını düşündük...
merhabalar,
Pek de yapıcı olmayan eleştiriniz, hatamızı telafi etmek için bir fırsat oldu diyebilirim öncelikle...
S900 olarak girilen gitarın modeli de, S2900 olarak ayrıca güncellenmiştir.
Alder with Quilted Maple Top bölümü de güncellenmiştir...
Bu gitarın özelliklerini nasıl eklesek diye, yazı tura atarak yapmıyoruz elbetteki. Çeşitli hatalar olabiliyor. Bu konuda sitemizde, "sayfada hata var" bölümümüz de var. Gelen uyarılarla gözden kaçan veya ürünlerde yapılan çeşitli değişiklikleri olabildiğince çabuk güncellemeye çalışıyoruz...
Ayrıca bir not, 2006 Cort kataloğunda da hata var!.. Detaylı bir incelemeyle görebilirsiniz...
2006 Cort kataloğundaki herşeye pek güvenmeyin dememeliyiz sanırım...
mydukkan da yazan herşeye pek güvenmeyin
Hangi gitarı gerçek olmayan ifadeler veya özelliklerle sitemize koyuyoruz acaba?
Ürün açıklamalarında gerçeklerle bağdaşmayan, abartılı ifadeler mi kullanıyoruz???
Ürün açıklamalarında;
Marka sahiplerinin sitelerinden ve kataloglarından yararlanıyoruz elbetteki... Sitemizdeki ürün açıklamalarındaki yorumlarda, bizzat sitelerindeki ingilizce metinlerin çevirisidir.
Forum işleyişinde polemik yaratmamak gerektiğini çok iyi biliyorum. Sadece cevap hakkımızı kullanmak istedim. Daha önce zaten sizi gitar fotoğrafları konusunda uyarmıştım... Yine forum içerisinde sizin cort fotoğraflarınızı kullandığımızı söylemiştiniz. Bize karşı bir düşmanlığınız olduğu açıkça belli...
Dilediğiniz mağazanın tanıtımını yapabilirsiniz, ama en küçük fırsatları değerlendirerek, sitemize lütfen dil uzatmayın!..
Eleştilerin başımızın üzerinde yeri var, o da ayrı bir konu...
Ürün ayrıntılarında;
Tel uzunluğu: 25 1/2"
Bağlantı: Vidalanmış
Sap: Akçaağaç
Gövde: Ihlamur ağacı
Üst eşik: Siyah Grafit
Klavye-Tuşe: Gül ağacı
Manyetikler:
Sap-Powersound humbucker
Köprü-Powersound humbucker
Akort mekanizması: Krom
Köprü mekanizması: Full-Action (Krom)
Kontrol düğmeleri: PB tip (Krom)
1vol-1ton-3 yollu kontrol anahtarı
Perdeler: Jumbo stil (2.9mm x 1.3mm)
Perde sayısı: 24
Klavye genişliği: 1F:21F=43mm:56mm
Klavye eğrilik yarıçapı: 15 3/4"
Sap derinliği: 1F:12F=19mm:21mm
Pozisyon işaretleri: Beyaz noktalar
bu şekilde ifaler kullanılıyor. Ekstradan kendi yorumlarımızı kesinlikle eklemiyoruz. Alıcıyı yanlış yönlendirecek ifadeler asla ve asla yoktur.
Bazı ürünlerin üretici firma sitelerinde, "uçak gürültüsü gibi bir distortion'a ne dersiniz?" gibi ifadeler vardır mesela... Bunlar gibi bazı çeviriler var, yok demiyorum. Ama metni biz yazmıyoruz. Üretici firmanın sloganını yazıyoruz sonuçta... Etik açıdan herhangi bir yanlış yok çünkü... Ki ürün teknik detayı dışında bu tür çevirilere pek yer vermiyoruz...
Sitemizde penasına kadar tüm ürünlerin fiyatlarını görebilirsiniz. Herhangi bir şekilde, kişinin tipine, giyinişine, cüzdanına göre fiyat vermek gibi bir alışkanlığımız yoktur...
150 YTL yi geçen alışverişlerde, fiyatlara kargo ücretinin de dahil olduğunu ve kazanılan indirimleri de düşündüğünüzde, fiyatların çoğu yerden makul olduğunu görebilirsiniz.
Sitemizde an itibariyle 1387 ürün var. Stok takibini sürekli güncellesek de, anlık değişimler sonucunda temin edilemeyen tek bir gitarı, özel uçakla getirme gibi bir şansımız yok. Bu konuda art niyet sahibi olmadığımızı da, bu başlık altında, yukarıdaki mesajları okuyarak değerlendirebilirsiniz!..
Sitemizde de konuyla ilgili açıklama zaten mevcuttur...
http://www.mydukkan.com/yardim.asp?id=9
"Cort türkiye" sitesi açacak kadar cort gitarlarla ilgileniyorsanız eğer, kalitesini kanıtlayan ve markalaşma yolunda her geçen gün daha da ilerleyen bir gitar markasının fiyat politikasını da değiştirdiğini bilmeniz gerekir. Birçok cort gitarın fiyatı şu anda arttı. Hala güncellemedik, yakında fiyatlar biraz artacak. Linkte belirttiğiniz gitarın fiyatı önceki partide girilen fiyattır. Yeni parti 2 ay sonra gelecek ve öğrendiğimiz göre gitarın fiyatı gerçekten artacak. Ama siz bunu bizim art niyetli oluşumuza veriyorsunuz. Bu yüzden subjektif yaklaşıyor ve karama yapıyorsunuz diyorum.
Tek 1 adet geleceğini de belirtmek isterim buradan. Sizin için gitarı şimdiden ayırttık. Dilerseniz alıp çalarsınız bir güzel... Almazsanız da 9 adet cort akustik gitarım oldu şu ana kadar, 10. suna hayır demem sanırım...
Eğer alacaksanız, sitedeki şu anki fiyattan alacaksınız...
Sayfa 55 de, AC 15 & AC 12 Klasik gitarlarında, Fishman ekolayzer olduğu yazılı...
Açtığınız siteyi ve sponsorunuz olan müzik mağazasını elbetteki biliyorum. Kendileriyle herhangi bir problemimiz kesinlikle yok. Karşılaştığımızda da ayak üstü sohbet ederiz...
Forum yöneticilerinin, olaya daha objektif baktıklarında hassasiyetimizi daha iyi anlayabileceklerini umuyorum...
Sizden ricam, sitemiz hakkında düşmanlık beslemeyen daha objektif yapıcı eleştiriler yapmanız...
saygılarımla.
Bu başlık altında, sitemiz hakkında yapılan tüm beğeni ve eleştirilerinize teşekkür ediyorum.
Aşağıdaki alıntılı yazışmalar, bir başka konu başlığından buraya taşınmıştır. Herhangibir şekilde polemiklere yer vermeden, konunun buradan devam etmesinin daha uygun olacağını düşündük...
rastansaga demiş ki:Ufak bir düzeltme, gövdesi Alder. mydukkan da yazan herşeye pek güvenmeyin. Gerçek özellikleri:
Gövde: Alder with Quilted Maple Top
Sap: Maple
Klavye:Rosewood
Manyetikler: Seymour Duncan TB4(JB)-SSL1-SSL1
Burgular: Sperzel Trim-Lok
Nut: Roller
Tremolo: Wilkinson VS50
merhabalar,
Pek de yapıcı olmayan eleştiriniz, hatamızı telafi etmek için bir fırsat oldu diyebilirim öncelikle...
S900 olarak girilen gitarın modeli de, S2900 olarak ayrıca güncellenmiştir.
Alder with Quilted Maple Top bölümü de güncellenmiştir...
Bu gitarın özelliklerini nasıl eklesek diye, yazı tura atarak yapmıyoruz elbetteki. Çeşitli hatalar olabiliyor. Bu konuda sitemizde, "sayfada hata var" bölümümüz de var. Gelen uyarılarla gözden kaçan veya ürünlerde yapılan çeşitli değişiklikleri olabildiğince çabuk güncellemeye çalışıyoruz...
Ayrıca bir not, 2006 Cort kataloğunda da hata var!.. Detaylı bir incelemeyle görebilirsiniz...
2006 Cort kataloğundaki herşeye pek güvenmeyin dememeliyiz sanırım...
mydukkan da yazan herşeye pek güvenmeyin
Hangi gitarı gerçek olmayan ifadeler veya özelliklerle sitemize koyuyoruz acaba?
Ürün açıklamalarında gerçeklerle bağdaşmayan, abartılı ifadeler mi kullanıyoruz???
Ürün açıklamalarında;
Marka sahiplerinin sitelerinden ve kataloglarından yararlanıyoruz elbetteki... Sitemizdeki ürün açıklamalarındaki yorumlarda, bizzat sitelerindeki ingilizce metinlerin çevirisidir.
Forum işleyişinde polemik yaratmamak gerektiğini çok iyi biliyorum. Sadece cevap hakkımızı kullanmak istedim. Daha önce zaten sizi gitar fotoğrafları konusunda uyarmıştım... Yine forum içerisinde sizin cort fotoğraflarınızı kullandığımızı söylemiştiniz. Bize karşı bir düşmanlığınız olduğu açıkça belli...
Dilediğiniz mağazanın tanıtımını yapabilirsiniz, ama en küçük fırsatları değerlendirerek, sitemize lütfen dil uzatmayın!..
Eleştilerin başımızın üzerinde yeri var, o da ayrı bir konu...
rastansaga demiş ki:Mydukkan sahibi,
Öncelikle problemi kişisel algıladığınız için üzüldüm. Belli ki mesajım sizi öfkelendirmiş ve buraya cevap yazma gereği duymuşsunuz. Keşke ÖM ile ulaşsaydınız. Ama burada bana cevap hakkı doğduğu için buradan cevap yazmak zorundayım. Moderatör arkadaşımın bunu anlayışla karşılayacağını umuyorum.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki çeviriniz çok kötü ve insanları yanlış bilgilendiriyor. Tercüme olayı sözlükten bakıp yazmak değildir sadece. Düzelttiğinizi zannettiğiniz S2900'ün bilgilerinde halen gövde ağacı için Ihlamur yazıyor. Ayrıca sitenize biraz baktığımda gördüm ki "Hafif sıkıştırılmış ıhlamur ağacı", "bataklıkta yetişmiş kurutulmuş dişbudak" gibi garip ve komik ifadeler var.
Ürün ayrıntılarında;
Tel uzunluğu: 25 1/2"
Bağlantı: Vidalanmış
Sap: Akçaağaç
Gövde: Ihlamur ağacı
Üst eşik: Siyah Grafit
Klavye-Tuşe: Gül ağacı
Manyetikler:
Sap-Powersound humbucker
Köprü-Powersound humbucker
Akort mekanizması: Krom
Köprü mekanizması: Full-Action (Krom)
Kontrol düğmeleri: PB tip (Krom)
1vol-1ton-3 yollu kontrol anahtarı
Perdeler: Jumbo stil (2.9mm x 1.3mm)
Perde sayısı: 24
Klavye genişliği: 1F:21F=43mm:56mm
Klavye eğrilik yarıçapı: 15 3/4"
Sap derinliği: 1F:12F=19mm:21mm
Pozisyon işaretleri: Beyaz noktalar
bu şekilde ifaler kullanılıyor. Ekstradan kendi yorumlarımızı kesinlikle eklemiyoruz. Alıcıyı yanlış yönlendirecek ifadeler asla ve asla yoktur.
Bazı ürünlerin üretici firma sitelerinde, "uçak gürültüsü gibi bir distortion'a ne dersiniz?" gibi ifadeler vardır mesela... Bunlar gibi bazı çeviriler var, yok demiyorum. Ama metni biz yazmıyoruz. Üretici firmanın sloganını yazıyoruz sonuçta... Etik açıdan herhangi bir yanlış yok çünkü... Ki ürün teknik detayı dışında bu tür çevirilere pek yer vermiyoruz...
rastansaga demiş ki:Genellikle çoğu ürün sitenizde pahalı olmasına rağmen bir kaç ürün çok ucuz gözüküyor. Bunları da telefonla sorunca stokta olmadığını söylüyorsunuz. Bence bu ticaret ahlakı ile bağdaşan bir tavır değil.
Sitemizde penasına kadar tüm ürünlerin fiyatlarını görebilirsiniz. Herhangi bir şekilde, kişinin tipine, giyinişine, cüzdanına göre fiyat vermek gibi bir alışkanlığımız yoktur...
150 YTL yi geçen alışverişlerde, fiyatlara kargo ücretinin de dahil olduğunu ve kazanılan indirimleri de düşündüğünüzde, fiyatların çoğu yerden makul olduğunu görebilirsiniz.
Sitemizde an itibariyle 1387 ürün var. Stok takibini sürekli güncellesek de, anlık değişimler sonucunda temin edilemeyen tek bir gitarı, özel uçakla getirme gibi bir şansımız yok. Bu konuda art niyet sahibi olmadığımızı da, bu başlık altında, yukarıdaki mesajları okuyarak değerlendirebilirsiniz!..
Sitemizde de konuyla ilgili açıklama zaten mevcuttur...
http://www.mydukkan.com/yardim.asp?id=9
rastansaga demiş ki:Örneğin şu linkteki Earth Custom adlı ürün havale ile 750$ civarında:
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1062&gid=230
Halbuki stokta yok. Siz bu ürünü satmak isterseniz ben hemen 800$ verip almaya hazırım. Ama eminim ki stokta olunca bu ürün diğer Cort Custom ürünleriniz gibi 2100$ civarına çıkacaktır. Kısacası sitenizdeki bazı fiyatlar bilinçli ya da bilinçsiz göz boyuyor. Yani bunları gören sitenizi ucuz zannediyor ancak iş satmaya gelince stokta olmuyor. Stokta olanlar da zaten çok pahalı. Stok bitince fiyatları birden ucuzluyor.
"Cort türkiye" sitesi açacak kadar cort gitarlarla ilgileniyorsanız eğer, kalitesini kanıtlayan ve markalaşma yolunda her geçen gün daha da ilerleyen bir gitar markasının fiyat politikasını da değiştirdiğini bilmeniz gerekir. Birçok cort gitarın fiyatı şu anda arttı. Hala güncellemedik, yakında fiyatlar biraz artacak. Linkte belirttiğiniz gitarın fiyatı önceki partide girilen fiyattır. Yeni parti 2 ay sonra gelecek ve öğrendiğimiz göre gitarın fiyatı gerçekten artacak. Ama siz bunu bizim art niyetli oluşumuza veriyorsunuz. Bu yüzden subjektif yaklaşıyor ve karama yapıyorsunuz diyorum.
Tek 1 adet geleceğini de belirtmek isterim buradan. Sizin için gitarı şimdiden ayırttık. Dilerseniz alıp çalarsınız bir güzel... Almazsanız da 9 adet cort akustik gitarım oldu şu ana kadar, 10. suna hayır demem sanırım...
Eğer alacaksanız, sitedeki şu anki fiyattan alacaksınız...
rastansaga demiş ki:Bu arada 2006 Cort kataloğunda nasıl bir hata varmış merak ettim.
Sayfa 55 de, AC 15 & AC 12 Klasik gitarlarında, Fishman ekolayzer olduğu yazılı...
rastansaga demiş ki:Ayrıca hiçbir mağazanın tanıtımını falan yapmıyorum.
Açtığınız siteyi ve sponsorunuz olan müzik mağazasını elbetteki biliyorum. Kendileriyle herhangi bir problemimiz kesinlikle yok. Karşılaştığımızda da ayak üstü sohbet ederiz...
Forum yöneticilerinin, olaya daha objektif baktıklarında hassasiyetimizi daha iyi anlayabileceklerini umuyorum...
rastansaga demiş ki:Kısacası "Mydukkan da yazan herşeye pek güvenmeyin" sözümün sonuna kadar arkasındayım çünkü pek güven verdiğiniz söylenemez.
Sizden ricam, sitemiz hakkında düşmanlık beslemeyen daha objektif yapıcı eleştiriler yapmanız...
saygılarımla.