Fender stagemaster diye fr li bir modeli vardı neck thru diye hatırlıyorum ama pek detaylı bilgi bulamadım http://losangeles.craigslist.org/sgv/msg/733558698.html
hazır konu dirilmişken benim de sorularım olacak. şimdi, fender tek parça maple saplı gitarlarının çoğuna truss rod için kanalı arkadan açıyor. daha sonra açılan bu kanalın şeridi kahverengi olarak gitar sapının arkasında görünüyor.
bazı neck through gitarlardaysa arkada bu çizgiden iki tane var. daha önce kusursuz saplar elde edebilmek için sapın içine truss rod'un iki tane takılabildiğini duymuştum (ekseriyetle bas gitarlarda). bu neck thru gitarlardaki olay sadece tasarımsal bişey mi yoksa saplarında gerçekten de iki truss rod mu oluyor?
peki böyle bişey neden yapılıyor tek parça sap yapmak varken?
DaRtH_ErLiK galiba bu kesim şeklinin gitara ekstra sustain sağladığını okumuştum bi yabancı forumda, ne olduğunu da öğrenmiş oldum 😀 fakat bir Türk forumunda sapın dayanıklı olabilmesi için açılı kesildiğini okumuştum gayet de mantıklı gelmişti aslında. şimdi bunu görünce kafam karıştı biraz.