İşte siz bu kadarsınız!Moda haline getirdiniz her başlığa enteresan yorumlar yapmayı.İlla taşlayacaksınız ya (recm) Acınası popülizm ve gelenek tutkunları...Hepsini çorba yapıp amacınıza ulaşıyorsunuz değil mi?Sizi ve beyninizi kutsayacak Muhammed.
Hmm tabi ya. Nesnel gerçeklik değil mi? Özür dilerim 😀 Nedir hocam nesnel gerçeklikleri hiçe saymak? Ne yaptın sen ya? Her şeyi tek kelimede anlatmak için "nesnel gerçeklik" 😀 Muhteşem!! Aynen devam... :twisted:ka demiş ki:senin entel bir başlık açma çabası dediğin başlıkkonu ile inançlara,politik sistemlere,eğitim amacına,insanları neye nasıl yönlendirileceğine kadar gidiyor be gülüm...
nesnel bir olay olduğu doğru olabilir ama gerçek olduklarını sanmıyorum, söylediklerine lafım yokta ben genellemelerin çoğuna karışıyım...ka demiş ki:Sanother demiş ki:hayaller nesnel gerçekler değildir ama gelişim için hayal kurmak gerekir, ayrıca sorgulamaya çalıştığın din veya inançsa polemikten öteye gitmez bu tartışma...
hayal dediğin şey senin daha önce gördüğün ve beyninde protein olarak saklanan bilgilerin beyin tarafında kombine edilmesi ile oluşan yeni görüntülerdir ki bu da nesnel bir olaydır..
metafizik dediğimiz şey, fiziğin açıklayamadığı olaylar, olgular değil mi?ka demiş ki:insanlığın önünde kazık gibi dikilen engel:METAFİZİK...
psychopogo demiş ki:metafizik dediğimiz şey, fiziğin açıklayamadığı olaylar, olgular değil mi?ka demiş ki:insanlığın önünde kazık gibi dikilen engel:METAFİZİK...
sadece fizik olarak almayalım, bilimin açıklayamadığı, yorumlamakta bilginin/bildiklerimizin yetersiz kaldığı diyelim.
şurası gerçek. bilimin açıklayamadığı çok şey var. hatta bu öyle bir kısır döngü ki, öğrendikçe ne kadar çok şey bilmediğimizi farkediyoruz. bilim ilerledikçe bilinmeyenler çoğalıyor.
ve insan her zaman merak eder ve merakını gidermek ister. peki bu bilinmeyenleri ne yapacağız? düşünmeyecekmiyiz? olmuyor işte, insan merak eder. merak ediyor, bilim çerçevesinde açıklamaya, yorumlamaya çalışıyor ve işte bilimin yorumlayamadığı noktada metafizik devreye giriyor. fizikötesi... burada yanlış olan ne?
material_girl demiş ki:abi ben mi anlamıorum yoksa olay mı karışık hayaller nesnel falan ne demek şimdi bu biri açıklasın kendimi özürlü gibi hissediorm KA cım cevap bekliorz