ben sürekli kıyamet gününü görüyorum lan ...ve tam abdest alıcağım(neden alıyorum) ölüyorum o anda...6-7 kere kıyamet sahnesi gördüm.tabi kıyametin tanımı gördüklerim ise.anlatılanlar öyle ama ona göre söylüyorum.
geissler demiş ki:ilk insanlar acaba ölüme nasıl bakmışlardır, hiç ölen birini görmeyen bir insan düşünün, belki ağaçtan düşünce veya kayalıklardan yuvarlanınca öleceğini düşünmez, belki de ölümden haberi yoktur, yada kayadan yuvarlanıp ölen birini gördüyse acaba ne düşünmüştür bunu çok merak ediyorum...
zahayne demiş ki:Hep bir gün ölecegimi dusunup kendimi buna hazırlayarak yaşadım.Ailemin bir gun aniden ölüceği fikrine kapılarak ve ben depremde bile bu dusunceyi onlara yansıtmadım.Ben bir faniyim belki müslüman değilim,ama bir gun tanrı karsına alcak beni; niye,adaletime sistemime karşı çıkdın,sana neyin hesabını vermeyi istiyorsun diye soracak.Belki müslüman degilim ama bu cennet ve cehennem inancını değiştirmez.Acının,mutlulugun her zaman en güzellini yasadım.Her gün dualarıma şükürle basladım,doğa'yi anlatırken bile kendime ufacik bir çiçegi çok saçma olarak gördüm.Aslında o kadar güzellerdi ki anlatmaya dilim varmazdi ve herşeye ragmen cehenneme gideceğim ve bu seferde cehennemdeki sisteme lanet edeceğim.Her günüm bunları dusunmekle geçiyor.Her saniyem tanrıya dua yada sitemle son buluyor.Tanrı bana herşeyi verdi ama duygularımı aldi.Aslında bu öyle bir sevgi ki,sadece sitem beni intehardan alıkoyabilirdi.Benim için suan'da hiç kimsenin bir değeri yok,dedim ya tanrı duygularımı aldı,fark ettimde bir tek onu dusurken aglayabiliyorum.Ben tanrı'ya öyle kufurler ettim ki,melekden bir farkım olsun diye.İnsan yaratanını nasıl sevmez ki? Onu görmekten çok korkuyorum,bir sekilde varlıgını hatirlatmasından,hissettirmesinden,onun cıkardıgı bir sesi duymaktan korkuyorum.Onun verdikleri ile yasamak çok hosuma gidiyor.Özgürüm ama ne kadar ki,herkezin özgürlük kavramı farkli,ben uyusturucu kullanıyorum belki,belki elimde bira.Kendimi bir yıldız görüyorum,sabahi olmayan,karanlıga mahkum.Her aksam dünya'yi goruyorsam nasıl sevmiyim.Ölüm duygusu budur işte.Ben bu yüzden korkuyorum.Ölmek acı degil aslında,ben nasıl neyin hesabını vericem.Bir insan kimseyemi kötü davranmaz,ailem için suan istanbul'dan çok uzakda sesiz bir yerde okuyorum.Sokakda yürürken binlerce kro yüzüme bakıyor ve ben hayla gülerek geçiyorsam bu benim sevgimi gösterir,saygımı.Sizin hz.muhhamediniz gibi.Yanlış anlamayın arkadaşlar,hz.muhhamed bunları anlatmak için onca eziyete katlanmadı.Sizce belki eziyetdir ama acı çekmek en büyük zevk degilmidir,insanlara inanc kazandırdıktan sonra.Bir inancı olmayan insan her türlü yanlışa,yanılgıya hazırdır.Bence şimdiden gitmek istediginiz yeri seçin,bunu dusunerek yasayın.Ben cehennemi seçdim.Yakışıklılık,bilgi,beceri verdi ama artık birini sevemiyorum,asık olamıyorum,yetmedi role-play sanatı tadında karakter değişimi yapıyorum.Onlarca kız arkadaşım var hiç birine dokunamıyorum.Ölüm gidecegini bildigin yerin,ta kendisidir.(En azından ne yaşadıgını,suclarını biliyorsundur).İnsanlar bu yüzden ölümden korkar.Çok iyi insanlar bile cennet'de gidecegi bildigi halde ölümden korkar,bilinç altına insanlar öldüklerinde verilen tepki sonucu olmadımı?
Benim için tek dünya cehennem.Ölmekten korkmaz aslında insanlar,ölümün sonraki hayatı için baglaç olusturduguna inandıkları için korkarlar.Buda yanlıs yansıtılıyor.Tanrının bana hesap sormadan cehenneme atacagını bilsem :dan 🙂