arnatuile demiş ki:
ornapsen demiş ki:
prosesörler ve analog pedallar arasında fark olduğu söyleniyor. işte prosesörler tuşe yi azaltıyormuş , dinamikleri öldürüyormuş deniyor. Bunları yaparken acaba bazı hataları da kapatıyor veya azaltıyor mu ?.. Prosesörde çok rahat çaldığım bir şarkıyı, gitarı direkt olarak amfiye bağlayınca istediğim gibi çalamıyorum ( marshall amfi 30 watt) Elim takılıyor gibi geliyor rahat hareket etmiyor. Bir de yüksek volumde çalma sorunum var. Ses yükseldikçe kötü çalıyorum. Ama prosesör bağlayınca daha iyi çalıyorum.
Bu tamamen seninle ilgili psikolojik bişey.
🙂
Evet Prosessörle analoglar arasında fark var. Bu fark kimine göre iyi kimine göre kötü
Kimi ise direk olarak amfinin overdrive veya efektlerini kullanır.
Bunlar tamamen zevk meselesi.
Rahat çalma meselesi ise tamamen psikolojik
😀 Çünkü prosessörün overdrive'ı amfininkine göre daha tatmin edicidir. daha güzeldir. sende amfinin overdrive kanalı ile caldıgın zaman kotu caldıgını sanıyorsundur. oysa sadece ses farklıdır.
yani bunlar kişiye göre değişecek şeyler zevk aldıgını iyi caldıgını düşündüğün şeyii yap.
Ses yükselince kötü çalma sorununla ilgili bişey diyemicem ama oda psikolojik
😀
Aslinda tam olarak psikolojik degil.
Teknik olarak bahsettigin dogru. Sustain yetersiz kaliyordur direk amfiye girince. Dogal olarak calarken cikan ses azaliyor ve hatalar daha fazla goze batiyor. Bu iyi bir sey aslinda. Ne kadar clean tonda hatasiz calmaya calisilirsa distortion kanalinda otomatikman guzellikler kendini gosterir.
Veya diger bi sekilde soyleyecek olursam; distortion kanalinda veya prosesorden distortionlu bir sesle solo atan birini dinleyin, izleyin. Orta karar bir sey caliyorsa bile guzel gelecektir kulaginiza. Cunku hem sustain hem de kompres edilen ses clean kanaldaki sese gore daha fazla. Bu sayede en ufak basışlar bile tane tane duyulabilmekte. Ama ayni caldigini clean kanalda bire bir calmasini isterseniz (iyi bir gitarist degilse) kotu bir sesle karsilasirsiniz, calamaz. Devamli "pırt"lar, tane tane duyulmaz.
Ses yukselmesi olayinda ise, ses ne kadar artarsa hatalari duymak da o kadar belirginlesir. Dolayisiyla sesi actigin zaman hatalarin daha fazla on plana cikar. Bu yuzden yuksek sesle calmak temiz calmayi gerektirir.
Psikolojik olmayan, teknik olan kismi bundan ibaret. Ben de bu sekilde yazayim dedim
🙂