Mastitis demiş ki:bu yaz Parise gidiyorum oradan bakıcam bir şeyler
Orada da herşey çok pahalı.. Buradan halletmeye çalış bence..
Mastitis demiş ki:bu yaz Parise gidiyorum oradan bakıcam bir şeyler
ok sağol o programı da deneyeceğimAllexStone demiş ki:Sana tavsiye edeceğim program Cool Edit Pro.
Bu programı indirdikten sonra açtığında menüden options-->settings-->Devices a gel ve orda Waveform Record u XT Live olarak seç hepsi bu. Bu seçenekle USB den direkt kayıt yapabilirsin latency falanda yok. Yalnız şunu unutmamak lazım USB ile kayıt yapıyorsan çalarken gitarın sesini duyamazsın bunun için XT Live ın kulaklık çıkışından kulaklıkla aynı anda çaldığını duyabilirsin.
Ama tavsiye istersen ben Line6 foruma da bu konudaki düşüncelerimi yazdım. Bence XT Live ın Line Out undan yaptığın çıkışı direkt ses kartının Line in ine girerek normal kayıt yapmak çok daha kaliteli bence. Aslında ses kalitesi de değil de daha çok sanki USB kaydında ses rengi tüm gitarlar için aynıymış gibi geliyor bana.
Selamlar..
Not : Kayıtla ilgili problem yaşarsan ö.m at yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.
çalarken gecikme yok bende zatenAllexStone demiş ki:Stormcrow,
Yanlış bilmiyorsam Latency ses kartına midi ile bağladığın cihazlarda olur yani midi klavye vs. Yani Line in den girdiğin gitarda latency olması teknik olarak mümkün değil diye biliyorum.
Selamlar...
Stormcrow demiş ki:çalarken gecikme yok bende zatenAllexStone demiş ki:Stormcrow,
Yanlış bilmiyorsam Latency ses kartına midi ile bağladığın cihazlarda olur yani midi klavye vs. Yani Line in den girdiğin gitarda latency olması teknik olarak mümkün değil diye biliyorum.
Selamlar...
şöyle oluyor örneğin bir altyapı yapıp bunu kayıt programında bir kanala kaydettim
sonra 2. bir kanala da gitarı kaydetmek istiyorum altyapıyı dinleyerek üzerine çalıyorum buraya kadar herşey normal gecikme falan yok
sonra yaptığım kaydı dinlerken altyapı önden gitar yarım saniye 1 saniye falan arkadan geliyor
sorun bu işte
Loomis ben 2 kanal kayıt yapsamda oluyor sorunJeff_Loomis demiş ki:O olay bende de oluyor, audigy var bende, bir de podxt, kanal sayısı 10-12'yi falan bulunca bir yerden sonra yapılan üstüne kayıtlar biraz kayıyor.
Ben de o kayma anına gelmeden önceki kısmın mixdown'ını alıyorum, sonra yeni bir proje açıp, o mixdown'ı onun içine import edip devam ediyorum kayıda...
AllexStone demiş ki:Bende Stormcrow bahsettiğinde realtime latency oluyor sanmıştım ama bu bahsedilen bencede donanımsal bir problem. Bende AMD 2500 ve 512 MB ram ve audigy2 zs var cakewalk kullanıyorum bahsedildiği gibi bir sorunla karşılaşmadım. Ama Jeff inde dediği gibi 10-12 kanal olunca işlemci ve ram büyük ölçüde etkileniyordur. Gerçi ben en fazla 7-8 kanal kayıt yapıyorum belkide ondan karşılaşmadım.