nedir bu preamp konusun beeaA😀
Galiba preampın ne olduğunu sormaya çalışmışsın. Önce Forum Kurallarını oku. Sonra foruma gözat, sözlük başlığını oku. Eğer bulamazsan arama yap. O da olmazsa bu mesajın devamını oku. Saygılar.Untouchable demiş ki:nedir bu preamp konusun beeaA😀
Mahcem demiş ki:Preamplifikatör veya kısaca Pre, Preamp veya Preampli
veya halk arasında yanlış kullanımıyla Preanfi
Önyükselteç demektir. İşlevi şudur:
Kullandığımız cihazların içindeki elekronik devreler doğru çalışabilmek için üzerlerinden geçirilen sinyallerin belli voltaj seviyelerinde olmasını isterler. Eğer sinyalin voltajı belirlenen eşik değerin altında ise devre gelen sinyali tanımlayamaz dolayısı ile işleyemez, buna ingilizcede "underdrive" denir. Eğer sinyal belirlenen tavan değerin üzerindeyse bu sefer devre aşırıyüklemeden dolayı sinyali yine tanımlayamaz, çıkışa bozulmuş olarak verir, ki bu aşırı yüklemeye ingilizcede "overdrive", bozulmaya da "distortion" denir.
İşlenmesi istenen sinyalin eşik seviyesinin altında kalması durumunda bu sinyali işlenebilir seviyeye yükseltecek bir ara yükseltece ihtiyaç duyulur, bu yükselteç sistemin en önünde bulunduğu için de "önyükselteç" adını alır, yani "preamplifier".
Eğer sinyal kabuledilebilir tavan değerin üzerinde ise bu sefer de sinyalin seviyesini düşürücü bir ön devreye ihtiyaç duyulur, ki bu devreye de "zayıflatıcı" denir, ingilizcesi "Pad" veya "Attenuator" olarak ifade edilir.
Aynı şekilde, sinyali hoparlörlere ileten son yükselteç devresine de "Post Amplifier" denilebilir (Pre = Ön, Post = Son). Ama bu terim pek kullanılmaz, daha çok "Power Amplifier" (Güç Yükselteci) veya sadece "Amplifier" (Yükselteç) kullanımı daha yaygındır.
Mikrofon, gitar manyetiği, pikap iğnesi gibi ses sinyali üreteçlerinin çıkışları genelde çok küçük enerjili olduğundan bu sinyalleri normal devre hattı (line) seviyesine yükseltmek için bu bahsettiğimiz preampliler kullanılır.
DaveMania demiş ki:arkadaşlar internetten birisi digitech rp12 preamplı processorunu 310$ a satıyor. almayı düşünüyorum. daha önc bu pros. u kullanan veya bilgisi olanların yorumlarını bekliyoırum. sizce bu fiyata alınası bir pros. müdür?
KaRaBaSH demiş ki:bence fiyat fena değil. rp 12 yanılmıyorsam lambalı olan rp 14ün transistörlü versiyeonu ki eski rp serileri şu anda bile çok kaliteli aletler piyasadakilere göre. başka bir rp 12 350 dolara satılıyordu da müşteri çıkmıştı bikaç tane .
Skull_KruSher demiş ki:KaRaBaSH demiş ki:bence fiyat fena değil. rp 12 yanılmıyorsam lambalı olan rp 14ün transistörlü versiyeonu ki eski rp serileri şu anda bile çok kaliteli aletler piyasadakilere göre. başka bir rp 12 350 dolara satılıyordu da müşteri çıkmıştı bikaç tane .
Dünyadamısınız siz yahu.. Alım satıma baksanıza neler var orada.
arkadaslar yardım edecek varmı lütfenn!!BEN demiş ki:ben şimdi prosesor'ümü pc'de kullanıyorum ve prosesörün drive'ını full açamıyorum ve buda çat çat sesler gelmesine yol açıyo dediğiniz gibi aşırı yükleme bunu önlemek için ne yapmam lazım bi amfi'mi almam yoksa onu giderecek bi alet varsa onu mu almam çünkü bu yüzden aletten tam verim alamıyorum ve satmak üzereyim yardım ederseniz sevinirim..
yok yav alınma falan. senin tarzında yazdım sadece biraz. 🙂Skull_KruSher demiş ki:Uzaklarda arayıp yormayın kendinizi diye dedim ben 😉 alınma yoktur inşallah?
kenny demiş ki:merhaba
boss gt8 - pod xt live arasında kararsız kalmış bulunmaktayım.
aradıgım ozellikler :
genis bir ton yelpazesi
kolay ve rahat kullanım
sahnede ve kayıtta en basarılı sonuc
guclu ve dolgun distortion tonları
sizce istediklerime en iyi hangi processorla karsılık alabilirim.? tesekkurler
kenny demiş ki:genis bir ton yelpazesi
kolay ve rahat kullanım
sahnede ve kayıtta en basarılı sonuc
guclu ve dolgun distortion tonları
Skyrunner demiş ki:genis bir ton yelpazesi : GT-8
kolay ve rahat kullanım : GT-8, Pod XT Live