M
metkar
arkadaşlar muse seven biri var mi aranızda
cakewalker demiş ki:http://www.samedaymusic.com/product--KORPX4
boyutları ve kolaylığı açısından bu aleti almayı düşünüyorum ancak kararsızım
kullanmış olanlardan görüş bekliyorum, aletin sadece efektlerini analog bir pedal ile sahnede kullanmayı düşünüyorum, oyuncak gibi tonlar çıkmasından korkuyorum🙁
Neyse varmı bişeyler bilen bu cihaz ile ilgili?
SwaLLoweD demiş ki:Compressor, sesleri dengeleyen, maksimum minimum uçları, ortalama değerlere yaklaştıran bir ses işleme aygıtıdır... Elektrogitar'da çok önemli, kaliteyi çok değiştiren bir kullanımı söz konusu değil...Özelikle distorted tonlar zaten kendiliğinden compressed'dir (sıkıştırılmıştır)... Clean tonlarda compression pedalları tercih edilebilir....
Mahcem demiş ki:Compressor Swallowed'un dediği gibi distorsiyonlu gitar tonlarında dip gürültüsünü arttırmaktan başka pek bir işe yaramaz, zira zaten o distorsiyonu elde edebilmek için sinyali devre içerisinde bir maksimuma sürüp tepelerde kırılmalara maruz bırakıp ilave harmoniklerini güçlendiriyorsun. Bir de üzerine kompresyon uygulamak biraz anlamsız olur. Düşünürsen, compressor'un yaptığı iş yukarıyı aşağıya, aşağıyı da yukarıya çekip ortada bir dengeye getirmek, şimdi distorsiyona uğramış seste dalganın yukarısı zaten maksimumunda, daha yukarı gidemiyor ki compressor aşağı çeksin? Oysa aşağıda dip gürültüsü var, compressor sukûnet anında tepeyle arasındaki mesafeyi kapatabilmek için onu yukarı çeker, al sana kendisine hiç faydası olmadığı halde durup dururken dip gürültüsü güçlendirilmiş bir sinyal.
Oysa özellikle akustik gitarlar ve temiz tonlu elektrik gitarlar (böyle funky cakcuku cakcuku çalınan gitar partisyonları) üzerine kompresyon uygulamak çalımı ve duyumu çok kolaylaştırır, zira vuruşlar arasındaki bariz seviye farklılıklarını o kompresyon yok eder, her vuruş aşağı yukarı birbirine eşit şiddette tınlar, ritim partisyonlarında şarkı boyunca homojen bir dolgunluk sağlanmış olur.
Sevgiler.
gorkyeah demiş ki:Metal çalmak için ideal iyi tonlar yakalayabileceğim 500ytl ye kadar sağlam bir pedal istiyorum..ne tavsiye edersinz?