Ulen bu otobüse bindiğinde akbili bitmiş olanlar gizli bir tarikat ve işi gücü bırakıp benimle mi uğraşıyorlar? Doğruyu söyleyin bak karışır buralar!
Çok fazlalaştı yahu son zamanda. Milletin kafasını öne eğip ilgilenmemesi bir yana, bir önümdeki ya da arkamdaki kişi olduğu için genelde, kartı reddedilenin ilk baktığı kişi ben oluyorum. İlk başlarda (çok şekiliz ya) verdikleri parayı kabul etmiyordum. Fakat artık iş çığrından çıktı ve ne verirlerse alıyorum, yeter lan.
Dün akşam yine böyle bir mevzu oldu, kız bana para verdi ben kartımı verdim bassın diye, ben de şirketin yol parasını verdiği gün 100'lük olarak dolduruyorum kartı ayda bir. Dolduralı 1 hafta filan olmuştu, kart ziyadesiyle dolu yani. Kız akbili bastıktan sonra, "kalan bakiye: 80,25 TL" yazısını görünce soğuk rüzgarlar esti otobüsün içinde. Hani, "Ulan kartında 80 küsür lira var, halen benim verdiğim parayı alıyorsun" tarzında bir hava.
Açıklayayım desem açıklayamazsın, kalabalıktan havada gidiyoruz kimsenin nefes alacak dermanı yok, dün akşam kalabalık değildi gerçi ama olsun, yine açıklayamazsın. E ben sadece bakışlarımla, "bacım şirket bu s..timinin kart parasını ayda bir veriyor, sayılı veriyor, ben de kartı ayda bir doldurmak suretiyle şehir içi dolaşımımı sağlıyorum" diyemem ki... Yok öyle bir mimik.