Sevgili arkadaşım ben de bu amirm denen vatandaşı takip ediyorum ve son zamanlarda adamı ciddi almamaya başladım. Zira yaptığı ölçümlerle öyle ekipmanlar -ki o ekipmanlar içerisinde kullandığım dolayısıyla çok iyi bildiğim ekipmanlar da var- hakkında öyle değer yargıları oluşturmaya çalışıyor ki , inanılmaz. Yaptığı iş sadece ölçümlemek. Kaldı ki yaptığı ölçümlemeler de ne kadar doğru o da tartışılabilir. Gerçi duyduğum kadarıyla adamın bu işler için ciddi bir ölçümleme ekipmanı parkuru varmış.
Adamın en büyük handikapı salt ölçümlenen değerler üzerinden hareket etmesi. Sound üzerinde rakamların dışında başka faktörlerin de olduğunu ihmal etmesi veya ikinci plana atması. Muhtemelen pro-audio ekipman tasarımcısı olmadığı için bu şekilde bir yaklaşıma sahip.
Mesela sizin bu ölçümlemelere göre başarılı ve bu fiyat aralığında rakipsiz bulduğunuz Kali LP8 ile Fluid FX80 'i ; bundan 3-4 ay önce , akustik açıdan çok üst düzeydeki bir ortamda duyum testine tabi tutmuştuk. Vardığımız sonuç LP8'in çok başarısız olduğu ve LP8 ile yapılacak miksten hayır gelmeyeceği idi. Yani doğru ölçülmüş teknik değerler tabii ki önemli bir değerlendirme kriteri ama her şey değil. İşin içerisinde final performans açısından bir çok parametre daha mevcut.
Ben bu görüşlerimi sizinle bir polemik konusu yaratmak amacıyla yazmıyorum. Sadece kendime göre bir durum tespiti yapmaya çalışıyorum. Zira bu tarz tartışmaları yapmaktan artık iyice sıkıldım.