didi_in_chains demiş ki:Benim görüntüler ve oyunculuklar dışında pek beğenmediğim bir film.Hatta abartıldığını düşünüyorum da her neyse...
ben de böyle düşünüyorum.didi_in_chains demiş ki:Benim görüntüler ve oyunculuklar dışında pek beğenmediğim bir film.Hatta abartıldığını düşünüyorum da her neyse...
JackRackham demiş ki:Parçanın adı Lux Aeterna.
Film hakkındaki şahsi fikrim ise, bu parça olmasa film hakkında olumlu bir şey söylenemeyeceği. Belki de özellikle insanlarımız tarafından filmin çok abartılmasından kaynaklanıyordur bu. Yüksek beklentilerle izlemiştim, neticede vakit kaybı oldu.
Ayrıca bir mesaj kaygısı yok belki ama anlatılmak istenen şey, her ne ise, çok kötü bir yolla anlatılmış. Film rahatsız edici olmayı amaçlamış ancak bundan öte sinir bozucu olmuş. Tavsiye etmem.
BilimTekYoldur demiş ki:Film müzikleri, isimleri seçilirken etkileyici, izleyiciyi vurması açısından potansiyeli düşünülüpte bulunup konulur.Ama sencede haksızlık etmiyor musun filme :?: Çekim stili, kurgu, anlatılmak istenilenlerin izleyiciye verilişi vs. bence çok akıllıca.Evet ben çok etkilenen biri olarak yanlı, abartılı bir tutum takınıyorda olabilirim.Ama yinede bir kez daha izlemeni öneririm 😉
JackRackham demiş ki:Başlığa yazmadan önce gelen mesajları okumamıştım; senin bu mesajın üzerine bir kaç mesaja göz gezdirdim ve filmi beğenmeyen biri olarak, sana göre, insani ve hayvani duygulardan mahrum biri olduğumu gördüm.
İşte bu "müthiş bir film, sevmeyenin olmaması mümkün değil, sevmeyen varsa öküzdür, odundur, kalastır" tarzı yapılan yorumlardan dolayı filmi gereksiz bir beklenti ile izlemiştim; neticede hayal kırıklığım da aynı doğrultuda büyük oldu. Yanlış anlama, bunları "bana hakarettin ettin" manasında söylemiyorum; genel olarak bir şeyden çok etkilenen insanlarda vardır bu "baba bak izle/dinle, hayatın değişecek" tutumu. Aynı nedenden ötürü Pink Floyd'u da sevmem mesela, Pink Floyd'u dinleyip bu kadar etkilenen insanları görünce "ben neden hissetmiyom lan bunları" diye tribe giriyorum. Bu filmi ve yorumları okuyunca da aynı duyguları hissediyorum.
Herkesin beğenileri aynı olmak zorunda değil ki; yaşananlar, hayat bakışları vb. bir çok faktör etkiler insanın beğenilerini. Mesela aynı şekilde Babam ve Oğlum filmini 10 kez izlese de ağlayacak insanlar tanıyorum, kaldı ki ben ilkinde bile duygulanmamıştım. Ama bu benim insani veyahut hayvani duygularım olmamasından ya da kalasın önde gideni olmamdan kaynaklanmıyor ki; ya film gerçekten o kadar etkilememiştir beni, ya da "bu filmi beğenmezsen adam değilsin" tarzı yapılan yorumlar yüzünden önyargıyla izlemişidir.
Ama bak yine belirtiyorum, "sen böyle dedin diye sevmek zorunda mıyım" şeklinde bir cevap yazma niyetinde değildim; filmi izleyen genel kitle bu şekilde düşünüyor. Açıkçası ben filmi izledikten sonra sinirlerim bozulmuştu ama ne bitkisel hayata girdim, ne de filmin etkisinde kaldım, 2 saat sonra tekrar odunsu bünyeme geri döndüm.