......REVİZYON

Egodan büyük egolar da varmış demek ki
wink.gif

Sen önce kendi uslûbuna dikkat et, ondan sonra başkalarının uslûbu hakkında şikayet et. Hani var ya "Etki-Tepki"? "Action-Reaction"? "Ying-Yang"? Kapiş?
wink.gif

Sen gene Satriani sololarına yorum ararsan gel as buraya, vaktimiz olursa bakarız.

domokun demiş ki:
Tuhaf, bugun playmaker'in parcasini dinlerken de tuhaf bir pan sorunuyla karsilastim, ki playmaker'in gozunden (kulagindan) kacacak birsey degil. Benim sistemde bir sorun olabilir.

Doruk, channel routing'i ve hoparlör kablolarını bir kontrol et, kanallardan birinin fazı 180 derece ters olmasın.

Veya, kullandigin piyano sample'lari kendi icinde pan edilmis olabilir. Cogu piyano sample'ini piyanistin perspektifinden pan ediyorlar (ince sesler sagdan, kalin sesler soldan gelecek sekilde). Bunun mantigini da anlayabilmis degilim, cunku insan piyanoyu o pozisyondan degil karsidan dinler, ama konuyu dagitmayalim. Eger elindeki sample bu turdense, sen ozellikle pan etmesen dahi ses sagdan gelmis olabilir (cunku ince sesleri kullaniyorsun).

Bir de o durumda stereo yerleşimde stereo piyano tam yatay bir imaj vereceğine çapraz (diagonal) bir imaj verir, beni de kıl eder 😆

Senin saplantılı olduğun belli kardeşim hadi sana kolay gelsin. Satriani solosu atarsamda koyarım buraya sende gelip eleştirirsin. Altına da "Forum Yöneticisi" diye yaz ama. Karizma yaparsın 😉

Etki tepki olayını da iyi dedin. Şimdi düşün hangimiz etki hangimiz tepki.
sen düşüne dur ben bi ara uğrarım. hadi eywallah

şşşttt noluyor mahcem abi?Bu forumun bi saygınlığı bir üslubu var buda senin sayende,kimseye cvp vermene gerek yok.

Arkadaş nasıl bir karakterse direk herkesten mi negatif tepki toplarsın..Demek ki sorun kendisinde..

Bi dur diyelim şuraya yada siz yazmayın gerek yok ekliyeceginiz daha önemli şeyler var buraya,öyle değil mi?

Tunc, biraz perspektifini genisletsen rahatlayacaksin.

Front Page kullanmayi ogrenmekle insan web designer olmaz. Veya senin yaptigin duzeyde kayitlar yapan biri "alin dinleyin, alem dinlesin de kayit gorsun" demeyi haketmez. Yeteneklisin ama daha onunde yol var.

Ayni sekilde, "bu sorulara cevap vermeye usenen adam zaten bir ise yaramaz" demek de senin tercihin degil. Daha dogrusu web sitesini sen kurmussun, hersey senin tercihin, ama belki iyi bir tercih degil.

Sorulari cevaplandirip cevaplandirmamak insanin yetenek veya birikim duzeyini gostermez ki. Uc seyden birini gosterir: 1) siteyi ziyaret ettigi sirada zamaninin olup olmadigini (insanlarin ilk kez ziyaret ettikleri bir site hakkinda 15-20 saniye icinde karar verdiklerini sanirim okumussundur) 2) kendisiyle ilgili bilgi vermeyi isteyip istemedigini 3) sorularin soruldugu sitenin tum bunlara degecegini dusunup dusunmedigini.

Dunyanin en yeteneksiz adami, isi gucu yoksa ve ahiret sorularina itirazi yoksa oturur sayfalarca anket doldurup foruma uye olabilir. Bu onun daha cok "ise yarayacagi" anlamina gelmez ki.

Mahcem,

Benim duzenekte bir sorun yok hocam, sanirim Tunc'un elindeki piyano sample'lari oyle duzenlenmis.

Her ne kadar bu forumun başlığı bile kendi kendini 5 saniyede yok edebilecek bir forum olsa bile efendiliğimizi bozmayız. Mahcem'in damarına basmakla birşey elde edilmez ki. Bence tunc sen gereksiz alınıyorsun. Tabi ki Mahcem'in avukatlığını yapmıyorum, gerek yok. Ama insan nasıl isterse öyle algılarmış. Yanlış algılıyorsun Mahcem'i. Gayet sade ve yumuşak bir ifadeyle, haklı ve doğal olarak bu forumu başlatan kişi olduğunu söylemiş. Üye olmak farklı. Bunda alınacak ne var?

Stüdyo 24 ün başında doldurulan anket gayet faydalı. Eleman arar iken kimin ne olduğunu daha rahat anlıyosun. Kendi beyanlarından daha çok aradaki detaylardan anlamana imkan veriyor.

Grafik konusundada bence bir sorun yok 🙂 Hep sevmişimdir frames i 🙂 zaten multi window gezerim hep (shift click)

Ama sitede Berkley mezunu görmedim hiç, Berklee mezunu var ama 🙂

...

tunçcumum bence negatif yaklaşıyorsun herkese.Son yaptığın kaydı beğendiğimi söyleyebilirim ama ben buyum ben bunu yaptım diyerek bazı şeyleri gözümüze sokmana gerek yok.Demekki bazı şeylere öğle negatif yaklaşmıssın ki mahcem bile hiç kullanmadığı bir uslup kullanmış (bkz. forumun geneli)
Yaptığın kayıtlar teknik olarak yetersiz(yeterli olmasını beklemiyorum burada çok kişinin öyle 😀 ) ama son kaydın gerçekten içerik olarak genelden farklı.Ama sanki elindeki tüm sampleri göstermeye çalışırcasına alt yapı biraz dağınık olmuş gibi geldi bana (teknik bir yorum değil kişisel)Kesinlikle solo gerekiyor, yada şarkıya hayat verecek birşeyle bir melodi.Olmazsa bir alt yapıdan öteye geçemez diye düşünüyorum...

Kolay gelsin

vay bea!

Bu neyin savaşı bir türlü anlayamadım.Kaldı ki olayın gereksizliği apayrı boyutlarda.Ciddi anlamda ortalıkta bir saçmalık var.....

Adam diyorki işte mükemmel olan bu...Buna inanmıyorsanız zırvalamak yerine daha iyi olanı ortaya koyarsınız sorun biter.İşte ozaman insanlar haddini bilir ve ortalıkta şuursuuuz cümleler kuramazlar.

İlla yorumsa hayır beni tatmin etmedi.Creazy lead in bir kaydını dinlemiştim sanırım teknik olarak iyi olmamasına rağmen en azından keyif almıştım ve hala diskimde bir yerlerde duruyor..(eyvallah sağol paylaştığın için creazy..)

Ortaya sen ne koydun da konuşuyorsun diyorsanız inanın hiçbir şey koymadım ve bukadar işin arasında fazladan bir notaya bile basamam yinede geçensene yazdığım bir parça var burda download bölümünden indirebilirsiniz metallians kervan (kayıt pentagram elemanlarıyla birlikte saygın bir sütüdyoda kaydedilmiştir ve kayıt süresi üç günü aşkın bir süredir tüm gitarlar ve parça bana ait)ama bence yinede yeterli bir kayıt değil ayrıca parçanın üzerindeki vocallerdende haberim yok....

yinede haddimi bilicem ve kayıt konusunda burda bukadar adam varken ben konuşmıyacam.

zannımca kastırdın kastırdın birşey olmadı ve can sıkıntısından bu formu işgal ettin.Bu memlekette gtr çalmak müzik adamı olmak okadar kolay değil efendi.Yap parçanı sür piyasaya alkışlamayan adam adam değildir.
........

Mahcem abiyi bile böyle yazılar yazdırmaya sevkettiysen sorun sendedir. Buraya geldin ben söyle kayıt yaptım hemde bütün forum sakinlerinden daha iyi yaptım vs vs dedin . Siz yapamazsınız ben yaparım dedin . yorum bekledin biz yorumlayınca o benim zevkim dedin. Bizzat ben profesyonelim siz kayıt yaptınız zannediyorsunuz ama ben daha iyi yaparım demeye getirdin . Ama Arkasında duracak kayıt ?? Hani ? yok ...
Eger eleştiri kaldıracak yapın yoksa nediye buraya astın bukadar mp3 ü? Üstelik megoloman bir girişle...

Zikrinle fikrin aynı yönde degil . Ne amacladıgını bilmiyorsun eger buraya parca asıyorsan her türlü eleştiriyede açık olacaksın .

Re: vay bea!

ETERNITYNOW demiş ki:
zannımca kastırdın kastırdın birşey olmadı ve can sıkıntısından bu formu işgal ettin.Bu memlekette gtr çalmak müzik adamı olmak okadar kolay değil efendi.Yap parçanı sür piyasaya alkışlamayan adam adam değildir.
........

bu laf bana mı? :? 😢

ben mümkün olduğu kadar yumuşak laflarla hiç bir müzik adamına yakışmıyacak boşlukta ve düşüncede uzak olan lafları eleştriyordum.Emin olak sokaklar bu lafları söyleyen vede burada konulmuş kayıtları takla attırtacak kadar iyi çalan adamlarla dolu ama boş insanlar onlar...Buradaki önemli olan kastırıp kayıt yapmak parçaları piyasaya sürmek benim parçam mükemmledir diyip bütün negatif enerji üzerinde toplamak değildir.Burada amaç paylaşıp bir şey öğrenmek, problem uslüpte içerikte değil...

Ama genede sizin dediğiniz olsun en süper kayıt gene sizin dediğiniz olsun...Ve buradaki geyik artık sıkıcı oldu yapıcı birşey çıkmaz buradan... 🙁

Sana dememiş sanırım o lafı, herkesin laf anlatmaya calıstıgı ama anlamamakta ısrar eden bir tane prokaryot hücre kalıntısı var burda eheh 🙂

ska,

Multi-window gezmeyi seven bir adamin frames'i hic sevmemesi lazim. studyo24.net gibi iki siteyi yanyana (veya altalta, herneyse) actigin zaman frame'lerden content'e yer kalmaz ki?

awake,

prokaryot hucre de nedir allahaskina?

Ve ben bu soruyu sorduguma pisman olacak miyim?

Cekirdeği gelişmemiş, basit yaşam formlarında görülen hücre çeşidi, örnekleri alglerde yosunlarda falan görülüyor ehehe 😀 Kötü bir şey sayılmaz yani, onlar da yaşam zincirinin bir parçası tabi, saygı duyuyoruz 😛

Sen neden pişman olacaksın Doruk abi, bosver ben pişmanım yeterince böyle bir konu altına yazdıgıma. Freud gelsin mezardan o yazsın ilginc olabilir işte o zaman, of of...

3 gunluk bir topicin forumun en tepesindeki "Duyuru: Arkadaşlar Hoşgeldiniz, Yeni Gelenler Lütfen Burayı Okuyun" isimli ,Eylul sonunda acilmis bir topicten daha fazla hit almasi enteresan olmus arkadaslar 😉

Abesle istigal etmeye basladik korkarim, burada asil bulunma amacimiz olan muzige geri donelim ki forum yoneticilerine, daha da onemlisi kendimize yardimci olalim....mi? 🙂

Mahcem demiş ki:
Davet için teşekkürler. Kayıt şartlarında çok fazla özel soru vardı, yok doğum tarihi, şehriniz, kaç gitarınız var, şarkı söylüyor musunuz, tonunuz ne, detone misiniz, en az iki yıl iş tecrübeniz var mı, kıçınızın kılı ağardı mı, banka hesap numaralarınız, repoda paranız var mı, İmarbankzede misiniz filan. Doldurmakla uğraşamadım kusuruma bakmayın, fazla "nosy" bir kullanıcı profili çıkarma yaklaşımı, benim doğum tarihim, ana enstrumanım, şarkı söyleyip söylemediğim, enstruman listem site sahibini ne ilgilendiriyor anlayamadım. Ben katılımcıların haklarında kendi istedikleri kadar bilgi vermelerinden yanayım. Öyle fazla "burnunu sokan" tip anket formları beni rahatsız eder.

Hem orada sıfırdan muhabbete katılacak kadar vaktim de yok zaten, bu forum ve SOS forumları yeterince vaktimi alıyor.

Size iyi muhabbetler.

Bu kadar detaylı olmasının sebebi şudur ki; '86'lı bi eleman 2003'de gitara başlayıp armoni&solfej vs çok iyi yazdığı zaman direkt elenmesine sebep oluyor eleman aranırken 🙂

Ayrıca bu kadar "detay" bilgileri site yöneticileri merak ettikleri için eklememişler, eşeman arayan üyelere kolaylık olsun diye eklemişler ki az bile 🙂

Geri