Param güvende ile belki 50 küsür şey sattım ve aldım, orada bir puanlama var orada da 5.0 puanlamışlar beni. Gİtar ve amfi ilanım dışında tüm ilanlarımda param güvende seçeneği mevcut. Gitar ve amfi ilanına bilerek param güvende açmadım. Ona rağmen sadece ''param güvende ile açarsanız alacağım'' mesjaları geldi. Reddettim. Benim düşüncem şu : Param güvende sistemi hiçbir şekilde satıcıyı korumuyor, eğer param güvende ilanı açacaksam bu sebeple fiyatı düşük ürünlere açıyorum. Misal pedalı ıvır zıvırı param güvende ile satıyorum. Kendi kendime diyorumki ''karşı taraf beni dolandırırsa da çok çok kaybım 3000 olur 5000. Şuana kadar 1 kez dolandırıldım sarı sitede, o da param güvende ile değildi, hardcase için ödeme yapmıştım göndermemişti karşı taraf. Bence size mesaj atan kişiyle telefonla mutlaka görüşün. İletişim şekli bile bu konuda bir göstergedir. Kişinin profilini ve mevcutsa ilanlarını mutlaka inceleyin, ama yine de param güvende ile ne gitar satarım ne de almayı teklif ederim. Konuşma kayıtları vb ile mahkeme aracılığıyla zararınızı telafi edebilir misiniz ? Edebilirsiniz de edemeyebilirsiniz de. Şu ülkede mevcut ortamda sanıyorum en son uğramak isteyeceğim yer mahkeme salonu. Alıcı gelsin alsın elden gitarı. He ''yok ben şehir dışındayım kargoyla alabilirim'' diyosa (ki ben de öyle diyorum 20 yıldır), o zaman parayı önden gönderir, parayı hesapta görürüm, yollarım gitarı. Bu arada daha önce alışverişimin olduğu ya da turkrocktan tanıdığım bildiğim adamlara ''gitar eline geçsin dene beğenmezsen geri yollarsın'' dediğim de olmuştur. Kişisine göre o esnekliği uygularım