Hocalar kimsenin günahını almıyım da sahte heralde
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...r-plus-fender-champion20-amfi-333373011/detay
Sahte değil, Meksika.
Hocalar kimsenin günahını almıyım da sahte heralde
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...r-plus-fender-champion20-amfi-333373011/detay
Seri numarası beni şey ettiSahte değil, Meksika.
Seri numarası beni şey etti
Abi MX12den sonrası farklı tonla ve yamuk yazılmamış mı?Ne açıdan? Söyle hele. Hani ben hiç sahte Meksika da görmedim piyasada.
Beri yanda sen de gel eeeey @dthakankoca büyüğümüz.
Daha yeni böyle strat manyetiği ve potansları görüyorum ama modeli öyledir. Bilmiyor olabilirim de seri numarası çok şüpheli değil mi?
Gitar sahte değil büyük ihtimalle ama serial 12 den sonrası bi garip geldi birde manyetikler, potans ve switch harbiden solmuş mu yada değişmiş mi anlamadım.Hocalar kimsenin günahını almıyım da sahte heralde
Rg550, Rg570 ve üstü serilerde kore üretimi yok zaten. Adam Ltd yerine Lte yazmış, sıkıntı etme, seri numarasından çıkar zaten modeli. Headstock arkasının net ve tam bir fotoğrafini istersen zaten mevzu çözülür.. Zaten gitarın üstündeki lo pro edge köprü de düşük serilerde kullanılmıyor. Rg5xx, Rg7xx, js, jem gibi üst serilerinde var İbanez'in. Mesela Js100'de yok ama üst js'lerde var.Adam bunu yazdı kore yapımı ve lte'de ne özellikler var bilmediğim için buraya atayım direk dedim yoksa yazardım bir şeyler 😀
Bana göre en basit yolunu söyleyeyim lamı cimi olmadan. Manyetik çerçevelerini çıkar. Manyetiği yuvadan ayır. Arkasında emg yazıyorsa %95 orjinaldir. Kim kalkacakta sahte gitara emg takacak. Taksa bile sadece manyetiğin kapağında emg yazdırır.Yeni ikinci el gitar aldim esp ltd ec1000 ssb ben bunun orjinal olduğunu nasıl anlarım ? Ssbyi replika olarak yapabilceklerini sanmıyorum ve goze batan, siritan bi taragi yok ama yinede sorayim dedim 😀
Daha basit bi yolu yok mu telleri falan cikartmakla uğraşmak istemiyorum 🙂 Yalnız boyası vs sorun yok veya malzemesinde. Sadece konuyu gorunce icime kurt dustu hepsi bu 😀Bana göre en basit yolunu söyleyeyim lamı cimi olmadan. Manyetik çerçevelerini çıkar. Manyetiği yuvadan ayır. Arkasında emg yazıyorsa %95 orjinaldir. Kim kalkacakta sahte gitara emg takacak. Taksa bile sadece manyetiğin kapağında emg yazdırır.
Açıkçası sanmıyorum. Netten elinizdeki gitarın birebir modellerinin fotoğraflarıyla karşılaştırma yapın. Ltdlerde serial number olayı var mı bilmiyorum. Varsa netten sorgulatabilirsiniz. Gibson yada fender deseniz insan şüphelenirde ltdlerin sahtesinin pek olacağını sanmıyorum. Olsa bile bire bir ölçüde kalitede olmaz hemen fark ettirir. Tabi benden daha ustaları varsa bu konuyla ilgili onların yorumuna bırakıyorum.Daha basit bi yolu yok mu telleri falan cikartmakla uğraşmak istemiyorum 🙂 Yalnız boyası vs sorun yok veya malzemesinde. Sadece konuyu gorunce icime kurt dustu hepsi bu 😀
Usenmedim dediginizi yaptim bu şekilde arkasinda made in usa emg-60 yaziyorAçıkçası sanmıyorum. Netten elinizdeki gitarın birebir modellerinin fotoğraflarıyla karşılaştırma yapın. Ltdlerde serial number olayı var mı bilmiyorum. Varsa netten sorgulatabilirsiniz. Gibson yada fender deseniz insan şüphelenirde ltdlerin sahtesinin pek olacağını sanmıyorum. Olsa bile bire bir ölçüde kalitede olmaz hemen fark ettirir. Tabi benden daha ustaları varsa bu konuyla ilgili onların yorumuna bırakıyorum.
Manyetik Emg 60 aynen sap manyetiği ve son perdedeki fretin törpüsüne bakarak bile orjinal olduğunu söyleyebilirim. Çok kaliteli bir törpüleme işlemi geçirmiş. Sahte gitarlarda eğer emg manyetik takılı görünüyorsa genelde sadece üst kapakta emg yazan manyetikler kullanılıyor. Gerçekte emg ile alakası bile yok. Kaldı ki 81-60 setinin 2. Eli bile 400-500 tl arasında bir fiyattayken pek takılacak birşey olduğunu düşünmüyorum. 😀 Boşuna kuruntuya girmenize gerek yok 🙂Usenmedim dediginizi yaptim bu şekilde arkasinda made in usa emg-60 yaziyor
Çin replikalarinda oluyor hocam, aynı gitara bazen Usa bazen Mexico seri no basıyorlar. Piyasada gördüm ben birkaç tane..Ne açıdan? Söyle hele. Hani ben hiç sahte Meksika da görmedim piyasada.
Çin replikalarinda oluyor hocam, aynı gitara bazen Usa bazen Mexico seri no basıyorlar. Piyasada gördüm ben birkaç tane..
Maalesef her şeye dokunuyorlar...🙁Yuharey!! Bari Meksikalara dokunmasalardı yahu :S
ESP Kirk Hammet signature.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ri-esp-kirk-hammett-signature-337230168/detay
Sahibinden'de gezinirken bu ilana rastladım, fiyatı bana komik gelince biraz araştırdım.Sanırım bu modelde 3 potans oluyor ve headstocktaki "KH" ve "ESP" yazıları daha büyük ve belirgin.Sahte olduğunu düşünüyorum sizin fikriniz nedir.