F
Funkyou
Arkadaşlar,
Konu başlığının değişimi için ben başvuruda bulundum. Sağolsun yöneticimizde değiştirdi.
Bu başlık altında her marka Sahte Gitarı tartışabiliriz. Bende görürsem eklerim.
Ben birçok gitar,pedal, prosesör, manyetik aldım sattım. Birçoğuda bu form üzerinden oldu.
Sahte bir mal almak ve belki yıllarca kullanıp sonra bir şekilde sahte olduğunu öğrenmek, büyük bir hayal kırıklığıdır.
Zaten bütün formun, bütün gitaristlerin birleştiği sorun, aradığı tonu yakalayamamaktır. Orjinal bir ürün niyetiyle kullandığı, Sahte bir ürünle yakalayamadığını öğrenmesi korkunç birşey.
Şuan satın almak için bir Amerikan Fender Strat bakıyorum. Kafamda o kadar çok soru işareti var ki anlatamam. Gitarın sapını ayırayım, seri nolarını Amerikaya göndereyim. Manyetiklerini sökeyim, acaba manyetiklerin kapakları değiştirlmişmidir? Gitarın klavyesini bir şekilde sahteliğini çözdük ama gövdeyi anlayabilirmiyiz? Acaba ucuz bir gitar gövdesine sap montajı yapmışlar mıdır?
Hocam, görürsek yazalımda bu söylediklerine katılmıyorum..
Ton la gitarın sahte olmasının bence uzaktan yakından bir alakası yok..
Slash sahte gibson kullandı senelerce, şu anda gibson slash in tonuna ulaşmak için sahte gibson u kopyaladı 🙂
Yani bence işin ticaret kısmı için yazalım, alan kişi markanın sahte olduğunu bilsin, fakat tonal anlamda sahte gitarlar orjinallerinden daha iyi olabilir..
Not: Bu arada fender stratlarda çok fark var, gitar orjinalde olsa iki gitar arasında dünyalar kadar fark olabiliyor, denemeden alınmazlardan..