cort kxden farkı kalmıcak desene..be4iforget demiş ki:Arkadaslar dün Do-Re Muzik'ten Hellraiser C-1 aldım gitar 2009 uretimi ve arkasında "Crafted in Indonesia" yazısı var.Bu ibareyi gorunce sasırdım Kore diye biliyordum bende.Demek ki 2008 den sonra degistirdiler.
En yakın zamanda resimlerinide eklicem.
cevap için teşekkürler ama 2 vol düğmesi yok tempest customda. Bilen varsa aydınlatır inşallah. Veya bu mekanizma takılabilir mi gitara, zahmetli olurmu bir lespauldaki gibi switch takmak? vede maliyeti neolur? 😀be4iforget demiş ki:Kill switch diyosun galiba.Benim gitarda tek manyetiğin vol.u kapatıyorum sonra switchi ortaya getirince ses kesilmiş oluyor.Bu yolla yapabilirsin.Ama 2 volume pot varsa.
SchismetaL demiş ki:cevap için teşekkürler ama 2 vol düğmesi yok tempest customda. Bilen varsa aydınlatır inşallah. Veya bu mekanizma takılabilir mi gitara, zahmetli olurmu bir lespauldaki gibi switch takmak? vede maliyeti neolur? 😀
Mahcem demiş ki:İngilizcede Urge For Gear Acquisition Syndrome diye ifade edilen, Türkçeye "Acilen Cihaz Edinme İhtiyacı Sendromu" diye çevirebileceğimiz bir müzisyen hastalığı vardır ki şudur:
Bir müzisyen müzikal olarak bir yere varamadığını anladığında suçu kendinde arayacağına ekipmana atar, "bu gitar boktan, bu ampli de yetmiyor artık, son aldığım efekt pedalı da boktan çıktı, istediğim tonları vermiyor" gibi mazeretlerle yola çıkar, yeni satın alacağı gitarın/efektin/amplinin o sorununu çözeceğini zanneder.
Oysa hayatında eksik olan tek şey vardır: Müzik yapmak.
Müzik yapmaya fırsatı/vakti/imkânı/kabiliyeti olmayanlar ha bire o gitar, bu pedal, şu ampli değiştirir dururlar ve umarlar ki her yeni alınan cihaz kendilerine "o" sesi verecek, "o" tarzı verecek.
Doruk ne güzel söylemiş. Tarz cihazda ekipmanda değil, parmaklardadır.
Benim gördüğüm (ve dönem dönem şahsen yaşadığım) odur.