Abi o iş için özel kurutulmuş ağaçlarım var 🙂))
aynen doğru...mesela bu american ri lerde en üstte nitro boya varken alttaki astar bayağı poli...altta bilidiğin polyester astar var.. bu arada çok enteresan o yıllarda kullanılan otomobil boyaları da nitro...hatta sanırım lucide ve dupont marka boyaları kullanmış fender....adam sanayide o an ne varsa doğal olarak onu kullanmış.....hatta radyo tamiri dükkanında asıl lap steel ve bas gitarlar için yaptığı amfiler tutunca sonradan popüler olan amfilerin ataları doğmuş...albüm alıp dinlediğinde duyduğu soundu imite etmeye çalışan dostların tüm bu boya vs üzerine olan boş muhabbet ve geyikleri aslında kişisel tatminsizlik vs. gibi durumların dışa vurumu...final sesi etkileyen sayısız etmen arasında sırf buna takılmak sanırım nekrofilinin ve putperestliğin sanırım bilimsel sunu kıvamında en güzel örneği....
Otomobil boyası olayı doğru, hatta çok güzel bir tablo vardı Fenderlerin hangi GM ve Ford boyalarıyla aynı renk olduğunu gösteren. Onu bulana kadar şununla idare edin 🙂
o yıllarda bu şekilde custom colour sahibi olmanın maliyetiise sadece yüzde 5 daha fazla para ödemek....sunburstten sıkılan milletin arabaları ile aynı renk istemesinden çıkmış bu renkler....
malum surf era .....televizyon ve yayıncılık yükselen değer zaten ondan staratocaster yani stratosphere in strat ı broadcaster ın casterı....yani stratosfere yayın yapan....
burada boya kodlarından nasıl nitro boya yapabileceğinize kadar detay da var...
Yok kuru ağacı tekrar ıslatıp sopa atmak daha manidar olur ıslak odun misali hatta sıpa derken başına da it lafı eklenirse daha da vurucu bir tümleç olur dolaylı tümleç 😀Düşünüyorum, ben luthier olsam ve bu "kuru ağaç" muhabbetinden sıtkım sıyrılsa, herhalde büyücek bir mikrodalga fırını alır veya kendim yapar, ağaçları bir süre her gün ara ara çeviririm. Sonunda da bundan kurusunu sorana da "Git toprağın tarihi alt katmanlarını kaz! Daha kurusu anca ordan çıkar sıpa seni!!" diye o ağaçla adamı kuru kuru döverim herhalde 😀😀
Ama o muhabbet de yine forumda sağda solda gördüklerimden oldu sonrasında araştırınca hiç de denilen şekilde değilmiş meğerse zannımca 😀😀haha iyimiş dostum o x10 un ağacı artık yatmıştır bile 😀
'' lambalı amfi kullanıyosan, çalmadan 3 saat önce amfiyi açacaksın lambaları ısınsın diye ''
🙂 🙂 bu nedir ya. birde şu var:
''Sap ve gövde yek pare! '' 🙂 yabancı siteden özelliklere bakıyosun sadece sap 5 parça gövdeyi katma bile 🙂 adamlar ağacı yonta yonta gitar yapmışlar düşünün artık hiç birleşme noktası yok tek parça ! fiyatı : 1400tl (o da sana) 🙂 😀
"hatta telleri bile orjinal telleridir derler" sanki telin eski olması iyi birşeymiş gibi 🙂))))))
Teller kuruyunca tonlar gevrek çıkıyor hocam 😀Teli bile kurumuş, tonu da bu kez o biçim oturmuştur 😀