Arkadaşlar cila hava alsa da hava kurusunda kalır o ağaç, bu da çalışmayı durduracak bir kuruluk olmuyor genelde, sahra çölünde ya da texas'ta yaşıyorsanız orasını bilemem. Bu yüzden hava alma olayını geçin, tüm olay fırında. Kaldı ki ağacın kuruluğunun tona etki ettiğini iddia eden insanların gözüne gözüne vurmak istiyorum, kuruluğun gerekliliği ton için değil stabilite içindir.
Tabi onlarda olmaz, onlar işin hilesi 🙂Parker'ın karbon-glass kompozit fretboard olan modelleri var, onlarda biraz zor 🙂
Kullanım amacı ve bütçeye göre prosesör almanın çok daha mantıklı olduğu durumlar mevcut, çok da efsanelik bir durum değil bence 🙂
yok be yeni başlayan çocuğun eline veriyolar pod hd 500ü bin lira para. minimal bi set up ı 200 liraya dizersin her türlü. evde çalışmak için pod zoom falan çok gereksiz ya işe tank ile gitmek gibi bişey. al bi amfi bi de delay/chorus takıl evde işte. efekti napcan yeni teknikler mi icad edicen allasen..
lol! 🙂 Bilgisayar değilde ucuz/ufak amfiden mesela sert distortion tonları (belki beraberinde eq, reverb, chorus vs kişinin ne dilediği ile alakalı sound) alınamadığı için çözümden sayabiliriz.
Ama dediğiniz gibi tanka gerek yok, 2. el 50 liraya bir dijital efekt aleti yeni başlayan birini tatmin edebilmeli.
ya sadece o değil ben en yarıldığım olay; bi arkadaş gidiyor pedal processor bişey alacak ama konuyla alakasız metal çalacak falan. buna zoom g5 veriyorlar dave mustaine de zoom kullanıyor diye. ki zoom g5i denedik konuyla en alakasız şey.
sonra araştırdım nedir bu dave in zoom ile ilişkisi diye. adamlar hakkatten mustaine signature alet yapmışlar bi de video çekmişler ama allahım yok böyle bişey. sanki dave ölmüş de mezardan çıkarıp video çektirmişler adama. en sonunda da sanki birisi gelip kafasına silah dayıyor da aleti kullanıyor en sonunda. sonra da dave mustaine zoom g5 kullanıyor falan.. hadi oradan ya. öyle saçmalık mı olur. adamın rackmount aletler kullandığını sağır sultan duymuş ama konuyla alakasız bebelere dandik çin malı elektronik çipleri satmak için yalandan signature yapıp adamı maymun ediyorlar.. ayıptır. söz konusu video
içinde 123908234902 tane efekt varmış lan 30 tane farklı flanger efektini napcam ben? bir gitar tonuna 30 tane efekti üstüste koymanın ne anlamı var ki zaten. işin komiği zaten processörler de üstüste 30 efekti process edemiyorlar 😀 gerek yok çünkü. dinleyicinin algılamasına ihtimal yok.
gitara belirli bi seviye de drive ı koyarsın solo içinde delay ya da chorus eklersin olur biter. ay orasına eko burasına dibox şurasına amfi modeli falan yalan işler bunlar.
en büyük yalanı da şu; processörden zaten compress gelen bir ses sinyalini sözde processörün compressör pedal simülasyonu ile compresslemek.. anlatabildim sanırım 😀 neyi compress ediyon sen ya? pod 2 vardı 123890123 defa denedik compressörü hiç bi değişiklik hissetmedim. daha nereye compress ediyon.. hele noise gate hey allam yarabbim böyle bi yalandan efekt olabilir mi ya.. lan madem gürültüyü azaltabiliyorsun azalt ozaman ne diye gürültülü gönderirsin ki sesi? oraya düğme koymanın ne anlamı var? her şeyi simüle etme bi zahmet.. amfi modeli simule edeyim derken dip sesi neden simule edersin? gerçek olmadığını bilmiyoruz sanki.. bi de üstüne al noise gate bas bakalım nolcak.. aa gürültü azaldı bravoo 😀