turke01 demiş ki:
Bence birinci bölüm harikaydı. İki'de işin iyice suyunu çıkartıp, aksiyon dolu sahnelerle genç ve popüler sınıf sinema izleyicisine hitap etmeye çalıştı Lucas amcam.
ya iyi doğru diyosun da, lucas amcamın ilk önce 4-5-6 üçlemesini çekmesinin nedeni, teknolojinin 1-2-3e yetmemesiydi. yetmemekten kastımı anladınız yani 1-2-3 ü çok güzel yapmalıydı nitekim ööle yaptı. qui-gon jinn hakkında dediklerine de tamamen katılıyorum turke01.
ayrıca sizinde dediginiz gibi orda palpi'nin windunun yanındaki jedi masterlarıda cörk diye öldürüvermesi bana da saçma geldi, anlam veremedim. lakin filmde saçma gelen şeylere kitaptan bakmakta fayda var...
ayrıca demişsiniz ki anakin dark side a geçtiği zaman padmeyi 2. plana attı. bence bu doğru deil çünkü anakin dark side geçmesinin bütün amacı padmeyi kurtarmaktı. o sahnede anakinin padmeyi nerdeyse öldürüyo olmasının sebebi tam bir sith olmasıydı, gözünün hiçbirşeyi görmemesiydi (çünkü padmenin onu obi1la aldattığını sandı)
ayrıca anakin dark side a kesinlikle pat diye geçmedi arkadaşlar, palpinin taaaa nerelerden nerelere planları vardı adam inanılmaz strateji uzmanı, hatta ben düşünüyorum ki bu padmenin ölecek rüyasını palpi anakine gördürmüş olabilir (çünkü eğer padme doğum yaparken isteseydi yaşiicaktı ordaki ebe
😀 de yaşamak istemiyo dedi çünkü anakin öldü sanıyodu)
biyerde de obi1 anakin için ağlamadı demişsiniz abi naaptınız adam "i've loved youuuu you were the chosen oneeeeeee" die sümüklü sümüklü ağlayıverdi orda ben bile ağlıyodum nerdeyse. anakin ise tabiki padme için ağlamaz çünkü adam psikopata bağlamıştı padmenin öldüğünün haberini aldığında... o sahnedeki "noooooo" diye haykırışının da çok şahane bi göndermesi var zaten orda çılgına döndüm
😀
yani bunlar işte fikirlerim buyrun kesin biçin
😀